14 o C Kdz. Ereğli

BAYILAN ÖĞRENCİYE MÜDAHALEDE BULUNULDU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Sağlık 5 yıl 5 ay 25 gün 19 saat 1 dakika önce 2590

Haberi Paylaşın

Tören alanında fenalaşan öğrenciye, törende bulunan iki doktor tarafından müdahalede bulunuldu.
Bir an olsun başından ayrılmadıkları çocuğu muayene eden doktorların çabaları, Atatürk’ün “beni Türk hekimlerine emanet edin” sözünün doğruluğunu hatırlattı.

Alınan bilgiye göre Karadeniz Ereğli’de, “8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömür’ün Bulunuş Günü” dolayısıyla düzenlenen törende, protokol konuşmaları sırasında bir öğrenci bayıldı. Durumu fark eden İlçe Sağlık Müdürü Sezer Çetinkaya ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü uhdesindeki Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabibi Seyit Özkan, tören yerlerini terk ederek fenalaşan öğrencilinin yayına gitti.
DOKTORLAR PEŞİNİ BIRAKMADI!.
Her iki doktor, el ve gözlem marifeti ile yaptıkları muayene ile çocuğun nabız ve kalp atışı seviyesini ölçtü. Sürekli iletişim halinde bulunan doktorlar, sorular sorduğu öğrencinin sabah ne yediğini, gün içinde hangi sıvı içtiğini, ne kadar süredir ayakta kaldığını, daha önce baygınlık geçirip geçirmediğini, nörolojik durum yaşayıp yaşamadığını öğrenmeye çalıştı. Bir yandan ise yaşadığı durum nedeniyle korktuğu düşünülen öğrenci sakinleştirilmeye çalışıldı.
Öğretmeni ile de konuşan Doktor Sezer Çetinkaya, her ihtimalin göz önünde bulundurulması, şansa ise yer verilmemesi gerektiğini belirterek yakındaki aile hekimliğini gidilmesini, ardındansa kapsamlı nörolojik taramadan geçirilmek üzere çocuğun hastaneye götürülmesini istedi.
Durumu meraklı gözlerle takip eden veliler, iki doktorun ortaya koyduğu cabayı takdir etti. Çocuk, kontrol amaçlı ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

BAYILAN ÖĞRENCİYE MÜDAHALEDE BULUNULDU

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 23 saat 50 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
10 saat 2 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 22 saat 3 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 12 saat 56 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 18 saat 30 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 17 saat 31 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 23 saat 24 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 8 saat 8 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 20 saat 57 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
4 gün 22 saat 8 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !