Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“BENİM OĞLUM HİÇ BİR ŞEYDEN KORKMAZDI

“BENÄ°M OÄžLUM HİÇ BÄ°R ÅžEYDEN KORKMAZDI

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ÅŸehit olan polis memuru ÇaÄŸdaÅŸ Arslan’ın (23)  babası Adnan Arslan, "Benim oÄŸlum hiç bir ÅŸeyden korkmazdı. Onlar silah çekseydi onun üzerine giderdi" dedi.

Şehidin öğle vakti düzenlenecek cenaze töreni öncesi baba Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, evladını kaybetmediğini, çocuğunun "elini öpmeye" geldiğini söyledi.

HemÅŸire kızının tayini doÄŸuya çıkarsa onunla birlikte gideceÄŸini belirten Arslan "Benim kızım var, onla çarpışmaya gideceÄŸim. Güçleri yetiyorsa gelsinler, beni de öldürsünler. Ben buradayım. Ben Beycuma’da çarşı içerisindeyim. OÄŸlum giderken bana 25 adet mermi bıraktı, o bana yeter. Sadece oÄŸlumun silahını istiyorum. Kızıma vereceÄŸim onu" diye konuÅŸtu.

Arslan, oğluyla en son 14 gün önce konuştuğunu anlatarak şöyle devam etti:

"(Bir ÅŸey yok baba) dedi. Benim oÄŸlum hiç bir ÅŸeyden korkmazdı. Onlar silah çekseydi onun üzerine giderdi. Oraya tayininin niye çıktığını sordum ’oda bekarım baba, 130 bekarız’ dedi. Ä°zin kullanmadan gitti. Korkmadığı, sevdiÄŸi için polis olmuÅŸ demek ki.  Onların hiç birinden korkmazdı. Yine hayatta olsun korkmaz. Onlar silah çeksin, makineli çeksin, tabancasıyla üzerilerine giderdi. "

Ağlamadığını, oğlunun tüm mesai arkadaşlarının da "Çağdaş" olduğunu ifade eden Arslan, cenazede slogan atılmasını istemediğini kaydetti.

Åžehidin kız kardeÅŸi ÇaÄŸla Arslan da hemÅŸirelik bölümünü bitirdiÄŸini belirterek, "Diyorlar ya doÄŸuya ’öğretmen, doktor gelmiyor’ diye. Dört yıl ’DoÄŸu Anadolu’yı sayıkladım. Annem dedi ki ’Salak mısın ,DoÄŸu Anadolu’da ne yapacaksın’. Ben de ’anne gideceÄŸim’ dedim. Madem diyorlar ’devlet bize bakmıyor’, ben gidip bakacağım. Hastalarını da iyileÅŸtireceÄŸim, doÄŸumlarını da yaptıracağım. Yeter ki sussunlar" ifadesini kullandı.

- "Ağabeyim gittiyse ben varım"

Ağabeyiyle konuştuğunda kendisine "ortalığın çok karışık olduğunu" söylediğini anlatan Çağla Arslan, şöyle devam etti:

"Biz mermilerin üzerinde orada hayal çekiyoruz’ derdi ve korkmazdı. Annem, izne geldiÄŸinde ondan gitmemesini istemiÅŸ, aÄŸabeyimde ’olmaz anne arkadaÅŸlarım orada gitmem lazım’ demiÅŸ. AÄŸabeyim, vatan uÄŸruna ÅŸehit oldu. Zannetmesinler ki bu vatanın evladı bitecek, aÄŸabeyim gittiyse ben varım. Gerekirse biz aÄŸabeyimizin öcünü alırız. Bu vatanın bayrağını kimse indiremez ve bu vatanı bölemez. Gitmeden önce anneme ’Anne cennet bedava, ben ÅŸehit olacağım’ demiÅŸ.  AÄŸabeyimin haberi gelmeden önceki gece yine ben anneme, ’DoÄŸu Anadolu’ya gideceÄŸim’ demiÅŸtim. Nasıl olsa hepimiz öleceÄŸiz, yeter ki ÅŸehit olalım. Ben o gün saat 04.30’da uyandım ve internete girdim. Nusaybin’de 3 ÅŸehit diyordu. AÄŸabeyime mesaj attım. ’AÄŸabey orada bir ÅŸey olmuÅŸ iyi misin’ dedim ama cevap vermedi. Sabah haberi geldi. Allah vatana millete zeval vermesin." 

Mesai arkadaşı Barış Biçer ise Arslan’la Kocaeli’nde beraber göreve baÅŸladıklarını belirterek, "Mardin Nusaybin’de de beraber göreve devam ediyorduk. ÇaÄŸdaÅŸ, dürüst ve cesur bir insandı.  Bir ÅŸehit verdik. Arkasında bizler varız. Ä°ki hainin yaptığı pusuyla Türkiye’yi bitiremezler ve bölemezler. Bizler buradayız ve varız. O en güzel mertebeye ulaÅŸtı. Hepimizin isteyip de ulaÅŸamadığı bir mertebeye ulaÅŸtı" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Mardin’in Nusaybin ilçesi Barış Mahallesi’nde teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, Çevik Kuvvet Åžube Müdürlüğüne ait zırhlı aracın geçiÅŸi esnasında infilak ettirilmiÅŸ, araçta bulunan 1 komiser ile 2 polis memuru ÅŸehit olmuÅŸ, 1 polis yaralanmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo