Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Başkan Uysal,Ereğli FM’de konuştu!.

BaÅŸkan Uysal,EreÄŸli FM’de konuÅŸtu!.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemini bu kez canlı yayında anlattı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan BaÅŸkan Uysal; “Sonuç ne olursa olsun 17 Nisan’da bir birimizi kucaklayalım. Bir birimize el verelim” dedi. BaÅŸkan Uysal, ardından ÅŸehir merkezinde vatandaÅŸlarla sohbet etti, Evet için destek istedi.

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi için Evet’e destek çalışmalarını sürdürüyor.

BaÅŸkan Uysal, bugünde EreÄŸli FM canlı yayınında gazeteciler Fikri Kapan ve DoÄŸan Gönüllü’nün sorularını yanıtladı. “Referandum sürecinde Ak Parti 14 yılda yaptıklarını anlatıyor. Bunca hizmet mevcut sistemde ve mevcut hükümet tarafından yapıldı. O zaman deÄŸiÅŸime ne gerek var” ÅŸeklindeki soruyu yanıtlayan BaÅŸkan Uysal, “ Yapılanları anlatmak gayet doÄŸal. Yapılanlar yaÅŸanan sıkıntılara raÄŸmen yapıldı. Askeri, elit ve bürokratik vesayetlere raÄŸmen büyük hizmetler yapıldı. Vesayet odakları dediÄŸimiz çift baÅŸlılık. Bunun kalkması lazım“ dedi.

Tek adamlık üzerine yapılan tartışmaları, ’Yüzde 50+1 yani 2 kiÅŸiden birinin oyunu alan kiÅŸiden tek adam olmaz’ diyerek yanıtlayan BaÅŸkan Uysal, “ Meclis devre dışı kalmıyor, aksine daha da güçleniyor. Artık 5 yılda bir seçim yapılacağı için var olan istikrar, kalıcı hale geliyor, bu süreçte ekonomik istikrar saÄŸlanacak, uzlaşı artacak, kutuplaÅŸma azalacak” dedi.

BaÅŸkan Uysal, hayır cephesinin “Cumhuriyet Rejimi deÄŸiÅŸecek” propagandası üzerine yönelik bir soruya da, “18 madde içinde Cumhuriyet rejimi ile alakalı bir madde yok. Aksine bu sistem, birlik ve beraberliÄŸin daha da artacağı bir reform hareketi ve diriliÅŸ. Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk devleti maddesi deÄŸiÅŸiyor mu, yok. Ãœniter devlet yapısı hakkında bir madde var mı? Yok. Ankara’nın baÅŸkent oluÅŸu deÄŸiÅŸiyor mu yok. Eyalet sistemi ile ilgili madde mi var, yok. O zaman bu niyet okumaktan öte bir ÅŸey deÄŸil” yanıtını verdi.

 

“TÃœM SEÇMENLERÄ°MÄ°Z SANDIÄžA GÄ°TMELÄ°”

BaÅŸkan Uysal, canlı yayının ilerleyen saatlerinde yine bir soru üzerine 18 yaÅŸ tartışmalarını gereksiz bulduÄŸunu söyledi. “Vatanı koruması için askere gönderdiÄŸimiz, ehliyet verdiÄŸimiz gençlerimize seçme hakkı verirken seçilme hakkı niye vermeyelim” diyen Uysal; “Dünyanın 10. zengini Mark Zuckerberg Facebook’u 20 yaşında kurdu, Fatih Sultan Mehmet Ä°stanbul’u fethettiÄŸinde 21 yaşındaydı. 18-25 yaÅŸ arasında 9 milyon seçmen var. Bunları temsilin ne zararı var. Bizler 70 yaşına güveniyoruz da gençlerimize niye güvenmiyoruz“ ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanının partili olacak olması tartışmasına yönelik söylemlere “Ãœlkemiz Türkiye Cumhuriyeti kurulduÄŸundan beri partili CumhurbaÅŸkanını gördü. Tarafsızlık hizmette. Önemli olan hizmette tarafsızlık, Dünyada bunun örnekleri var” dedi.

Uysal, “Kandil, FETÖ, PKK, PYD, DEAÅž gibi örgütler hayır çıksın diye çalışıyor. Avrupa’da yaÅŸananlar, Ä°sviçre’deki malum pankart bile Evet için yeterli” ifadelerini kullandığı konuÅŸmasında tüm seçmenlere sandığa gitmeleri çaÄŸrısında da bulundu.

Uysal, “Seçime katılım oranı ne kadar çok olursa, yansıma ve temsil de o kadar gerçekçi olur.GeleceÄŸimizi oylayacağız..Sonuç ne olursa olsun 17 Nisan da bir birbirimizi kucaklayalım. Bir birimize el verelim” dedi.

VATANDAÅžLARLA SOHBET ETTÄ°..

BaÅŸkan Hüseyin Uysal, canlı yayın programının ardından ÅŸehir merkezindeki çay ocaklarını gezerek vatandaÅŸlarla sohbet etti ve CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet sistemi için Evet’e destek istedi.

(Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo