Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAŞSAVCIDAN FETÖ/PDY AÇIKLAMASI

BAŞSAVCIDAN FETÖ/PDY AÇIKLAMASI

Zonguldak Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Necip Topuz, merkez, EreÄŸli ve Çaycuma ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında örgüte finansal destek saÄŸladığı iddiasıyla 11 ÅŸirkete kayyum atandığını bildirdi.

Topuz, yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak’ta FETÖ/PDY yapılanması ve faaliyetleriyle ilgili olarak savcılıkça baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında elde edilen bilgi, belge ve deliller doÄŸrultusunda, 8 Nisan’da merkez, EreÄŸli ve Çaycuma’da faaliyet gösteren 11 ÅŸirkete kayyum atamasının yapıldığını belirtti. 

Kayyum atamasının yapıldığı gün sosyal paylaşım sitelerinden yayımlanan ve yerel basında yer alan mesajların gerçeği yansıtmadığını ifade eden topuz, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca yürütülen soruÅŸturmalar, Ceza Muhakemesi Kanununun kendisine verdiÄŸi yetki çerçevesinde, soruÅŸturmanın gizliliÄŸi kurallarına titizlikle riayet edilerek yerine getirildi. Anayasal teminatlar çerçevesinde soruÅŸturma bilgilerinin kimseyle paylaşılması ya da herhangi bir kimseden emir, talimat ve tavsiye alınması asla söz konusu deÄŸildir. KiÅŸi hürriyetlerinin en önemli teminatı olan yargılama makamlarının iÅŸlemleri hakkında gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan algı oluÅŸturmaya matuf ve kaynağı belirsiz yazı ve yorumlara itibar edilmemesi düşüncesiyle. FETÖ/PDY’ye yönelik soruÅŸturma kapsamında örgüte finansal destek saÄŸladığı iddiasıyla 11 ÅŸirkete kayyum atandı."

Zonguldak’ta FETÖ/PDY yönelik soruÅŸturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl farklı tarihlerde kent merkezi ile EreÄŸli ve Çaycuma ilçelerinde belirlenen adreslere eÅŸ zamanlı operasyon düzenlemiÅŸ, bazı eÄŸitim kurumları ve ÅŸirketlerdeki aramalarda doküman ve bilgisayarlara el konulmuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo