Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Batı Karadeniz Bölgesinin E-Atık Toplayan Tek Belediyesi

Batı Karadeniz Bölgesinin E-Atık Toplayan Tek Belediyesi

Batı Karadeniz Bölgesi’nin tek belediyesi olarak elektrikli ve elektronik eÅŸya atığı toplayarak ülke ekonomisine kazandıran Karadeniz EreÄŸli Belediyesi, ülke genelinde e-atık toplayan ilk 50 belediye arasındaki yerini koruyor.

Belediye Temizlik Ä°ÅŸleri Müdürlüğü bünyesinde ilçenin bazı noktalarında oluÅŸturulan ve e-atık olarak bilinen Atık Elektrikli ve Elektronik EÅŸya Toplama Merkezi’ne toplanan atıklar Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirdiÄŸi firmaya teslim edilerek, geri dönüşüme kazandırılıyor.

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın talimatıyla 6 farklı gruptan e-atıkların toplandığını vurgulayan Temizlik Ä°ÅŸleri Müdürü Namık Åžahin, konuya iliÅŸkin olarak ÅŸu ifadelere yer verdi:

“Belediye olarak amacımız, ilçemizde çöpe giden ve atık olarak adlandırılan elektrikli ve elektronik eÅŸyaları, ülkemize geri kazandırmak. Ä°lçe halkımızdan, evlerinde, iÅŸyerlerinde veya kamusal alanda kullanılma ömrünü tamamlamış ve hurda olarak gördükleri malzemeleri bizlere getiriyor yada bizzat biz gidip alıyoruz.

Bunlar klima, beyaz eÅŸya, televizyon, PC ve PC monitörleri, elektrikli ev aletleri, aydınlatma araçları, elektronik oyuncaklar, tıbbi cihazlar, izleme ölçme ve kontrol aletlerinden oluÅŸan e-atıklardır. 

Elektrikli ve elektronik eÅŸya atıklarının diÄŸer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sürdürülebilir çevre bilincinin yayılması amacıyla okullarımızda 4 Kasım-30 Aralık 2016 tarihleri arasında ’E-Atık Geri Dönüşüm Kampanyası’ düzenledik ve kampanya sonucu okullarımızdan 2,5 ton e-atık topladık. Bu yılda yaklaşık 3 ton e-atık Atık Getirme Merkezimizden geri dönüşüm tesisine gönderildi.” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo