Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAYRAMDA BİR AVUÇ, FESTİVALDE BİNLERCELER!

BAYRAMDA BİR AVUÇ, FESTİVALDE BİNLERCELER!

Törende görevli olarak bulunanların sayısı, bayram kutlaması yapan yurttaşların sayısından fazlaydı.


30 AÄŸustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk’ün baÅŸkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 AÄŸustos günü kutlanan resmi ve ulusal olan Zafer Bayramı, Zonguldak ili EreÄŸli ilçesinde de törenlerle kutlandı.
Alınan bilgiye göre, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde 10.30’da çelenk sunumu ile baÅŸladı. Saygı duruÅŸunda bulunuldu Ä°stiklal Marşı söylendi. 3 Türk Bayrağı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı askerlerince göndere çekildi. Burada son bulan ‘resmi’ programın hemen ardından Ä°nönü Parkı’nda tebriklerin kabulü gerçekleÅŸtirildi. Kaymakam Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Hüseyin Sami Uyar ve Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, yurttaÅŸlar ile bayramlaÅŸtı.
ALTERNATİF ÇELENK
Öte yandan, 30 AÄŸustos törenleriyle ilgili kutlama yönetmeliÄŸinin deÄŸiÅŸmesinin ardından CHP ile bazı sivil toplum örgütlerinin ‘alternatif’ çelenk sunması da gerçekleÅŸtirildi. Gurup adına konuÅŸan CHP Ä°lçe BaÅŸkanı (Kayyım) Ä°smail Fota, zaferin ÅŸanlı Türk tarihine altın harfler ile yazıldığını söyledi.

ÜÇÜNCÜ KUTLAMA TÖRENİ
Resmi tören kapsamında üçüncü kutlama töreni ise Devrim Bulvarında icra edildi. Kaymakam tarafından beraberinde Komutan ve Belediye Başkanı; öğrencile ve halkın bayramının kutladı. Belediye halk oyunları gösterisi izletildi. Ardındansa Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı personeli Üsteğmen Gökhan Özbağ, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasını yaptı.
Tören geçiÅŸinde de gaziler, ÅŸehit yakınları, spor kulüpleri, belediye ekipleri, Erdemir, T.T.K., dernekler, mesleki kuruluÅŸlar ve askeri birlikler; protokol sırasındaki Kaymakam, Komutan, Belediye BaÅŸkanı ve Karadeniz EreÄŸli Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekili Yusuf Ziya Yayla’yı selamladı.

-HABERİN İÇİNDEN-
Bayramda Bir Avuç, Festivalde Binlerceler!

Türk tarihinden önemli yeri bulunan Zafer Bayramı’na ‘az sayıda’ sivil katılım saÄŸladı. Törende görevli olarak bulunanların sayısı, bayram kutlaması yapan yurttaÅŸların sayısından fazlaydı.

 

 

BAYRAMDA BİR AVUÇ, FESTİVALDE BİNLERCELER!

Törende görevli olarak bulunanların sayısı, bayram kutlaması yapan yurttaşların sayısından fazlaydı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün3
hayran2
gülücük0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ãœmit ÅžaÅŸmaz

30 AÄŸustos 2019 - 17:50

Heryerde her zaman boyle olmuÅŸtur trakya da askerken her milli bayramda toren yapardik kahvede oturup okey piÅŸpirik oynayanlar donup bunlar ne yapiyor diye bakmazlardi bile... Ama bu onlarin kabahati degil topluma cumhuriyeti benimsetmeyen dahasi hissettirip yasatmayan duzenin kabahati

Yorum Yazın

Canlı Radyo