Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BELEDİYE BAŞKANI POSBIYIK: "BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇIYORUM"

BELEDİYE BAŞKANI POSBIYIK: "BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇIYORUM"

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde yeniden belediye baÅŸkanı seçilen Halil Posbıyık. Beyaz bir sayfa açtığını söyleyerek, “benim EreÄŸli'de kırgın, dargın olduÄŸum bir tek kiÅŸi dahi yok” dedi.
Mahalli Ä°dari Seçimleri’nde seçmenden aldığı oylarla farkla seçimi kazanan Posbıyık, görev yetki belgesi olan Mazbatasını aldı. Kalabalık partililer ile Ä°lçe Seçim Kurulu’na giden Posbıyık, Mazbatasını Türkiye Cumhuriyeti Hakimi Yusuf Çetinkaya’nın elinden aldı. Çetinkaya, Posbıyık’a baÅŸarı diledi.
Ä°LK DURAÄžI ATATÃœRK ANITI OLDU
Sonrasında ise Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’na gelerek burada kendisini bekleyen kalabalığın arasına karışan Halil Posbıyık, Mazbatayı taraftarlarına gösterdi. Anıt’a Çelenk’te bırakan Posbıyık, Ata’nın huzurunda saygıya durdu,  Ä°stiklal Marşı söyledi. Posbıyık, kalabalık ile buradan yürüyerek EreÄŸli Belediyesi Binası’na geçti.
Ä°ZDÄ°HAM VARDI
Dev Atatürk posteri ile Türk Bayrakları ile süslenen belediye kendisine gösterilen sevgi eÅŸliÄŸinde giren Posbıyık, selamlama konuÅŸması gerçekleÅŸtirildi. EreÄŸli sevdalısı birisi olduÄŸunu ifade eden Posbıyık, “aÅŸkım EreÄŸli derken asla siyaset yapmıyorum. YüreÄŸimden geldiÄŸi gibi konuÅŸuyorum. EreÄŸli tarihi bir an yaşıyor. Posbıyık liderliÄŸindeki halk hareketi bütün engellemelere raÄŸmen çıkar odaklarının maddi manevi engel koymalarına raÄŸmen ezici bir çoÄŸunlukla belediye baÅŸkanlığına seçildik” dedi.
ÖNEMLİ MESAJLARLAR VERDİ
İlçede yaşayan 118 bin kişinin belediye başkanı oyduğunu kaydeden Posbıyık, şu sözlerle konuştu:
“Bana oy verene de vermeyene de şükranlarımı sunuyorum. Elimden gelen en büyük hizmetleri yapmaya çalışacağım. Özellikle ve özellikle hiçbir ayrım gözetmiyorum. Din, dil, ırk, parti farkı gözetmeksizin ÅŸerefimle söz veriyorum, hizmet etmeye devam edeceÄŸim. 5 Yılda çok büyük kayıplarımız var. Maalesef bugün üzücü ÅŸeyleri konuÅŸmak istemiyorum ama gerçekleri de halkımın bilmesi lazım.
"KAYIPLAR ÇOK FAZLA"
Hiç öyle felaket edebiyatı yapmıyorum ama 5 yıldır EreÄŸli'nin kayıpları çok fazla. Bana ve ekibime inanmanızı istiyorum. Sadece bana ve CHP'ye deÄŸil benim sevgili kardeÅŸlerim olan AK Partili meclis üyeleri ile el ele vereceÄŸiz halkımızın yüzünü güldürmek için elimizden geleni yapacağız. Hiç bir ayrım gütmüyorum.”
"Ä°NSANLAR HAYATLARINDA HATA YAPARLAR"
İnsanlar hayatlarında hata, yanlış yaparlar ama gerçekleri görmesi lazım. Ereğli büyük kayıplara uğruyorsa bir takım sıkıntılar yaşadıysa birlik ve beraberliğimizi ön plana çıkarmadığımız içindir.
Çıktığımız yolda belediye personelimizle birlikte Ereğli halkına hizmet yapmak bizim için en büyük şereftir. Başta Erdemir olmak üzere bütün sivil toplum örgütleri ile çok samimi ve iyi ilişkiler içerisinde olacağız. Herkes bizim kardeşimiz, geçmişte sıkıntılar olmuştur, olabilir. İnsan hayatında her zaman sıkıntılar olabilir, önemli olan yanlışlardan dönebilmektir, erdemli olmaktır.
"BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇIYORUM"
Yanlışlarımdan döndüm, herkese bembeyaz bir sayfa açıyorum. Hakkımda intikam alacak bilmem ne yapacak diye algı operasyonları yaptılar, ben intikam alacak kadar vicdansız bir adam deÄŸildir. Ben benim insanlarımı seviyorum. Benim EreÄŸli'de kırgın, dargın olduÄŸum bir tek kiÅŸi dahi yok. Åžunu da söylemem lazım ben Kdz. EreÄŸli'ye yüzünü dönen, EreÄŸli'de yaÅŸayanlara saygı duyan, yatırım yapan kentin kalkınmasına ve büyümesine yardımcı olan bütün kurumların önünde ceketimi ilikleyip saygı ile eÄŸilebilirim.”
"HAZIRIM" MESAJI VERDÄ°
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli için her türlü gayreti göstereceğini ifade ederek, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Ben Halil Posbıyık olarak en önde birlik ve beraberlik içerisinde EreÄŸli'nin hareketlenmesi, güçlenmesi için her türlü gayreti yapmaya hazırım. Göreceksiniz, engel olmaya kalkanlar dahi olsa hiç kimse önümüzde duramayacak. 2 Sene içerisinde EreÄŸli'de inanılmaz büyük geliÅŸmeler olacak. Siyaset bitti, yapmıyorum. Åžuan belediye baÅŸkanıyım ve inanıyorum. EreÄŸli'yi harekete geçireceÄŸiz. EreÄŸli'ye yatırım yapan çivi çakanın elini öpmeye hazırız. Kazanan EreÄŸli halkı olmuÅŸtur, kaybedeni yoktur. Rehberimiz daima Atatürk olacaktır. Cumhuriyete, demokrasiye inanmış olarak insanlar olarak EreÄŸli'de özgür bir gelecek vaad ediyorum. Burada insanların yüzü gülecek."
MAKAMA OTURDU
Posbıyık, selamlama konuÅŸmasının ardından ailesi ve torunları ile birlikte makam odasına geçti. Odanın büyüklüğünü gördükten sonra eÅŸi Neriman Posbıyık’a dönerek, “burada makam odası mı? Ben alışkın deÄŸilim. Salon salamanje gibi” dedi.
BASINA ÖZEL ÇAĞRISI OLDU
Milletvekillerimize, halkımıza çaÄŸrıda bulunuyorum ama en çok çaÄŸrıda bulunacağım makam bence basın mensuplarıdır. EreÄŸli’nin geliÅŸimini saÄŸlayabilmek için, ilçede ekonomik istihdam yönünden bir hareket saÄŸlayabilmek için bize yol gösterici olan basınımızın önemli katkıları olacağına inanıyorum.”
Göreve resmen başlayan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir süre daha kendisine iletilen tebrikleri kabul etti.

 

BELEDİYE BAŞKANI POSBIYIK: "BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇIYORUM"

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
kızgın2
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo