Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

BAÅžVURULAR YARIN BAÅžLIYOR

Ãœniversiteye giriÅŸte ilk aÅŸama olan Yükseköğretime GeçiÅŸ Sınavı’na (YGS) baÅŸvuru dönemi yarın baÅŸlayacak ve 20 Ocak’a kadar devam edecek. YGS ise 13 Mart 2016’da yapılacak. 

ÖSYM’nin internet sitesinde, sınava girecek adayları baÅŸvuru, sınav öncesi, anında ve sonrasında yapacakları konusunda bilgilendirmek için "2016 Öğrenci Seçme ve YerleÅŸtirme Sistemi (ÖSYS) Aday El Rehberi" yayınlandı. 

Buna göre, engelli adaylar ile saÄŸlık sorunu bulunan adaylar, bu durumlarını geçerli saÄŸlık kurulu raporu ile baÅŸvuru süresi içerisinde Ã–SYM’ye bildirerek, kendilerinin özel bir salonda sınava alınmalarını talep edebilecek. 

Bir ortaöğretim kurumunda örgün eÄŸitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylar, baÅŸvurularını kendi okullarında yapabilecek. Kendi okulu baÅŸvuru merkezi olmayan adaylar ise okul müdürü tarafından ÖSYM’nin belirlediÄŸi baÅŸvuru merkezine yönlendirilecek. 

Açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday Ä°ÅŸlemleri Sisteminde geçerli bir fotoÄŸrafı veya eÄŸitim bilgisi bulunmayan ya da var olan eÄŸitim bilgisinde deÄŸiÅŸiklik olan adaylar, baÅŸvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenmiÅŸ baÅŸvuru merkezlerinde yapacak. Adayların, daha sonra sınav ücretini yatırarak baÅŸvuru sürecini tamamlamaları gerekiyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo