14 o C Kdz. Ereğli

Başladı,10 gün sürecek

Gündem 7 yıl 1 ay 25 gün 12 saat 38 dakika önce 3022

Haberi Paylaşın

Kdz. Ereğli ilçesinde, Trabzonlular Derneği tarafından organize edilen ’Muhlama, Kuymak ve Horon Şenliği’ etkinliği başladı. 10 gün sürecek şenlikte,35 ilin yöresel ürünlerinin satış yapabileceği fuar alanı kurulurken, Trabzonlu Yerel sanatçılarda yer alacak.

Trabzonlular Derneği tarafından organize edilen ’Muhlama, Kuymak ve Horon Şenliği’ ilk gün renkli görüntülere sahne oldu.3 Mart Cuma günü Çınaraltı Bozahane mevkiinde başlayan şenlik’te trabzonlu yerel sanatçılar birbirinden güzel şarkılarını seslendirirken,şenliğe katılan vatandaşlar horon oynayarak gönüllerince eğlendiler.

Şenlik öncesi Ereğli FM’e açıklama yapan Trabzonlular Derneği Başkanı Tevfik Yıldız, ”Biz Karadenizliler olarak, Karadeniz’in Doğusu, Batısı, Kuzeyi, Güneyi, kısacası tüm Zonguldaklı, Ereğlili, Alaplılı hemşerilerimizle bir arada olmak için bu etkinliği düzenledik. ”dedi.

İLK HAMSİ FESTİVALİ OLARAK DÜŞÜNDÜK AMA?

İlk olarak önceliklerinin Hamsi Festivali yapmak olduğunu fakat hamsinin olmamasından dolayı geç kaldıklarını belirten Yıldız, sonrasında 35 ilin yöresel ürünlerini satabileceği fuar kurmayı düşündük ve kurduk,3-12 Mart tarihleri arasında sürecek etkinliğimizde Karadenizli sanatçılarımız sahne alacaklar, Amacımız; Yöresel ürünleri Ereğli halkı ile buluşturmak ve Burada hep birlikte eğlence yapmak, Şuralı, buralı ayrımı yapmadan, hep birlikte bir arada olalım, Türkiye’nin neresinden olursa olsun hepsi bizim kardeşimiz, hepsinin başımızın üstünde yeri var. Ben Trabzonluyum fakat hiçbir zaman Trabzonlu neyse, Kdz Ereğli’de benim için öyle,” diye konuştu.

EREĞLİ ADINA YAPIYORUZ

Yıldız, kendilerine destek veren diğer sivil toplum kuruluşu temsilcilerine de teşekkür ederek, “Sağ olsunlar bizler Ereğli’de 20 tane yöresel dernek evi ile birlikte hareket ediyoruz. Bizler bu şenliği Trabzonlular Derneği olarak düzenledik ama tüm Ereğli adına yapıyoruz. ”dedi.

10 GÜN BOYUNCA YEREL SANATÇILAR YER ALACAK

Yıldız , son olarak 5 Mart Pazar günü vatandaşlara kuymak ikram edileceğini belirterek,10 gün boyunca fuar alanındaki stantların sabah saat:08:00’de açılacağını ve saat:14:00 ile 19:00 saatleri arası Trabzonlu Yerel sanatçıların yer alacağını söyledi.

(Ereğli FM Haber Merkezi )

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 1 saat 28 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 2 saat 40 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 20 saat 45 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 20 saat 19 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
4 gün 17 saat 58 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 14 saat 34 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
1 gün 1 saat 2 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 22 saat 41 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 18 saat 50 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 23 saat 48 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !