12 o C Kdz. Ereğli

BAYRAM PROGRAMI BELLİ OLDU

Gündem 8 yıl 8 ay 1 gün 13 saat 36 dakika önce 1544

Haberi Paylaşın

Ereğli Kaymakam’ı Nazım Madenoğlu, Ereğli halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
Madenoğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü aracılığı ile yaptığı yazılı açıklamada; Zafer Bayramı’nın, son damlası akıtılmadan yurdun bırakılmayacağının ispatı olduğunu belirtti.


Madenoğlu, şunları kaydetti:
“Türk Milleti’nin, 1’inci Dünya Savaşı’nın sona ermesiyle birlikte varlığın sürdürme mücadelesi içerisinde, adamı adım kazanılan büyük başarı ve zaferin en son ve birleştirici halkası olan 30 Ağustos Zaferi’yle, savaş alanında tarih yeniden yazılırken kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımız ispatlanmıştır. Türk Ulusu’nun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiş ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle bittiği müjdelenmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve gazilerimizi şükranla anarken, bu büyük zaferin 93. yıldönümünde Karadeniz Ereğli halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

BAYRAM PROGRAMI BELLİ OLDU
Diğer yandan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Zafer Bayramı Kutlama programının belirlendiği bildirildi.
Anıt önünde, 09.05’de saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayacak törende, Türk Bayrakları göndere çekilecek.
Böylelikle, buradaki törenin sona ermesiyle; Kaymakam Madenoğlu, Kaymakamlık makamında protokol üyelerinin tebriklerini kabul edecek.
Ardından ise 10.00’da Devrim Bulvarı’nda ki kulama programı başlayacak. Kaymakam, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı ile Belediye Başkanı, halkın bayramını kutlayacak.
İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak, şiir okunacak ve halk oyunları gösterilecek. Kutlama programı, tören geçişi ile son bulacak.

FENER ALAYI
Kutlamalar kapsamında, aynı günün akşamı Fener Alayı yürüyüşü yapılacak. Bağlık Polis Merkezi Amirliği önünden başlayacak yürüyüşte, katılımcılara, Türk Bayrağı verilecek.
21.00’da başlayacak yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde son bulacak.

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

15 saat 42 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
6 gün 14 saat 44 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
2 gün 8 saat 12 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
1 gün 10 saat 59 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 16 saat 54 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 10 saat 33 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
3 gün 14 saat 2 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
5 gün 2 saat 6 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !
1 gün 12 saat 55 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !