Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BELEDİYE İŞİ DANIŞMAN İŞİ !.

BELEDİYE İŞİ DANIŞMAN İŞİ !.

"Belediye İşi Tecrübe İşi" diyen Ereğli Belediye Başkanı işe aldığı 10 danışmana, "Batık" dediği belediye kasasından aylık maaşı 40 asgari ücretliye eşdeğer maaş ödüyor.


Göreve geldiÄŸinden bu yana  “Belediye de 400 işçi fazla, maaÅŸları nasıl ödeyeceÄŸim diye geceleri uyuyamıyorum”  diyen EreÄŸli Belediye BaÅŸkanının 8 ayda iÅŸe aldığı 39 kiÅŸiden 10’u, yüksek maaÅŸlı danışman.  BaÅŸkanın deyimi ile “Batık” belediye kasasından danışmanlara her ay asgari ücretin %300,  % 330 ile % 350’si arasında deÄŸiÅŸen oranlarda maaÅŸ ödeniyor. Danışmanlara bir ayda ödenen bedel,  40 asgari ücretlinin bir aylık maaşına eÅŸ deÄŸer.

 

Seçim sürecinde “Belediye iÅŸi Tecrübe Ä°ÅŸi” sloganı ile öne çıkan  Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık’ın,  2014 yılında  999 personelle devrettiÄŸi belediyeyi, 2019 yılında  1150 işçi ile devralmasına raÄŸmen ,  “400 işçi fazla” algısı yaratması tartışılırken,  8 ayda 10’u danışman toplam 39 kiÅŸiyi iÅŸe alması ve danışmanlara yüksek ücretler ödemesi de ÅŸaÅŸkınlık yarattı.

"BATMIÅž" DEDİĞİ BELEDÄ°YEYE 10’U DANIÅžMAN 39 KİŞİ ALDI !.

BaÅŸkan Posbıyık’ın “Belediye iÅŸi Tecrübe Ä°ÅŸi” sloganına karşın 10 danışmanla çalışması baÅŸka bir tartışma konusu.  Göreve gelir gelmez Basın, Kültür, Turizm, Mali Ä°ÅŸler, Erdemir ve siyasi konularda toplam 10 danışmanı iÅŸe alması bir yana, söz konusu danışmanlara yüksek ücretler ödemesi de tartışmaları beraberinde getirdi.

ASGARÄ° ÃœCRETÄ°N  % 350’SÄ° ORANINDA  MAAÅž !.

Belediye de 400 işçi fazla, maaÅŸları nasıl ödeyeceÄŸim diye geceleri uyuyamıyorum”  diyen BaÅŸkanının danışmanlarına ödediÄŸi aylık maaÅŸlar dudak uçuklatıyor. Söz konusu 10 danışman, asgari ücretin % 300-330 ve 350’si oranında deÄŸiÅŸen  ( 8 bin 154 ile 8 bin 513 lira ) arasında deÄŸiÅŸen rakamlarda maaÅŸ alıyor. Söz konusu rakamlar EreÄŸli Belediyesi’nde ÅŸirket personeli olarak asgari ücretle çalışan 40 personelin aylık maaÅŸlarına eÅŸdeÄŸer.

MAAÅž YETMEDÄ°, LOJMAN TAHSÄ°S ETTÄ° !.

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Danışman olarak ÅŸehir dışından getirerek Basın ve Kültür iÅŸlerinde görevlendirdiÄŸi bay-bayan çiftte maaÅŸları dışında lojman jesti de yaptı.  Eski BaÅŸkan lojmanını Belediye Meclis kararı ile Konukevi’ne çeviren BaÅŸkan, söz konusu lojmanı  da bu danışmanlara tahsis etti. 8 aydır Konukevi’nin konukları hep aynı!.

DANIŞMANA VAR, ŞİRKET PERSONELİNE YOK !.

BaÅŸkan Posbıyık, seçim sürecinde “Göreve gelir gelmez personele 3 aylık farklarını ödeyeceÄŸim. Yol ve yemek ücretlerini arttıracağım” sözünü henüz tutmazken, buna karşılık mevcut personelin içerde biriken izinlerini zorunlu olarak kullanmaya zorlaması, Belediyeye su borcu olan personellere de borçlarının maaÅŸlarından kesilmesi için imza attırması da  tartışma konusu oldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
kızgın8
şaşkın6
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
baba hamza

05 Aralık 2019 - 16:44

Seneye Tarkan gelecek eÄŸlenirsiniz

Osman Tuna

05 Aralık 2019 - 13:11

iyi eğlenceler ereğlinin işsiz gençleri.Size iş değil Hadise yeter

Baba Hayri

05 Aralık 2019 - 12:15

yazık günah sonra ereğli çocukları dışarıya iş aramaya gidiyor diyorsun. 40 tane işsiz genç alsan 40 ı gitmez işte.

Yorum Yazın

Canlı Radyo