12 o C Kdz. Ereğli

Belediyedeki Taşeron İşçiler…!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında Belediye Meclisi Olağanüstü Oturumunu gerçekleştirdi.

Ekonomi 6 yıl 3 ay 2 gün 17 saat 29 dakika önce 1348

Haberi Paylaşın

Uysal, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’ndaki toplantıda, Kanun Hükmünde Kararname gereği, belediyede personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak amacıyla şirket kurulması gerektiğini söyledi.
Yazışmaların 9 Şubat tarihine kadar Zonguldak Valiliği’ne ulaştırılması gerektiğini anlatan Uysal, "gün kaybı olmadan evrakları yetiştirme gayretinden dolayı acil olarak toplandık. Ereğli Belediyesi, personel çalıştırıp, alınması konusunda limitet şirketi kuruyor" dedi.

Ocakcı: İşçiler bilsin
CHP Grup Sözcüsü Sertan Ocakcı ise okuduğu kanun maddesi üzerinden kadroya geçecek işçilerin kazanılmış haklarını kaybedeceklerini belirtti, sendikalı olma sürecinde de işçilerin baskı gördüğünü iddia etti.
Ocakçı, "Hak-İş Sendikası’na geçmeyenlerin kadroya alınmayacağı tehdidi ile karşılaştığı görülüyor. İlk önce bunun, vicdana sığdığı mı ellerindeki hakları alınarak, insanların ekmekle tehdit edildiğini mi anlamamız gerekiyor. Bu Hak-İş sendikasına üye olmayan arkadaşlarımızın alınmama şansları var mı?" diye konuştu.

Uysal: Astı astarı yoktur
Uysal ise Ocakcı’ya yanıt verdiği sözlerinde şunları kaydetti:
"Muhalefet olarak bunları söyleyeceksiniz. Taşeron işçilerimizin de güvensizlikten güvenli bir ortama geliyor, soğuk havadan sıcak havaya geçmeleri gibi daha uygun ortamlarda çalışacaklar. Hak-İş’e geçmeleri ile ilgili tehdit edildiği iddiası hiç böyle bir şey yoktur. Bunun astı astarı yoktur. Hiçbir işçi kardeşimize bu konuda baskı yapmayız. Haklarının daha da gelişeceğini, sosyal statülerinin artacağını bu konuda daha emniyete kavuşacaklarını düşünüyorum. Tüm hakları ile birlikte geçiyorlar."
Şirket kurulması oy birliği ile karar alındı.
Öte yandan CHP’nin sözcüsü Sertan Ocakcı, Meclis Toplantısı’nın bitiminde gazetecilere yaptığı açıklamada, sözlerini yineleyerek yaşananın insanlık ile bağdaşmadığını bir kes daha ifade etti.

Belediyedeki Taşeron İşçiler…!

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 19 saat 23 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
5 saat 35 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 17 saat 36 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 8 saat 29 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 13 saat 4 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 14 saat 3 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 18 saat 57 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 16 saat 30 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 3 saat 41 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 17 saat 41 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !