16 o C Kdz. Ereğli

Belediye Meclisinde Myanmar konusu!

Myanmar’daki Müslüman katliamından duyduğu üzüntüyü belirten Belediye Başkanı Uysal, bu konuyla ilgili Türk Kızılay’ı ve bazı sivil toplum kuruluşları ile yapılacak plan dahilinde destek olunacağını bildirdi.

Siyaset 6 yıl 7 ay 27 gün 58 dakika önce 811

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı, Hüseyin Uysal Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.
Uysal, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’ndaki toplantıda gündem maddeleri öncesi konuşmasında, tatil nedeniyle toplantılara verilen iki ay ara zamanında yapılan belediye faaliyetlerini anlattığı sözlerinde biten projelerin açılış aşamasında olduğunu söyledi.
Bazı projelenin ise öngörülen planlar dahilinde sürdüğünü anlatan Uysal, şöyle dedi:
“Özellikle 2 tane projemizi bitirdik. Bugünlerde ise açmak için bekliyoruz. Bunlardan bir tanesi Potbaşı girişindeki ’Çocuk Dünyası’, diğeri ise sahil bandındaki ’Spor Parkı’ projeleridir. Bittiler ve açılmak üzere gün bekliyorlar. Anıt önündeki park da bitti. İnönü Parkındaki Çınar ağaçlarının olduğu bölge de 70-80 gün içerisinde bitecek.
Dere ıslahı konusu…
Sakindere’nin ihalesi bitti. Yer teslimini de bu hafta içerisinde yapıyoruz. Önümüzdeki seneye de Sakindere projesini bitirmiş olacağız. Pazaryeri projesinde ön tarafında 2 tane 685 yıllık çınar ağaçlarımız var. Tarihte oranın Millet Parkı olduğunu öğrenmiş olduk. Millet Parkı’na yakışır şekilde düzenlemesini yapacağız.
Asfaltlama sürüyor…
Önümüzdeki günlerde kent içi ulaşım planlarımızı sizlerle paylaşırız. Sayısal veriler çalışmaları bitti. Animasyonlarda bitti. Ayın 15’inde bizlere sunulacak bizler de fikirlerimizi görüşlerimizi bildireceğiz. Önümüzdeki mecliste ulaşım konusundaki çalışmaları paylaşırız. Çünkü ilçemiz için ulaşım son derece önemli.”
İnsanların, Müslüman oldukları için katledildiği Myanmar’a..!
Uysal ayrıca, Myanmar’daki Müslüman katliamından duyduğu üzüntüyü belirterek, bu konuyla ilgili Türk Kızılay’ı ve bazı sivil toplum kuruluşları ile yapılacak plan dahilinde destek olunacağını sözlerine ekledi.
Meclis gündeminde bulunan gündem maddelerinin bazıları oy birliği ile kabul görürken, bazıları ise görüşülmeleri üzere ilgili komisyonlara havalede edildi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 3 saat 39 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 18 saat 51 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 1 saat 52 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 22 saat 56 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 22 saat 30 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 16 saat 45 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 3 saat 13 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 21 saat 20 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
22 saat 19 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 46 dakika önce KAZA ; 2 YARALI