Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BEKLENEN İLGİ YOKTU!.

BEKLENEN Ä°LGÄ° YOKTU!.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde her yıl Kurban Bayramı’nın 4. günü kutlanan Gençler Bayramı, okulların açılacak olması nedeniyle sönük geçti.

Her yıl Kurban Bayramı’nın 4. günü düzenlenen etkinlik kapsamında gençler, Hükümet Caddesi’nde bir araya geldi. 700 metrelik hükümet caddesinde tur atan genç kızlar ve erkekler eskisi gibi bayrama ilgi göstermediÄŸi görüldü.

 

İlçede esnaflık yapan Hüseyin Hacıalioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, eskiden hükümet caddesinde genç erkek ve kızların gezerek eğlendiğini söyledi.

Gençlerin bayramlara eskisi gibi ilgi göstermediÄŸini anlatan HacıalioÄŸlu, "Alaplı’nın geleneksel bayramı artık eskisi gibi kutlanmıyor. Ramazan Bayramı çok sakin geçti. Kurban Bayramı’nda hareket olur dedik ancak bu bayramda çok sakin geçiyor. Gençlerin olmaması esnafları da etkiliyor. Yarın okulların açılacak olması ve tatilcilerin dönüşü bayramı etkilemiÅŸ olabilir ancak Gençlik Bayramının eskisi gibi canlandırmak gerektiÄŸini düşünüyorum" diye konuÅŸtu.

Alaplı Belediye BaÅŸkanı Nuri Tekin de "Ä°lçemizin geleneÄŸinde ve kültüründe Ramazan Bayram’ından bir gün sonra ve Kurban Bayram’ının son günü kutlanan Gençler Bayramı, bütün gençlerin gelip gezdikleri bir bayramdır. Halk dilinde ’kızlar bayramı’ denir ama bu bayramın ismi Gençlik Bayramı’dır. ’Kızlar Bayramı’ diye bir ÅŸey yoktur. Gençlerimiz gönüllerince gezerek eÄŸleniyorlar" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo