Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BDDK BAŞKANI AKBEN AÇIKLADI!.

BDDK BAŞKANI AKBEN AÇIKLADI!.

BDDK Başkanı Akben, "Tüketici kredilerinde, konut kredilerinde ve diğer kredilerde faiz oranlarında düşme bekliyoruz." dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) BaÅŸkanı Mehmet Ali Akben, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın tüketici kredilerinde faizlerin düşürülmesi konusunda bankalara yönelik çaÄŸrısına iliÅŸkin sorusunu yanıtladı.

Genel faiz oranlarının aşağı gelmesiyle birlikte tüketici kredilerindeki faiz oranlarında da mutlaka bir düşme oluşacağını belirten Akben, "Geçen haftalarda faiz oranları, ekim ayından bugüne en düşük seviyeyi test etti. Bu oranlardaki düşmeyle orantılı olarak da tüketici kredilerinde, konut kredilerinde ve diğer kredilerde faiz oranlarında düşme bekliyoruz. Faiz oranlarındaki düşmeyle birlikte zaten büyümenin daha olumlu bir seyre gireceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

"KATAR VE Ä°RAN’DAN TÃœRKÄ°YE’YE CÄ°DDÄ° Ä°LGÄ° VAR"

Akben, Türkiye’de katılım bankacılığındaki geliÅŸmelerin sorulması üzerine, "Katılım bankacılığı çok önem verdiÄŸimiz bir sektör. Türkiye’deki payı hala çok düşük seviyelerde. Bardakta daha çok dolduracağımız yer var" yanıtını verdi.

Türk bankacılık sisteminin yurt dışından ciddi manada sermaye çektiğinin altını çizen Akben, şunları söyledi:

"Türkiye’ye ilginin devam ettiÄŸini zaten görüyoruz. Geçen hafta Katar’ın Finansbank’ı alma süreci bitti. Bank of China’nın yeni bir banka kurma müracaatı tamamlandı. Katar ve Ä°ran gibi ülkelerden Türkiye’ye karşı ciddi ilgi var. Fed’in beklenen faiz artırımını gerçekleÅŸtirememesi, Türkiye gibi geliÅŸmekte olan ülkelerde bu tür yatırımları ve giriÅŸimleri, Türkiye’ye benzer ülkelere sermaye akımını kolaylaÅŸtırıyor. Türkiye’de istikrarlı bir yönetim ve düzen var. Türkiye, bankacılık alanında uluslararası Basel kriterlerini yerine getirmiÅŸ bir ülke. Biz geleceÄŸi daha iyi ve daha parlak görüyoruz."


AA

 

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo