14 o C Kdz. Ereğli

BELEDİYE'DEN 'TUTARSIZ' AÇIKLAMA!

İşletmeci yıkım kararıyla çıkartıldı, ardından tadilat açıklaması yapıldı!

Gündem 4 yıl 9 ay 21 gün 17 saat 43 dakika önce 1810

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Belediyesi, içerisinde bir kafeterya, sinema ve sergi salonları, nikah salonu ve kütüphane bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nde kapsamlı tadilat yapılacağını bildirdi.
Alınan bilgiye göre, mevcut binanın fiziki yapısındaki yetersizlik ve yıpranma gerekçe gösterilerek tadilat için proje çalışmalarına başlandığı belirtildi. Açıklamadan hemen önce ise Ereğli Belediyesi adına yetkili avukat ve belediye yetkilileri AKM bünyesinde kiracı olarak hizmet veren Teras Kafe isimli işletmeyi mahkeme tarafından “tüm binanın yıkımı şartıyla” verdiği tahliye kararını gerekçe göstererek boşaltmıştı.
Ereğli Belediyesi’nin “yıkımı gerekçe göstererek” mahkemeden çıkarttığı “boşaltma kararını” uygulamaya koyduktan hemen sonra daha önce Yargıtay tarafından verilen “tadilat amacıyla kiracı tahliye edilemez kararına” rağmen AKM binasında tadilat yapılacağı açıklaması çelişkili bir durum ortaya çıkartı. Ereğli Belediyesi’nden AKM binasındaki işletmecinin “yıkım gerekçesiyle” çıkartılması ardından yapılan açıklama ‘aynen’ şu şekilde:

AKM'YE KAPSAMLI TADİLAT
“Fiziki koşulları elverişsiz hale gelen, çatısı akan, havalandırma problemleri oluşan Atatürk Kültür Merkezi'nin esaslı bir tadilatı için Karadeniz Ereğli Belediyesi harekete geçti. Halil Posbıyık'ın göreve gelir gelmez konuyla ilgili verdiği talimat üzerine tadilat projesi çalışmaları başlatıldı.
Atatürk Kültür Merkezi büyük bir tadilat projesiyle yenileniyor. Fiziki koşulları yetersiz hale gelen, havalandırma problemi olan, çatısı akan ve salonları kültürel etkinlikler için kullanılamaz hale gelen Atatürk Kültür Merkezi için yenileme çalışmaları başlatıldı.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın göreve gelir gelmez verdiği talimat üzerine esaslı bir tadilat projesi hazırlanıyor. Bu proje çerçevesinde, dış ve iç mekanlar, sağlıklı ve kullanışlı malzemelerle yenilenecek. Dış cephe duvarları onarılacak, Ereğli'yi ifade edecek ve kültür kentine yakışacak malzemelerle düzenlenecek.
Çok sayıda küçük salonun ve bir büyük ana salonun yer alacağı mekanların oluşturulması planlanıyor. Projede oda tiyatrosu, fuaye alanı yer alıyor. Proje çerçevesinde, sahne arkası yeniden düzenlenecek, ışık, ısıtma ve havalandırma sistemleri çağdaş teknolojiye uygun hale getirilecek.”

Önceki haberin videosu aşağıda verilmiştir:

BELEDİYE'DEN 'TUTARSIZ' AÇIKLAMA!

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 24 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
10 saat 36 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 22 saat 37 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 13 saat 30 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 19 saat 4 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 18 saat 5 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 23 saat 58 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 8 saat 42 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 21 saat 31 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
4 gün 22 saat 42 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !