14 o C Kdz. Ereğli

Belediye Meclisi’nde 3. Oturum…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 3. oturumu Ayhan Atay başkanlığında gerçekleştirdi.

Siyaset 6 yıl 6 ay 24 gün 7 saat 36 dakika önce 657

Haberi Paylaşın

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın şehir dışında olması nedeniyle Atay’ın başkanlık yaptığı meclis, “Karadeniz Ereğli Belediyesi Tente ve Sundurmalar hakkında usul ve esaslara uygulama yönetmeliğine ait komisyon raporu” gündem maddesi görüşerek oy birliği ile kabul etti.
Atay, tek maddenin görüşüldüğü Meclis’i, gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi için 9 Ekim Pazartesi gününe erteledi.

-HABERİN İÇİNDEN-

*Merakla beklenen, Kent Meydanı, Otopark ve Cami için İller Bankası’ndan kredi alınası için Belediye Başkanı’na yetki verilmesini öngören gündem maddesine ilişkin komisyon raporunun görüşülmesine geçilmedi.

*Kulislerde bazı Ak Partili üyelerinde borçlanmaya sıcak bakmadığı ve aleyhte oy kullanabileceği yönünde yorumlar yapılıyor.

*4 Ekim Çarşamba günü yapılan ilk oturumda gündeme gelen ve Bütçe komisyonuna gönderilen gündem maddesi komisyonun, “yeterli bilgi verilmediği” gerekçesiyle görüşülmediği için 2. oturumda da ele alınamamıştı.

*Toplantıya, Belediye Başkanı Hüseyin şehir dışında olduğu; Ak Partili üyelerden Yusuf Kalay, Eyüp Karaaslan, Halil Bozkuş, CHP’li üyelerden Özkan Özyağcı, Cumhur Nalcı, Osman Yavuz ise mazeret bildirerek katılmadılar.

Soru şu? Sonrasında ne olacak?

*Yasal prosedüre göre kredi için başkana onay verilmesini öngören gündem maddesine ilişkin ilgili komisyon 9 Ekim Pazartesi günü gerçekleşecek 4. oturum öncesinde de rapor sunmasa yasal süre dolmuş olacak.
*Bu durumda, Belediye Başkanı ilgili maddeyi, tayin edebileceği bir tarihte yapılacak “olağanüstü meclis toplantısında” direk olarak mecliste görüşme ve oylamaya sunabilecek.

*9 Ekim gününe kadar ilgili komisyonun rapor hazırlayıp hazırlamayacağı, hazırlamadığı takdirde Başkan Hüseyin Uysal’ın bu durumda öneriyi meclis gündemine getirip getirmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 8 saat 51 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 10 saat 3 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 4 saat 8 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 3 saat 42 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 1 saat 21 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 21 saat 57 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 8 saat 25 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
4 gün 6 saat 4 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
3 gün 2 saat 13 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 7 saat 11 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !