Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Beni Anne Olarak Çok Gururlandırdı’

’Beni Anne Olarak Çok Gururlandırdı’

Hakkari’nin DaÄŸlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada ÅŸehit edilen Piyade Uzman ÇavuÅŸ Tunahan Kartal’ın annesi BaÄŸdagül Bozkurt, "Herkesin çocuÄŸu kendisine çok kıymetlidir. Rabbim onu bana verdi, benden daha çok sevip aldı" dedi.

Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, oÄŸlunun kendisi için ev hayali olduÄŸunu ve hayalini yaz mevsiminde gerçekleÅŸtirmeyi planladığını söyledi. 

OÄŸlunun kız arkadaşını istemeye gitmeyi planladıklarını anlatan anne Bozkurt, "Kızı vermiÅŸ olsalardı mutlu olacaktı ama olmadı. En son 2,5 ay önce görüştük. Ä°ÅŸiyle ilgili hiçbir ÅŸey anlatmıyordu. Ben de göreviyle ilgili konuÅŸmazdım. Uzman çavuÅŸluk sınavlarına katılıp kazandı. EÄŸitim sonrasında bana, ’Ben ÅŸehit olmak istiyorum’ dedi. Ben bunu kafamda geçiÅŸtirdim ama yüreÄŸimde hep şüpheler vardı. Ä°ki yıl  boyunca acabayı bu zamana getirdim. Bir çırpıda bitti." diye konuÅŸtu.

- "Beni anne olarak çok gururlandırdı"

OÄŸlunu ÅŸehit olmadan bir hafta önce rüyasında gördüğünü ifade eden Bozkurt, şöyle konuÅŸtu:

"Herkesin çocuÄŸu kendisine çok kıymetlidir. Rabbim onu bana verdi, benden daha çok sevip aldı ama verdiÄŸi için çok mutluyum. Ben artık herkesin annesi olabilirim. Beni anne olarak çok gururlandırdı beni üzmeden büyüyüp giden evladım. Bakın giden diyorum. Åžehit ama gitti sadece. Geçen hafta rüyama girdi. Rüyama girip ’Anne hazırlan, geliyorum. Seni de alacağım’ diyordu. Uyandım ve o an annem ve ablamı gördüm. Bir hafta sonra da oÄŸlumun haberini aldım. Rüyamda bana ’Seni alacağım, söz’ dedi. Ä°nÅŸallah geciktirmez."

- "Kendi çocuklarımdan ayırt etmedim"

Tunahan Kartal’ın eniÅŸtesi Ramazan Duyar da yeÄŸeninin babasızlığı hissetmemesi için kendisinin onunla Ã¶zel ilgilendiÄŸini belirterek, "Kendi çocuklarımdan ayırt etmedim. Babası 2 yaşındayken terk etti. Annesi, anneannesi ve dedesi ilkokula kadar ilgilendi. Ä°lkokuldan sonra dedesi ve anneannesi rahmetli oldu. Biz de anne orada yalnız kalınca, eÅŸimle yakınımıza almamız gerektiÄŸini konuÅŸtuk. Annesi ile Tunahan’ı Kozlu ilçesine getirdik." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kozlu’da ortaokul ve liseyi okuduÄŸunu ifade eden Duyar, ÅŸunları kaydetti:

"AskerliÄŸi çok seviyordu. Benim yanımda kaldı. Kendi çocuklarımla beraber büyüttüm. Babasızlığı hissettirmemek için onunla da ilgilendim. Aile çocuÄŸu olarak yetiÅŸti. Askerden gelince dükkanda yanıma takılırdı. Kendisine teklifte bulundum. EmekliliÄŸime az kaldığını ve iÅŸ yerimi ona devretmek istediÄŸimi söyledim ama o askerliÄŸi seçti. Ben de istemiyordum. Ä°zinlere geldiÄŸinde sürekli ona, dikkat etmesi gerektiÄŸini ve o bölgelerin kötü olduÄŸunu söylerdim. ’Düşman çatışmada daima baÅŸtaki adamı hedef alır. Önce onu imha etmek ister’ ÅŸeklinde tavsiyelerde bulunurdum."

Hakkari DaÄŸlıca’da 15 Mayıs’ta, teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Uzman ÇavuÅŸ Tunahan Kartal ÅŸehit olmuÅŸ, 6 asker yaralanmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo