15 o C Kdz. Ereğli

BAYRAMDA BİR AVUÇ, FESTİVALDE BİNLERCELER!

Törende görevli olarak bulunanların sayısı, bayram kutlaması yapan yurttaşların sayısından fazlaydı.

Gündem 4 yıl 8 ay 3 gün 23 saat 55 dakika önce 2370

Haberi Paylaşın

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi ve ulusal olan Zafer Bayramı, Zonguldak ili Ereğli ilçesinde de törenlerle kutlandı.
Alınan bilgiye göre, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde 10.30’da çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı söylendi. 3 Türk Bayrağı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı askerlerince göndere çekildi. Burada son bulan ‘resmi’ programın hemen ardından İnönü Parkı’nda tebriklerin kabulü gerçekleştirildi. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yurttaşlar ile bayramlaştı.
ALTERNATİF ÇELENK
Öte yandan, 30 Ağustos törenleriyle ilgili kutlama yönetmeliğinin değişmesinin ardından CHP ile bazı sivil toplum örgütlerinin ‘alternatif’ çelenk sunması da gerçekleştirildi. Gurup adına konuşan CHP İlçe Başkanı (Kayyım) İsmail Fota, zaferin şanlı Türk tarihine altın harfler ile yazıldığını söyledi.
ÜÇÜNCÜ KUTLAMA TÖRENİ
Resmi tören kapsamında üçüncü kutlama töreni ise Devrim Bulvarında icra edildi. Kaymakam tarafından beraberinde Komutan ve Belediye Başkanı; öğrencile ve halkın bayramının kutladı. Belediye halk oyunları gösterisi izletildi. Ardındansa Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı personeli Üsteğmen Gökhan Özbağ, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasını yaptı.
Tören geçişinde de gaziler, şehit yakınları, spor kulüpleri, belediye ekipleri, Erdemir, T.T.K., dernekler, mesleki kuruluşlar ve askeri birlikler; protokol sırasındaki Kaymakam, Komutan, Belediye Başkanı ve Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcıvekili Yusuf Ziya Yayla’yı selamladı.

-HABERİN İÇİNDEN-
Bayramda Bir Avuç, Festivalde Binlerceler!
Türk tarihinden önemli yeri bulunan Zafer Bayramı’na ‘az sayıda’ sivil katılım sağladı. Törende görevli olarak bulunanların sayısı, bayram kutlaması yapan yurttaşların sayısından fazlaydı.

BAYRAMDA BİR AVUÇ, FESTİVALDE BİNLERCELER!

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 3 saat 25 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
13 saat 37 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 1 saat 38 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 16 saat 31 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 22 saat 5 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 21 saat 6 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 2 saat 59 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 11 saat 43 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
16 saat 13 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 32 dakika önce KAZA ; 2 YARALI