Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAYRAMDA BESLENME !

BAYRAMDA BESLENME !

Ereğli FM`de Kurban Bayramında sağlıklı beslenme konuşuldu.


Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, Ereğli FM’de yayınlanan ve Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu “Arzu ile Devri Alem” programının canlı yayın konuğu oldu. Özsan “Kurban bayramında sağlıklı et tüketimi, sağlıklı beslenme ve tatlı tüketim” konu başlıklı programda önemli mesajlar verdi.

Bayram süresince et ve tatlı tüketimine özellikle kronik hastalığı olanlar, böbrek ve şeker hastalarının dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Özsan, “Besin tercihi ve porsiyona  dikkat edilmeli. Fazla kırmızı et tüketimi hazımsızlık, mide krampları, basit gibi görünen ciddi sağlık problemlerini beraberinde getirebilir.” dedi.

Soda, papatya ve rezene ve bitki çaylarının kurtarıcı etkisi olduğunu ve yemekten 45 dakika sonra tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Özsan, “Sırf et ağırlıklı beslenme kabızlık problemini beraberinde getirir. Kurban etini hemen yemek hata bu lezzet kalite ve sindirimi etkiliyor. Et sert ve lezzetsiz oluyor.  24 saat bekletmek sonra eti ekstra yağ eklemeden kendi yağı ile pişirmek en doğru olan  1. gün keselim 2. gün yiyelim, ama kararında" şeklinde konuştu.

“Etin yanında salata, zeytinyağlı sebze , ayran ve cacık  yardımcı yemek olmalı. Bayram baklava sız olmaz. 2 dilim yediğiniz de  2 kaşık yoğurt, bir bardak ayran tüketilmeli diyen Özsan, “Herkese sağlıklı Bayramlar diliyorum.” dedi.

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo