BAYRAMDA SAĞLIKLI BESLENME !.
Uzman Diyetisyen Deniz Özsan Ereğli FM’in canlı yayın konuğu oldu.
Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, EreÄŸli FM’de yayınlanan ve Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu “Arzu ile Devri Alem” programının canlı yayın konuÄŸu oldu.
Özhan “Kurban bayramında saÄŸlıklı beslenme ve sıcak yaz günlerinde kalp damar hastalıklarında beslenme önerileri ve kolesterol” konularının ele alındığı programında , “Bayram da et ve tatlı tüketiminde porsiyon kontrolüne, kronik rahatsızlığı olan bireylerde besin dağılımına dikkat etmeli.” dedi.
Etin yanında mutlaka salata tüketilmesini öneren Özhan, “ Yüksek kalori Bayram dönüşü tartıda kâbusu yaÅŸatabilir.Kurban kesilince hemen tüketmek yanlış. Ölüm sertliÄŸi denilen bir olay var. Et 24 saat bekletilmeli. Aksi takdirde sindirimi çok zor.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
“Kurban etinin bir kısmını kavurma olarak tüketmek isteyenler için doÄŸru olan yaÄŸsız, yapışmaz bir tavada ekstra yaÄŸ kullanmadan kavurma yapmak. DoÄŸru olan kavurmayı kendi yağı ile kavurmaktır.”dedi.
Özhan, “Mangal saÄŸlıklı bir yöntem ancak mangalda piÅŸirmenin yüksek ateÅŸle olmamalı. etle ateÅŸin arasında 15 santim uzaklık olmalı. Çığ ete ve piÅŸirince tereyağı sürmemeli Porsiyon kontrolü ve yanında sebze tüketmekte önemli” ifadelerini kullandı.
Hava ÅŸartlarına baÄŸlı olarak Bayram süresince sıvı tüketiminin önemli olduÄŸunu ve günde en az 2.5 litre su tüketilmesi gerektiÄŸini de söyleyen Özsan, “Her gün 1, 1.5 saatlik yürüyüşler yapılmalı. Çıkacağınız yere asansörle deÄŸil merdivenlerden yürüyerek çıkmak önemli Bunlar çok basit görünen ama önemli katkılar.”dedi.
İlk Yorumu Siz Yazın!