Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAYRAMDA SAĞLIKLI BESLENME !.

BAYRAMDA SAÄžLIKLI BESLENME !.

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan Ereğli FM’in canlı yayın konuğu oldu.


Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, EreÄŸli FM’de yayınlanan ve Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu “Arzu ile Devri Alem” programının canlı yayın konuÄŸu oldu.

Özhan “Kurban bayramında saÄŸlıklı beslenme ve sıcak yaz günlerinde kalp damar hastalıklarında beslenme önerileri ve kolesterol” konularının ele alındığı programında , “Bayram da et ve tatlı tüketiminde porsiyon kontrolüne, kronik rahatsızlığı olan bireylerde besin dağılımına dikkat etmeli.” dedi.

Etin yanında mutlaka salata tüketilmesini öneren Özhan, “ Yüksek kalori Bayram dönüşü tartıda kâbusu yaÅŸatabilir.Kurban kesilince hemen tüketmek yanlış. Ölüm sertliÄŸi denilen bir olay var. Et 24 saat bekletilmeli. Aksi takdirde sindirimi çok zor.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Kurban etinin bir kısmını kavurma olarak tüketmek isteyenler için doÄŸru olan  yaÄŸsız, yapışmaz bir tavada ekstra yaÄŸ kullanmadan  kavurma yapmak. DoÄŸru olan kavurmayı  kendi yağı ile kavurmaktır.”dedi.

Özhan, “Mangal saÄŸlıklı bir yöntem ancak mangalda piÅŸirmenin yüksek ateÅŸle olmamalı. etle ateÅŸin arasında 15 santim uzaklık olmalı. Çığ ete ve piÅŸirince tereyağı sürmemeli Porsiyon kontrolü ve yanında sebze tüketmekte önemli” ifadelerini kullandı.

Hava ÅŸartlarına baÄŸlı olarak Bayram süresince sıvı tüketiminin önemli olduÄŸunu ve günde en az 2.5 litre su tüketilmesi gerektiÄŸini de söyleyen Özsan, “Her gün 1, 1.5 saatlik yürüyüşler yapılmalı. Çıkacağınız yere asansörle deÄŸil merdivenlerden yürüyerek çıkmak önemli Bunlar çok basit görünen ama önemli katkılar.”dedi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo