Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

EreÄŸli Belediyesi talebini yineledi.


Ereğli Belediyesi Ereğli plaj bölgesinde yaşanan sorunlara vurgu yaptı, Belediyenin sorumluluk alanı dışındaki bölgenin belediyeye tahsis edilmesini istedi

Açıklama şöyle ;

Son günlerde bazı basın-yayın organları ile sosyal medyada yer alan haber ve yorumlar üzerine bu açıklamanın yapılması zaruri olmuştur.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin Sevgi Plajı bitiÅŸiÄŸinden Alaplı Pidos arasına kadar alanda yaÅŸanan iÅŸgaller, çarpıklık, düzensizlik ve asayiÅŸ olaylarında her hangi bir sorumluluÄŸu bulunmamaktadır.

Bu alan Kdz. EreÄŸli Belediyesi’ne tahsis edilmediÄŸi için Sevgi ve Barış Plajları’nda verilen hizmet bu alanda halkımıza verilememektedir.

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki 43,900 dönüm sahil ÅŸeridinde denize giren, kumsaldan yararlanan halkımıza, bu alanın belediye tahsisi bulunmadığı için ihtiyaçlarını karşılayabileceÄŸi tuvalet, duÅŸ, soyunma kabini, cankurtaran ve saÄŸlık hizmeti  verilememektedir.

5188 sayılı yasa gereği yine belediyemize tahsisi bulunmadığı için güvenlik hizmeti de verilememektedir.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Sayın Halil Posbıyık’ın defaatle kamuoyuna açıkladığı “Bu alanı belediyemize verin, düzene sokalım, halkımızın yararına hizmetler sunalım” çaÄŸrısı ile ilgili kurumlara yaptığımız baÅŸvurular red edilmiÅŸtir.

Alanda yaşanan işgaller, boğulma olayları, kötü madde kullanımları ve diğer sorunları yerel ve ulusal basından üzülerek takip etmekteyiz.

Bu durum Kdz. EreÄŸli’ye zarar vermekte, Mavi Bayraklı Sevgi ve Barış Plajı’na gölge düşürmektedir.

Kdz. Ereğli bu tür haberlerle gündeme gelmeyi hak etmemektedir.

Kdz. EreÄŸli’nin Ä°l olma talebinin altında yatan sebeplerden biride kentin yaÅŸadığı sorunların ilgili kurumlarca çözüme kavuÅŸturulmamasıdır.

Halbu ki, Kdz. Ereğli İl olsa, Kdz. Ereğli Valiliği ilk yaz sezonunda bu sorunları çözüme kavuşturacaktır.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi olarak halkımıza daha iyi hizmet vermek, bölgede yaÅŸanan düzensizlik ve çarpıklığı gidermek için bu alanın tahsisinin Kdz. EreÄŸli Belediyesi’ne verilmesini bir kez daha talep ediyoruz.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo