13 o C Kdz. Ereğli

BEDAŞŞŞŞŞ!!!!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Çevre ve Yaşam 5 yıl 5 ay 10 gün 5 saat 54 dakika önce 878

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de, 22 Kasım Perşembe günü uygulanacağı duyurulan elektrik kesintisinin yaşanmaması, vatandaşta kafa karışıklığına neden oldu. Haber merkezlerini arayarak duruma tepki gösteren çok sayıda kişi, “BEDAŞ bizimle dalga mı geçiyor?” diyerek duyuruyu haberleştiren gazetecilerden açıklama bekledi.

Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ), tarafından 21 Kasım Salı günü yapılan açıklamada 22 Kasım Perşembe günü Kdz. Ereğli ilçe merkezi, belde ve köylerde çok sayıda bölgede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Arıza onarım bakım ve yatırım tesislerinin devreye alınması için yapılan ‘Planlı Bakım ve İyileştirme Çalışmaları Elektrik Kesintisi Programı' kapsamında enerji verilemeyecek yerlerin listesinin de bildirildiği ve neredeyse Ereğli’nin tamamına yakınını ilgilendiren açıklama sonrasında her hangi bir kesintinin yaşanmaması işlerini ve günlük yaşamını bu açıklamaya göre planlayan vatandaşları çileden çıkardı.

HESAP İSTEDİLER!.
Kesinti haberini yerel haber kaynaklarında çıkan haberlerden, BEDAŞ’ın resmi internet sitesinden ve BEDAŞ adına cep telefonlarına gönderilen mesajlardan öğrendiklerini ve gün boyu sürecek kesinti nedeniyle günlük işlerini buna göre planlayarak adeta atıl duruma düşürüldüklerini ileri süren vatandaşlar, tutarsız açıklama ve uygulamanın sorumlularının hesap vermesini istediler.
Telefonla arayarak tepki gösterenlerden biri ise daha önceki zamanlarda belli periyotlarla, onarım ve bakım gerekçesiyle gün boyu elektriksiz bırakılmasını da hatırlatarak, şunları söyledi:
ÇOCUKLARI SAVAŞA GÖNDERİR GİBİ OKULA GÖNDERDİK!
“Her ay neredeyse 1-2 gün bu gerekçeyle kesinti yapılıyor. Bu süreç içerisinde değil Ereğli’nin tüm Türkiye’nin elektrik hatlarındaki arızaları gidermek mümkünken, bu çağda hala bu gerekçelerle halkı karanlığa mahkum etmenin kabul edilir bir yanı yok. Hoş biz buna da alışmışken bu seferde ‘keseceğiz’ deyip kesmeyerek adeta bizimle alay ediyorlar. Bir çoğumuz elektrik kesilecek diye dükkanımızı açmadık. Okuldan, ‘çocuklarınızı kalın giydirin, elektrik yok, doğal gaz a olamayacak’ dediler, çocukları savaşa gönderir gibi gönderdik. Bazı arkadaşlar nasılsa elektrik yok diye çalışanlarına izin verdi. Ortada büyük bir ciddiyetsizlik ve sorumsuzluk var.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 6 saat 58 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 22 saat 10 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 5 saat 11 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 2 saat 15 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 1 saat 49 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 23 saat 28 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 20 saat 4 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 6 saat 32 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 39 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 4 saat 5 dakika önce KAZA ; 2 YARALI