Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR...

BAÅžVURULAR YARIN BAÅžLIYOR...

Milli EÄŸitim Bakanlığına (MEB) baÄŸlı eÄŸitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 30 bin Ã¶ÄŸretmen kadrosuna atama için baÅŸvurular yarın baÅŸlayacak, 8 Åžubat’ta sona erecek.

MEB’e baÄŸlı eÄŸitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coÄŸrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, Ä°ngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliÄŸi için "KPSSP121", diÄŸer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeÅŸidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki “Elektronik BaÅŸvuru Formunu” kullanarak yapacak. Ä°lk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların baÅŸvuruları iki aÅŸamalı olarak alınacak. Adaylar, 2-8 Åžubat’ta ilk baÅŸvuru kapsamında eÄŸitim kurumu tercihi yapacak, ikinci aÅŸamada ise 15-18 Åžubat’ta yetiÅŸtirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak.

Atamalar, 11 Åžubat’ta elektronik ortamda gerçekleÅŸtirilecek. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat’ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat’ta valiliklerce belirlenecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo