Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BEBEKLERİ HAVAYA FIRLATARAK SEVMEYİN

BEBEKLERÄ° HAVAYA FIRLATARAK SEVMEYÄ°N

Ondokuz Mayıs Ãœniversitesi (OMÃœ) Tıp Fakültesi Çocuk Acil Bilim Dalı BaÅŸkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel, bebeklerin havaya fırlatılarak sevilmesi sırasında boyundan beyne giden damarlarda yırtılmalar oluÅŸabileceÄŸi, bunun da beyin kanamasına yol açabileceÄŸi uyarısında bulundu.

Bebeklerin boyun kaslarının çok zayıf olduÄŸuna iÅŸaret eden Güzel,  ÅŸunları söyledi:

"Bebeklerin baÅŸ bölümü, normal yaÅŸ grubuna göre vücutlarından büyüktür. Bu nedenle başın Ã¶ne ve arkaya doÄŸru atılması veya saÄŸa sola çevrilecek tarzda çocuÄŸun sevilme hareketlerinin yapılması önemli saÄŸlık sorununa yol açabilir. Başın hızlı ÅŸekilde öne arkaya çevrilmesi veya çocuÄŸun havaya fırlatılmasıyla boyundan beyne giden damarlarda yırtılmalar meydana getirebilir. Bu tür durumlarda beyin içinde kanamalar da oluÅŸabilir. Ailelerin çocuklarını sevmesi esnasında ani hareketlerden uzak durmaları gerekiyor. Bir yaÅŸ altı çocuklarda sorunlar daha belirgin hale gelebilir. Çocukları severken havaya atma, güldürmek için silkelemek önemli saÄŸlık sorunlarına neden olabilir."

Güzel, bu tür olayların özellikle çocuÄŸun istismarı, yani ÅŸiddet vakalarında daha çok görüldüğüne dikkati çekerek, "Bu tür durumlar boyunla beyin arasında uzanan, karın içinde solunumu saÄŸlayan sinirlerde kopmalara neden olabilir. Sinir kopmaları da ani olarak solunumun durması ve çocuÄŸun nefes alamamasına neden olur. Bizim en çok karşılaÅŸtığımız durumlardan biri de budur. Bu tür olaylar genelde istismar vakarında oluyor ancak bazen severken de meydana gelebiliyor" ifadelerini kullandı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo