Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“BENİM SONUM MEZARLIK“

“BENÄ°M SONUM MEZARLIK“

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel kömür ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçinin kayınpederi Hasan KöroÄŸlu, damadının son dönemlerde "Herkesten helallik alacağım benim sonum mezarlık" dediÄŸini, iÅŸ kazasının olacağının içine doÄŸduÄŸunu düşündüklerini belirtti. 

KöroÄŸlu, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Gelik beldesindeki Ayiçi mevkisinde özel bir firma tarafından iÅŸletilen kömür ocağındaki göçükte yaÅŸamı yitiren Yusuf KöroÄŸlu’nun (41), yaklaşık 15 yıldır madende çalıştığını söyledi.

Damadının emekliliÄŸine 5 yıl kaldığını ifade eden KöroÄŸlu, "Sanırım içine doÄŸmuÅŸ. Son dönemlerde ’Herkesten helallik alacağım, benim sonum mezarlık’ diyordu. Ä°ki erkek çocuÄŸu vardı. Çocuklardan Kubilay KöroÄŸlu, Åžanlıurfa’da vatani görevini yapıyordu. Acı haberi orada aldı" diye konuÅŸtu.

KöroÄŸlu, damadının kendisine iÅŸlerinin çok zor olduÄŸunu anlattığını dile getirerek, "BeÅŸ kiÅŸinin yapacağı iÅŸi, bir kiÅŸinin yaptığını anlatıyordu. Damadımın erkek kardeÅŸi Yakup KöroÄŸlu da aynı maden ocağında baÅŸka bir yerde çalışıyor. KardeÅŸi de kurtarma çalışmalarına katılmış. Bize anlattığına göre göçükten 70-80 vagon kömür pasosu çıkarmışlar. Allah rahmet eylesin" diye konuÅŸtu. 

Yusuf KöroÄŸlu’nun cenazesi, törene askerdeki oÄŸlunun da katılabilmesi için Kilimli ilçesine baÄŸlı KöroÄŸlu köyünde yarın topraÄŸa verilecek. 

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine baÄŸlı Gelik beldesindeki Ayiçi mevkisinde özel bir firma tarafından iÅŸletilen maden ocağında göçük meydana gelmiÅŸ ve Yusuf KöroÄŸlu, mesai arkadaÅŸlarının yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla kömür yığınlarının altından çıkartılmıştı.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan işçi, müdahaleye rağmen yaşamını yitirmişti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo