Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BELEDİYE BAŞKANI SON SAVUNMASINDA NE DEDİ ?

BELEDÄ°YE BAÅžKANI SON SAVUNMASINDA NE DEDÄ° ?

Başkan savumasında


18 Ocak 2012 tarihinde 2 kişinin ölümü, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Soğuksu Pazar Yeri çatısının çökmesi olayında yargılanan dönemin Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'e 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Zonguldak’ta, 18 Ocak 2012 tarihinde 2 kiÅŸinin öldüğü, 20 kiÅŸinin yaralandığı halk pazarının çatısının çökmesi olayında karar çıktı. DuruÅŸmada dönemin Zonguldak Belediye BaÅŸkanı Ä°smail EÅŸref'in de bulunduÄŸu 6 sanığa, 6 yıl 8 ay hapis, çatıyı yapan müteahhit Mustafa MemoÄŸlu'na ise 18 bin 200 lira adli para cezası verildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanık İsmail Eşref ile şu an belediye başkan yardımcısı olan Ogan Göktürk ve ölenlerin yakınları ve avukatlar katıldı. Mahkeme, dönemin Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'in de bulunduğu 6 sanığa, 6 yıl 8 ay hapis, çatıyı yapan müteahhit Mustafa Memoğlu'na ise 18 bin 200 lira adli para cezası verilirken Erhan Darende ve Ogan Göktürk'ün de 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası aldıkları öğrenildi.

Mahkeme heyeti "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçundan 6 yıl 8 ay, Mustafa Memoğlu'na ise 2 yıl 6 ay hapis ceza verirken, Mustafa Memoğlu'nun cezası 18 bin 200 lira adli para cezasına çevrildi.

18 Ocak 2012 tarihinde Terakki Mahallesi'ndeki SoÄŸuksu Pazaryeri'nde meydana gelen olayda pazar yerinin çatısı yoÄŸun kar yağışı ile birlikte çöktü. Enkaz altında kalan 44 yaşındaki Fatma SarıoÄŸlu ile 57 yaşındaki Güngör DurmuÅŸ'un öldüğü olayda, 20 kiÅŸi de yaralandı.

Ä°ÅžTE EÅžREF’Ä°N SON SAVUNMASI

"Ben 3 dönem belediye baÅŸkanlığı yaptım. Benim dönemimde pazar yerinde herhangi bir ÅŸey olmadı. Pazar yerindeki çökme 2 safhada oluyor. Ä°lk çökmede ölüm ve yaralanma olayı yok. 5-10 dakika sonraki ikinci çökmede mallarını kurtarmak için Pazar yerine giden insanlar ölmüş ve yaralanmıştır. Pazar yeri çökmesi benim dönemimde olmamıştır. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum." 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo