Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAYRAMDA SAĞLIKLI BESLENME !.

BAYRAMDA SAĞLIKLI BESLENME !.

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan Ereğli FM’in canlı yayın konuğu oldu.


Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, Ereğli FM’de yayınlanan ve Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu “Arzu ile Devri Alem” programının canlı yayın konuğu oldu.

Özhan “Kurban bayramında sağlıklı beslenme ve sıcak yaz günlerinde kalp damar hastalıklarında beslenme önerileri ve kolesterol” konularının ele alındığı programında , “Bayram da et ve tatlı tüketiminde porsiyon kontrolüne, kronik rahatsızlığı olan bireylerde besin dağılımına dikkat etmeli.” dedi.

Etin yanında mutlaka salata tüketilmesini öneren Özhan, “ Yüksek kalori Bayram dönüşü tartıda kâbusu yaşatabilir.Kurban kesilince hemen tüketmek yanlış. Ölüm sertliği denilen bir olay var. Et 24 saat bekletilmeli. Aksi takdirde sindirimi çok zor.” şeklinde konuştu.

“Kurban etinin bir kısmını kavurma olarak tüketmek isteyenler için doğru olan  yağsız, yapışmaz bir tavada ekstra yağ kullanmadan  kavurma yapmak. Doğru olan kavurmayı  kendi yağı ile kavurmaktır.”dedi.

Özhan, “Mangal sağlıklı bir yöntem ancak mangalda pişirmenin yüksek ateşle olmamalı. etle ateşin arasında 15 santim uzaklık olmalı. Çığ ete ve pişirince tereyağı sürmemeli Porsiyon kontrolü ve yanında sebze tüketmekte önemli” ifadelerini kullandı.

Hava şartlarına bağlı olarak Bayram süresince sıvı tüketiminin önemli olduğunu ve günde en az 2.5 litre su tüketilmesi gerektiğini de söyleyen Özsan, “Her gün 1, 1.5 saatlik yürüyüşler yapılmalı. Çıkacağınız yere asansörle değil merdivenlerden yürüyerek çıkmak önemli Bunlar çok basit görünen ama önemli katkılar.”dedi.

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo