Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BELEDİYE'DEN 'TUTARSIZ' AÇIKLAMA!

BELEDİYE'DEN 'TUTARSIZ' AÇIKLAMA!

İşletmeci yıkım kararıyla çıkartıldı, ardından tadilat açıklaması yapıldı!


Karadeniz EreÄŸli Belediyesi, içerisinde bir kafeterya, sinema ve sergi salonları, nikah salonu ve kütüphane bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nde kapsamlı tadilat yapılacağını bildirdi.
Alınan bilgiye göre, mevcut binanın fiziki yapısındaki yetersizlik ve yıpranma gerekçe gösterilerek tadilat için proje çalışmalarına baÅŸlandığı belirtildi. Açıklamadan hemen önce ise EreÄŸli Belediyesi adına yetkili avukat ve belediye yetkilileri AKM bünyesinde kiracı olarak hizmet veren Teras Kafe isimli iÅŸletmeyi mahkeme tarafından “tüm binanın yıkımı ÅŸartıyla” verdiÄŸi tahliye kararını gerekçe göstererek boÅŸaltmıştı.
EreÄŸli Belediyesi’nin “yıkımı gerekçe göstererek” mahkemeden çıkarttığı “boÅŸaltma kararını” uygulamaya koyduktan hemen sonra daha önce Yargıtay tarafından verilen “tadilat amacıyla kiracı tahliye edilemez kararına” raÄŸmen AKM binasında tadilat yapılacağı açıklaması çeliÅŸkili bir durum ortaya çıkartı. EreÄŸli Belediyesi’nden AKM binasındaki iÅŸletmecinin “yıkım gerekçesiyle” çıkartılması ardından yapılan açıklama ‘aynen’ ÅŸu ÅŸekilde:

AKM'YE KAPSAMLI TADÄ°LAT
“Fiziki koÅŸulları elveriÅŸsiz hale gelen, çatısı akan, havalandırma problemleri oluÅŸan Atatürk Kültür Merkezi'nin esaslı bir tadilatı için Karadeniz EreÄŸli Belediyesi harekete geçti. Halil Posbıyık'ın göreve gelir gelmez konuyla ilgili verdiÄŸi talimat üzerine tadilat projesi çalışmaları baÅŸlatıldı.
Atatürk Kültür Merkezi büyük bir tadilat projesiyle yenileniyor. Fiziki koşulları yetersiz hale gelen, havalandırma problemi olan, çatısı akan ve salonları kültürel etkinlikler için kullanılamaz hale gelen Atatürk Kültür Merkezi için yenileme çalışmaları başlatıldı.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın göreve gelir gelmez verdiği talimat üzerine esaslı bir tadilat projesi hazırlanıyor. Bu proje çerçevesinde, dış ve iç mekanlar, sağlıklı ve kullanışlı malzemelerle yenilenecek. Dış cephe duvarları onarılacak, Ereğli'yi ifade edecek ve kültür kentine yakışacak malzemelerle düzenlenecek.
Çok sayıda küçük salonun ve bir büyük ana salonun yer alacağı mekanların oluÅŸturulması planlanıyor. Projede oda tiyatrosu, fuaye alanı yer alıyor. Proje çerçevesinde, sahne arkası yeniden düzenlenecek, ışık, ısıtma ve havalandırma sistemleri çaÄŸdaÅŸ teknolojiye uygun hale getirilecek.”

Önceki haberin videosu aÅŸağıda verilmiÅŸtir:

 

BELEDİYE'DEN 'TUTARSIZ' AÇIKLAMA!

İşletmeci yıkım kararıyla çıkartıldı, ardından tadilat açıklaması yapıldı!

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın3
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo