11 o C Kdz. Ereğli

Başkan Uysal İlk Kez Ereğli FM’de Açıkladı

Siyaset 7 yıl 2 ay 3 gün 13 saat 39 dakika önce 1525

Haberi Paylaşın

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli FM’de yayınlanan ’Fikri Kapan’la burada konuşalım’ programına konuk oldu.

91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de Salı günleri canlı yayınlanan Gazeteci Fikri Kapan’ın hazırladığı ’Fikri Kapan’la burada konuşalım’ programının bu haftaki konuğu Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal oldu. Yaklaşık 2 saat süren programın ilk bölümünde görev süresince yaptığı çalışmaları ve bundan sonraki süreçte yapılacak olan projeleri açıklayan Başkan Uysal, aynı programın ikinci bölümünde 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliğine ilişkin 18 maddeyi tek tek anlattı.

İşte Başkan Uysal’ın açıklamaları;

3 yıl halka hizmet noktasında kısa bir süre. Çünkü ortaya bir vizyon koyuyorsunuz ve o vizyona ulaşmanız yıllar alıyor. Örneğin, Kültürel Belediyecilikte sizin hedeflerinize ulaşmanız, hayallerinizi gerçekleştirmeniz, halkın beklentilerine, rüyalarına cevap vermeniz 10, 20 hatta 30 yıllar alabiliyor. Bence de Belediye başkanlığında üç yıl kısa bir süre, o kadar çabuk geçti.


BELEDİYE’DE İŞLER İSTEDİĞİM GİBİ YÜRÜYOR

Bu süredeki zorluklardan en önemlileri de; göreve geldiğimiz yerel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı Referandum süreci, 2 genel seçim yaşadık, üzerine bir de olmaması gereken 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi yaşadık. Şimdi de halk oylamasına gidiliyor, bir de bunu yaşıyoruz. Yani 3 yıla sığan, bir dinamizm gerektiren siyaseten sürekli ortada bulunman gereken bir süreç yaşadık. Ama bu arada halkımızın beklentilerine cevap vermek için gece gündüz çalışarak -ki göreve gelirken ’7-24 çalışacağız dedik- ve bu gerçek oldu. Gediğimiz noktada belediyemizde de işler istediğim gibi yürüyor. Çünkü belediye çok çalışıyor. Zaten o yüzden, ’Meyve veren ağaç taşlanır’ misali belki de gelen taşlama veya eleştirilerin sebebi de budur.

UYSAL OLMAK KÖTÜ BİR ÖZELLİK DEĞİL

Sözcükler illa ki ağzınızdan, bağırarak yüksek tonajlı çıkması gerekmiyor. Haklı olduğunuzu gerektirebilmeniz için kelimelerle derdinizi anlatabilirsiniz. Uysal olmak kötü bir özellik değil. Masada kalarak, sesinizin tonunun çok yükseltmeden de, yapmak istediğinizi veya isteklerinizi anlatabilirsiniz. Talepte bulunabilir, makamlara arz edebilirsiniz. Bağırarak, çağırarak iş yapmayı kabul etmiyorum, kişiliğime, aldığım eğitime, insanlığıma aykırı. Bağırarak hedefe ulaşılacağına inanan insanlardan değilim. Bir de, belediyedeki görev anında oturduğum masalarda verdiğimiz kararlarda o kadar uysal olduğumu nereden biliyorlar ki?

BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAKAMI CEVAP VERME MAKAMI DEĞİLDİR

Belediye Başkanlığı makamı cevap verme makamı değildir. Bu makam halkın taleplerini isteklerini Belediyeden ve başkandan beklentilerini yerine getirme makamıdır. Belediye Başkanının nabzı, halkın nabzı ile aynı atmalı. Basının yer yazdığına cevap verme makımı da değildir. Karıştırıyorlar. Siyasiler, sivil toplum kuruluşları konuşabilir. Elbette onları söylediklerini okuyor ve duyuyoruz. Ancak, cevap verme gereği duymuyoruz. Ancak ararız, muhatabımızı arayıp, işin doğrusunu anlatırız.

BİZ YAPTIKLARIMIZLA ORTAYA VİZYO KOYUYORUZ

Öncelikle; Güçlü Çeliği, Osmanlı Çileğiyle, Asırlık Çınarlarıyla geleceğin şehri yeni Karadeniz Ereğli’den bahsediyoruz. Biz yaptıklarımızla ortaya bir vizyon koyuyoruz. Görev ilk geldiğimizde Belediye Hizmet Binası’nı yeni yerine taşıdık. Bu sayede belediyenin bütün birimlerini aynı çatı altında toplayarak disiplinli ve organize bir çalışma içine girdik.

BELEDİYEMİZE 50 YIL HİZMET VERECEK ŞANTİYEYE KAVUŞTUK

İkincisi ise; Gülüç Irmağın yanındaki 22 dönem arazide, günün şartlarına cevap vermeyen bir Belediye şantiye alanımız vardı. Bu bölge şehrimizin giriş kapısıydı ve şehirlerin giriş kapılarına çok önem verilir. Buradaki Şantiyeyi Belen Mahallesi’nde yaklaşık 14 bin metrekare alana taşıdık. Bu alanda 1000 metreküp hafriyat, 3000 metreküp de taş duvar yaptık. Ana binaları, eğitim salonlarıyla birlikte belediyemize 50 yıl hizmet verebilecek modern bir şantiye alanına kavuştuk.


Eski Şantiye alanı yanındaki itfaiye alanımız talebe cevap vermiyordu; Kışla Sanayi Sitesi içerisinde merkez istasyon olmak üzere bu sorunu da aştık. Coğrafyanın genişliğinden dolayı bir istasyon da Belen Mahallesi bölgesinde oluşturduk. Bu sayede gerek bölgemizde, gerekse köylerimizdeki afetlere, kazalara, hızlı ulaşabilme imkanı sağladık. Bu birimimize 32 metre bomlu yeni itfaiye araçları kazandırdık. Gerek denizde, gerekse karadaki itfaiye hizmetlerinde eğitimli personelimizle Karadeniz Bölgesinde en iyi itfaiye birimine sahip olduğumuzu iddia ediyorum.

UZUNMEHMET’E AHDE VEFA…

Uzunmehmet Anıtı; yıllardır söylenir, konuşulur. Buradaki Anıtımızı yeniledik, çevre düzenlemesini yaptık. Uzunmehmet bizim tarihi bir değerimizdir. Kestaneci Mahallemizde doğmuş büyümüş, kömürü bulmasıyla da bölgemize ve ülkemize sanayileşmenin başlaması ve Erdemir’in ilçeye kurulmasının başaktörlerinden biri Uzunmehmet’tir. Biz de Uzunmehmet’i yaşatmalı, gereken saygıyı göstermeliyiz düşüncesiyle olması gereken çalışmayı yaptık.

ÇAY BAHÇELERİ DOLUP, TAŞIYOR
Biliyorsunuz; Sahil’deki iki çay bahçesini halkımızın hizmetine açtık. Yeşil alanları da artırarak halkın oturacağı alan haline soktuk. Buradaki Çınar Ağaçlarını da özgürleştirdik. Özellikle yaz aylarında Su Ürünleri ve Çınaraltı mevkisindeki Çilek Kafe’ye halkımız büyük ilgi gösteriyor. İnsanlarımızın yürüme alanları genişletildi. Bir de yürüyen insanlar Polisevi sonrasında denizi göremezlerdi, ama şimdi görmeye başladılar.

TERMİNALİ TAMAMLADIK AMA..!
Göreve geldiğimizde yüzde 30’u yapılmış haldeki Terminal binamızı tamamladık. Ancak, tamamlanmasına rağmen (karayollarınca yapılacak olan) yan yollarız tamamlanmadığı için hizmete açmıyoruz. Zira, güvenli giriş-çıkış olmadıkça olası kazalar meydana gelebilir. Kaldı ki, yeni terminalimizden 3-4 kez Hac uğurlaması yaptığımızda da, yoğunlaşan araç trafiği ile tehlikeli boyutlar oluştuğunu gördüm. Terminalin açılabilmesi için yan yolların bitirilmesi lazım. Biz ise belediye olarak yapmamız gerekenleri yapıyoruz.

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR BULVARI
En önemli yaptıklarımızdan biri de eski adı Çetin Apatay Bulvarı olan, 15 Temmuz’dan sonra ise “Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı” olarak değiştirdiğimiz güzergahta ciddi bir düzenleme çalışması yaptık. Buradaki çalışmalarımıza sadece yol genişlemesi olarak bakanlar vardı. Burada yol genişlemesinin haricinde yaya kaldırımları düzenlendi, araç kalabalıklığı ortadan kalktı. Burada oluşan görüntü insanın içini rahatlatıyor. Bir de yol çalışmaları sırasında ’Ağaç Katliamı yapılıyor’ denildi. Bu güzergahta, şehir içinde olmaması gereken şekli düzgün olmayan, nasıl ekildiği bile belli olmayan çirkin görüntü yaratan ağaçları kestik. Bunların yerine ise 120 adet Sığla ve Oya ağaçları diktik, çöp atık kanteynerlerini değiştirdik.
Bu hizmeti gerek ilçemizde yaşayan, gerekse ilçe dışından gelenler çok beğeniyorlar, tebrik ediyorlar.

GÖZTEPE KÖPRÜSÜ YAPILACAK
Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı’nın Göztepe Köprüsü’nden sonra yol daralıyor, Bun nedenle köprünün yenilenmesi çalışmalarına da başladık. Çünkü köprü mevcut haliyle inanılmaz derecede çirkin bir durumda. Önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacağız ve yeniden inşa edilecek köprüyü güzel bir şekilde tamamlayacağız.

TERCİH EDİLEN YOL OLDU
Ereğli-Kandilli yolu yılların sorunuydu. Oradaki sadece kenarları, dağları düzenleyip, yolu genişletebilmek içi 2 ay makineleri alıştırdık. Şimdi ise harika bir yol oldu, bütün Kandilli bölgesi bu yolu kullanıyor. Çok da beğeni topluyor, insanlarımız teşekkür ediyorlar. Burada en önemlisi ise Ereğli-Kandilli yolu 5 kilometre kısalmış oldu.

ARTIK KAZALAR OLMUYOR
Gökme Köprüsü’nün eski halini hatırlayın; virajlı şekilde devam ediyordu. Özellikle bahar mevsiminde çevredeki yeşil alanlardan dolayı karşıdan geleni göremiyorsunuz. Kış aylarında ise buzlanma olduğundan kayan araçlar dere yatağına devriliyorlardı. Bu köprüyü de gelişli, gidişli, görüş alanı da geniş olarak yaptık. Şimdi Allah’a şükür kaza olmuyor.
Ben buna sadece köprü olarak da bakmıyorum, ekoturizmi bu bölgede yapacaksın. Bunun için de yolları hazırlaman lazım. Eğer bu güzergahtaki küçük esnafımızın ticaretini canlandırmak istiyorsan, bölgeye gidişi, halkın yaşamını kolaylaştırmak lazımdı., biz de onu yaptık. Biz buna kültür, Ereğli’nin tanıtımı olarak bakıyoruz.

CADDE DÜZENLEMELERİMİZ SÜRECEK
Cadde düzenlemelerimiz yapılıyor; bu yıl da en az 4-5 tane ciddi cadde düzenlemelerimiz olacak. Her mahalleye asfalt, kilit parke, beton, bordür, taş duvar, derz gibi hizmetlerimizi eşit şekilde yaptık.
3 yılda 60 bin ton asfalt döktük. bu yıl da 60 bin ton asfalt dökeceğiz. Mümkün olduğu kadar asfaltsız yolumuz kalmasını istemiyoruz.

ÇARŞIYI SEL BASMAYACAK
Çarşımız, esnafımızın bulunduğu yer yağmur yağdığında, oluşan sel nedeniyle esnafın iş yerlerini sular basıyordu. O geceki yağışta çarşıda inceleme yapmaya çıktım, siz de denk gelmiştiniz. Üzüldüm, vatandaş (esnaf) sattığı ayakkabıları yerden topluyordu. Logarlar kapalı diye anlatıldı ancak ben, logarların temizlendiğini biliyorum. Ekiplerimizin de yaptıkları incelemede, Caddede sel basmanın problemi, dere yatağında yükselen ve sert akan su nedeniyle, çarşı içindeki kanallardan akan su dereye karışamadı, hatta geriye tepme oldu. Bunun önlemini aldık, Orta Cami mevkisinde menfez çalışmasını tamamladık. Yedekleme olarak da çarşı içine bir kanal daha yaparak, dere yatağına daha yüksekten bağlanmasını sağladık. Bu vesileyle dere yatağındaki su yükselse de, bağladığımız kanal seviyesine çıkmadığından yağmur sularının dereye akmasında sıkıntı olmayacak. Bundan sonra dere taşmadığı sürece çarşı içini inşallah su basmayacak.

SU HATLARI YENİLENDİ
Yeraltına dev yatırımlar yaptık. Halbuki, (akıllı belediye başkanı yerin altına yatırım yapmaz, çünkü görünmez’ denir. 3 yılda 105 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı yaptık. Bu büyük bir çalışma. Biz bu çalışmayı yaptık ama 31 mahallenin 24’undeki içme suyu hatlarının tamamını değiştirdik. Yani 49 bin abonemizin, yüzde 85’e tekabül eden 42 bininin içme suyu hattı yenilendi. Hedefimiz, 2017’de yüzde 100’e ulaşmaktır. Artık ilçemizde asbestli boru kalmıyor.

YENİ MAHALLELERE YATIRIM
Göreve geldiğimizde Bölücek, Çimenciler, Hamzafakıhlı ve özellikle Dağlar mahallelerinde 3 kanalizasyon yoktu. Biz, bu mahallelerimiz belediye sınırları içindeyse kanalizasyon gibi çağın gereği olan bir hizmet değil yerin altına gömülse de bu hizmeti yaparız dedik, isterse hiç kimse görmesin. Hemen de çalışmalara başladık.

7 TERFİ İSTASYONU YAPILDI
İlçemize 17 kilometre yağmur suyu ve su kanalları yaptık. 7 Adet terfi istasyonu yaptık. İlçemizdeki coğrafi koşullar nedeniyle terfi istasyonları yapılması gerekiyordu, Allah’ın izniyle de başardık.

KİRALAMAKTANSA KENDİ ARACINLA…
Görev geldiğimizde araç kiralama hizmet alımı yapılıyordu. Yeni kanun çıktığı zaman araç kiralamanın belediyemize zarar getireceğini düşündük. Bazı hizmetleri belediye karşılayacaksa, o zaman aracımızın sahibi olalım dedik. Bilimsel çalışmalarını da yaptırdığım bu çalışma sonunda belediye olarak inanılmaz derecede karlı çıktık.
Kendi imkanlarımızla, 62 adet araç ve iş makinesi satın aldık. Bu çok önemli bir olay. Ereğli Belediyesinin şu ana araç parkı kendi ölçeği üzerindeki belediyelerden çok daha iyi. Hele hele bizim nüfusumuzdaki belediyelerin tamamından en iyiyiz, Bizden büyük belediyelerde bile olmayan bir araç ve iş makinesi mevcudumuz var. Göreve geldikten sonra Hükümet desteğiyle Devlet’ten de 2 adet araç hibesi aldık. Bu konudaki desteğinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Haseki’ye de saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.

KARLA MÜCADELEYE CİDDİ YATIRIM YAPTIK
2014’de göreve geldiğimizden sonraki kış ayında kar yağışı ile elimizdeki imkanlarla mücadele etti. Ancak ilerleyen dönemde karla mücadele için 3 adet CSB, 2 adet kar küreme bıçağı, 2 adet zincir paletli tuz serici, 2 adet kar küreme kovası, bir sürü de ekipman aldık. Bunu çok önemsiyorum. Çünkü kar yağışlarında gece saatlerinde Dağ evleri bölgesinde özellikle oradaki evlatlarımızı seyrettim. Araç gidiyor, sağ ve solunda ellerinde kürek olan kardeşlerimiz yola tuz atıyorlar. Bu çağda böyle bir şey olabilir mi dedim ve bir metre küp olan tuzlama kapasitemizi 15 metreküpe çıkardık. Kim ne derse desin. Hastane ve ana arterler ile mahallerimizin ana caddelerinde karla mücadele çalışmalarımızı hakkıyla yerine getirdik.
Zabıtamızla, itfaiye müdürlüğümüzle hastalarımızın, ihtiyacı olanları yerlerine ulaştırdık. Sadece kar temizliği ile kalmadık.

ARTIK KORKU YAŞAMIYORUZ
Ereğli’nin coğrafi yapısı yüksek ve kıvrımlıdır. Vatandaşımızın ulaşımlarında daha rahat ve güvenli olabilmeleri için bu tür güzergahlarda12 kilometre, karayolları vasıflarına haiz oto korkuluk yaptırdık. Ben bile aracımla seyir ederken artık kendimi güvendi hissediyorum. Güldere Muhtarımız, mahallelerindeki yüksek kesimdeki bir yoldan yuvarlanan insanın cesedine 3 günde ulaşamadıklarını anlatmıştı. Şimdi ise hem araçlar, hem de insanlar güvenli yolculuk yapabiliyorlar. Bizim için güvenlik çok önemli, estetiğe de önem veriyoruz. Para bulunur ama güvenlikten asla taviz veremeyiz, vazgeçmememiz de lazım.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ KALDIRDIK
Şehir girişinde (Kışla Mahallesi) kapalı futbol sahası vardı. Tam bir görüntü kirliliği… Altında atölye mi, konfeksiyon mağazası mı var, ne olduğu belli değildi. Burada yaptığımız çalışma ile sentetik çimi dahil yenileyerek açık saha haline getirdik, ışıl ışıl oldu. Tabi ki spor ve yeşil alanlarını önümüzdeki günlerde arttığını göreceksiniz. Çünkü alt yapı yatırımlarımız bitmek üzere. Her tarafı yeşil yapmaya gayret ediyoruz. Çünkü yeşil gören insanın içi rahatlar, negatif enerjisi pozitife döner. Göreve geldiğimizde 130 bin metrakere olan yeşil alan 3 yıl sonra 250 bin metrekareye çıktı. 37 adet yeni çocuk parkı yaptık. En iyi çocuk parkı, evime en yakın olandır. Her dakika sahilde mükemmel de olsa olan park değil.

KENT MÜZESİNE 5 BİN ZİYARETÇİ…
Göreve geldiğimizde kent müzemiz belli bir aşamaya gelmişti. Göreve seçildiğimiz 2014 Mart’ından 8 ay kadar sonra eksikleri tamamlayarak Kent Müzemizi açtık. Bu konuda emeği geçenlere, eski belediye Başkanımız da teşekkür ediyoruz. En azından bir yol almıştır. Biz de alınan yollara ’hayır’ demedik, eksik olanları tamamladık. Biz yapılan işlere teşekkür ediyoruz. Ama ben göreve geldiğimde ’ihmal edilmiş bir coğrafya, ihmal edilmiş hizmetleri’ de gördüm. Cıbıroğlu ailesine de, verdikleri bina dolayısıyla teşekkür ediyorum. 3 yıl sürede müzemizi 5 bin kişi ziyaret etti.

ÇÖZÜM MASALARI, AKILLI DURAK…
Belediye ait çözüm masalarımız başladı ama en önemlisi, Akıllı Durak dönemini başlattık. Bunu bütün mahallelerimize yayacağız. Artık cep telefonlarından durakları takip edebileceksiniz.

GÖKLERİ İNLETEN BİR CAMİ…
Kent meydanı projemiz; şu gözle bakılmasını istiyorum. Bu bölgeye biz alışveriş merkezi yapmıyoruz, gökdelenler de yapmıyoruz, Biz, Kent Meydanına 2 katkı otopark ve 1800 metrekarelik alana oturacak ve gökleri inleten bir cami yapmak istiyoruz. Bundan da vazgeçmeyeceğiz. Bu konuda bizlere destek verenlere teşekkür ediyorum.

İNÖNÜ PARKI’NA YENİ YÜZ
Kent Meydanı’nın alt kısmında kalan İnönü Parkı da, nostaljik köprülerle geçişleri sağlayarak, derenin de daha temiz, düzenli, açık, yeşil alanı olan hatta o alanlara inilebilen şekliyle düzenlenebilen güzel bir meydan haline gelecek.

OLMAZSA OLMAZIMIZ PAZARYERİ

Göreve geldiğimizde merkez pazaryerinin mahkeme süreçleri vardı. Burada yıllarca ekmeğini kazanan esnafımızın buradaki haklarını yok sayamayız, koruyacağız dedik ve dava, onların lehine sonuçlanması düşüncesiyle müdahil olmadık. Şimdi ne oldu? İlçemize huzur geldi. Pazaryeri köklü bir kültürdür. Bu kültürden vazgeçemeyiz. Çocukluğumuzda en mutlu olduğumuz an pazara gitmektir, ama bu değişim olduğu zaman o mutluluğu yakalayamayız.
Çocuklarımızın azara gitme mutluluğunu yaşamaları gerekir. Hatta, pazardan alış veriş yaparak, “üzerimde para yok, akşam geçerken babam verecek” denilebilecek zamanlar gelecek. Pazarcı esnafımız büyük kazanç demiyorum, gerçekten helal kazanç peşindeler. Dolayısıyla pazaryerini yıkmıyoruz, tamamını rehabilite edeceğiz. Bunun çalışmalarına da başladık. Çalışmaları da yerinde rehabilite edeceğiz. Öncelikle tuvaletleri güzel bir hale getirdik çocuk bakım odası yaptık. Ve tuvaletleri halkın ücretsiz kullanımına açtık. Bakımlarını da belediye yapacak.
Soğuk havalarda kapalı pazaryerinde durulmuyordu. İki kapı yaptırarak, esnafımızın da halkımızın da soğuktan etkilenmesini önledik. Bu yılın en geç 10 ayına kadar çalışmaları bitireceğiz. Bağlık Mahallesi’ne çıkışta vatandaşların yürüyebilecekleri yaya kaldırımları oluşturulacak, araçların rahat geçişleri sağlanacak. Pazaryerindeki 550 yıllık 2 adet Çınar Ağacı’nı da ortaya çıkaracağız. Her şeyi yapabilirsiniz ama 550 yıllık çınarı nasıl büyüteceksiniz?

ANITLAR KURULU KARAR IBEKLENİYOR

Fetih Binamızı Anıtlar Kurulu ile birlikte takip ediyoruz, görüşmeler devam ediyor, inşallah binayı yapmamızda da her hangi bir problem olmayacak.

İHALEYE ÇIKIYORUZ

Yüzme Havuzumuzda her şey tamam, yakında ihaleye çıkacağız. Uzun Kum Caddesi’ndeki 4 dönümlük arazide kurulan Çocuk dünyası ile gençlik merkezimiz bu yılın ilk 6 ayında tamamlanıyor. Çınaraltı’ndaki Anıt’ın olduğu yerler temizleniyor. O bölgede süresini belirlediğimiz şekilde çalışmalar başlayacak ve halkımız oralarda daha rahat gezebilecek.

AKM ARTIK YETMİYOR

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) mevcut hali ilçemize hizmet olarak yeterli cevap veremiyor ama bu konudaki dertlerimiz birazcık azaldığında yeni projeye bağlantılı çalışmalar başlayacak. Bu konuda gerekli talimatları verdim. AKM binamız da çağımızın, 2017’lı yıllara uyan güzel bir bina yapacağız.

YENİ PİKNİK ALANI…

Sarıkorkmaz Mahallesi’ndeki 16 dönüm araziye, piknik, mesire alanları yapmayı tasarlıyoruz. Çünkü Kestaneci piknik alanı yetmiyor, piknik alanlarımızı çoğaltacağız.

ÇÖPLÜK İÇİN SÖZ ALINDI

Asıl önemli olan Kırmacı mahallesindeki çöplük alanı… Burası 1950’den beri kullanılıyor. Sayın bakanlarımızla konuyu paylaştım, burada da ilk defa paylaşıyorum; bu alanda yılda iki-üç defa yangın çıkıyor, gaz sıkışmasından patlamalar oluyor. Buradan geçen, çöp atan, bir şey arayanların olduğu sırada yangın çıksa, patlama olsa bunun vicdani sorumluluğunu kim üstlenecek? Bu soruna samimiyetle, kısa zamanda çözümlemek için net tavrını koyan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye bir kez daha teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığından geldiği için derdimizi anlıyor. Bu konuyu önemli bulduğu, bizleri desteklediği ve gerekli talimatları verdiği için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum.

SAKİNDERE’YE YENİ ÇEHRE

Sakindere’de çevre düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Buradaki sorun büyük. Bağlık Mahallemizin nüfusu 20 bin 800… Nüfusu Alaplı ilçemizden büyük. Bu bölgedeki insanımız ulaşım için dar bir yolu kullanıyor. Bazılarının ’buraya viyadük yapsak mı’ türünden söylemleri var. Hayal peşinde koşmayalım. Bu bölgede zemin kaymaları yaşanıyor. 150 metrelik alanda 2 araç yan yana geçemiyor. Yayalar ise sağlıklı yürüyemiyor. Dereden bu kadar yağmur ve kara rağmen su yok. En önemlisi ise toprağın kayması. Burada, dere yatağındaki bir evin bedelini ödeyerek istimlak ettik. Şimdi burada yol genişleme çalışması yapıyoruz. Burasının rehabilite edilmesi şart, farz, Allah’ın emri. Buradaki çalışmaları önemsiyorum. Çalışmalarda bizi yalnız bırakmadıkları için DSİ Genel Müdürlüğü ve Bölge müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum.

GÜLÜÇ-KEPEZ YOLU

Göreve geldiğimizde, Gülüç Köprüsü ile Kepez Mahallesi arasındaki Ereğli-Zonguldak yolu kötüydü. Buralarda ’Karayolların aittir’ şeklinde yazılar yazılıydı. Biz, Karayollarında çalışan müteahhit firmaya, her türlü desteği vereceğimizi söyledik, verdik te… Ortak çalışmayla da yol yapıldı. Elbette eksikleri var. Bu konuları, milletvekillerimiz aracılığı ile bakanlıklarımıza sürekli görüşüyoruz. Potbaşı mevkisindeki Tırların geçiş sorununu çözüm için çalışıyoruz.

İLK DEFA EREĞLİ FM’DE AÇIKLADI

Bölücek-Kaptaş bölgesinin, hatta alaplıya bağlı köyleri Potbaşı mevkisindeki yolu kullanıyorlar. Bu yoldan en az 30 40 muhtarlığa bağlı araçlar kullanıyor. Artı, o bölgedeki sanayiye giden araçlar da bu bölgeden geçiyor. Ama yüz yıldır kullanılan yol kapatıldı. Ağır tonajlı taşıtlar dahil, mahalle yolundan geçiyor. Küçük araçlar geçse kimse bir şey demeyecek. Tırlar geçiyor, Bu tırlar da İstanbul istikametine dönerken buradaki ışıklarda (sinyalizasyon) kaldıkları için tehlike arz ediyor. Bu sorunları yetkililere anlattık. Bu konuda bize yardımcı olunacak. Buradan bir yan yol açacağız.
Elmatepe ve Kavaklık Mahallelerimizde de ana yola bağlantı sorunu var. Özellikle Kavaklık mahallesi bölgesindeki araçlar, çarşı istikametine dönüş için Yeşiltepe mevkisindeki ışıklara kadar gitmek zorunda kalıyorlar. Buradaki kavşak yoğunlaşıyor. Bu da, aynı istikamette bulunan hastaneye ulaşımda sıkışan trafik nedeniyle aksamalar yaşanmasına neden oluyor. Bu konuda çalışıyoruz. Biz. Ereğli’nin alternatif yolları 100 yıl yetecek şekilde planlıyoruz.

EREĞLİ BELEDİYESİNE DEVREDİLECEK

Kızılcapınar Barajı’ndan getirdiğimiz içme suyu Sülemanlar (Subaşı) köyünde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğümüz tarafından, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından çok güzel bir tesis yapıldı. Bu çalışmalar kısa sürede Ereğli Belediyesi’ne devredilecek. 25 kilometrelik hat döşeme çalışması da tamamlanma aşamasına geldi. Halen şehir merkezinde Göztepe Köprüsü altında süren çalışmalar, Kirmanlı Mahallesine gelindiğinde bitmiş olacak.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNDE SON DURUM

Eski Zonguldak Milletvekilimiz Ercan Candan Bey ile başladığımız Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karadeniz Ereğli Kampüsü’ne yönelik çalışmalarımızı o dönemler Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a vererek başlattık. Aslında bu konuda emeği geçen, kendisine ’Gizli kahraman’ dediğim, eski TBMM Başkanımız Zonguldak Milletvekilimiz Köksal Toptan’a buradan şükranlarımı arz ediyorum. Çünkü asıl dosyayı helikopterde Başbakanımıza verip, ben de kendisini telefon ile aradığımda ’o işlem tamam’ diyerek ilk müjdeyi veren kişidir. Daha sonraki dönemde ise başta Sayın Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu olmak üzere sayın milletvekillerimiz konunun takipçisi olmuşlardır. Sayın milletvekillerimize, TSO’ya sendikaya, sivil toplum kuruluşlarına, emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü üniversite kampüsü konusu çok önemli. Bu konuda da belediyemiz her türlü desteği veriyor. Tabi bu konuda en büyük desteği verenlerden biri de Sayın BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’dir. Kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum.

GENÇLERE YATIRIM…

Göreve geldiğimizde Gençlik Merkezimiz yoktu, bu konuda yer tahsisinde bulunduk. Gençlik Merkezi kazandırıldı. Butik Hastane kurulması amacıyla 2 ayrı yer gösterdik. Gülüç Irmağı’nın yeni bir yaşam alanı olması yolunda çalışmalarımız sürüyor. Derenin taşmasına karşı DSİ Bölge Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları tamamladı. Yine Kabasakal Deresinde çok önemli çalışmalar yapıldı.

DOĞALGAZ VE ENERJİ YATIRIMLARI

Göreve gelmemizden sonra 96 kilometre doğalgaz hattı döşendi. Yapılan çalışmalar ve 18 inçlik çelik borularla değiştirilen hat sayesinde önümüzdeki yıllar içinde yetmeyeceği konuşulan doğalgaz yeter hale geldi. Bu arada, en önemli alt yapı yatırımlarımızdan bir tanesi, doğalgaz, enerji hattı ile içme suyu şebekesi çalışmalarıdır. Sayın Milletvekilimiz Çaturoğlu ile birlikte Sayın Enerji Bakanımız Berat Albayrak’a gittik. Bu sayede Bölücek’teki trafodan eski hastane binaların olduğu mevkideki açık hava trafo 31,5 Kw’ya çıkarıldı. İnşallah önümüzdeki yıllarda Ereğli’de elektrik kesintileri yaşanmayacak. Bunlar bilinmeyen,toprağın altına gömülen, ’niçin yapıldığı da’ sorgulanan hizmetlerdir.

BİLARDOCULARIN TEŞEKKÜRÜ…

Sivil Toplum Kuruluşlarının tamamı ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. İlçemizdeki 12 spor kulübüne de gerekli yardımları yapıyoruz. (Fikri Kapan’ın, Antalya’daki 3 Bant Bilardo Şampiyonası’na Ereğli’den katılan 10 sporcuya Uysal’ın sağladığı desteğe sporcuların teşekkür etmesini hatırlatması üzerine) Yaptıklarımız için teşekkür ediliyoruz ama yapılmayanlar için de yakamıza yapışılmasını isteyen insanlarız.

ÖZEL DERNEKLERE ÖZEL MEKAN

Göreve geldiğimizde Muharip Gazilerimizin nerede oturdukları bile belli değildi. ’Muharip Gazilerimizi nasıl ihmal etmeyiz, nasıl onlar onurlarına yakışır bir yaşam sağlarız’ı kendimize sorduk. Gazilerimize güzel bir yer tahsis ettik, daha da güzellerin layıklar. Şu anda çok mutlular. Kızılay ve Yeşilay derneklerimize de yer tahsisimiz oldu. Kızılay’ı ne zaman hatırlıyoruz? Kan ihtiyacı olduğunda… Başka zaman hatırlamıyoruz. Peki bu arkadaşlar nasıl görev yapacaklar? Hangi zevkle, hangi aşkla? Muhtarlar Derneğimize de inanılmaz güzel bir yer verdik. Artık muhtarlarımız birlik ve beraberlik, içinde, bir birlerinin tecrübelerinden de faydalanarak hizmet verecekler. Bu arada, Aynı şekilde Şehit Aileleri Dul ve Yetimler Derneği’nde, onlara yakışır şekilde bir binayı bu yaz vermek için hazırlıklarımız devam ediyor.

BİLİM ŞENLİĞİ UYSAL’IN ’VAZGEÇİLMEZİ’

Bilim Şenliği’ni önemsiyorum. Çağımız bilim çağı, toplumun itici gücü bilim diyoruz. Mayıs ayındaki Osmanlı Çileği Şenliklerinde başlattığımız Bilim Şenliği’nin üçüncüsünü bu yıl yapacağız. Bir önceki dönem Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun elinden ’Özel Jüri’ ödülümüzü aldık. Biz, bilime önem veren bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz, bilimden kopamayız. Geçtiğimiz günlerde katıldığımız EMIT fuarında da ilçemizi en güzel şekilde temsil ederek beğeni aldık.

ENGELLİLERSİZ OLMAZ

Engellilerimizden asla vazgeçemeyiz. Engelli Koordinasyon Kurulu kurduk. Zaten her fırsatta onlarla beraber oluyorum, davetlerine katılıyorum. Engellilerimiz, akülü araçlarını şarj edebilmeleri için sahil bandına şarj istasyonlarımızı kurduk. Engelli spor takımlarımızı oluşturduk.

YAŞLILAR, YARDIMLAR…

Yaşlılarımıza, evlerindeki temizlik hizmetlerimiz devam ediyor. Yaşlılarımıza saygı göstereceğimizi her zaman söylüyorum. Yaşlı ve engellilere verdiğimiz ücretsiz ulaşım sözümüzü de yerine getirdik. Eğitimi ise asla ihmal etmedik. ’Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ anlayışı içerisindeyiz. Okul, eğitim ve camilere yaptığımız hizmetleri yapılan mahalleliler ve oradan faydalananlar biliyor. Ama biz bunları reklam panolarına asıp da ’eğitime şöyle yaptık’ demiyoruz. Belediyemizde gıda ve giyim bankası kurduk, çok da güzel gidiyor. Buradan ihtiyacı olan ailelere, vatandaşlara yardımcı oluyoruz. Çeşitli etkinliklerde ikram çeşmeleri kurduk. Çevre temizliğine çok dikkat ediyoruz. Elektronik atık toplama yerleri kurduk, atık pil gibi malzemelerin zararlarını da okullarda eğitim vererek anlatmaya çalışıyoruz. Çevre ve halk sağlığına gerekli önemi veriyoruz. Belki de Türkiye’nin en iyi veterinerlik hizmetini sunuyoruz. Buradan da çalın ekibe teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuda tüm çevre il ve ilçelerden teşekkür alıyoruz. Zabıta birimlerimize çağın gerektiği düzenlemeleri yaptık. Mezarlık hizmetlerimiz gayet güzel gidiyor. Çevremize duyarlıyız, biliyorsunuz Halep’e 6 tır yüklü yardım gönderdik. Daha önce de Filisten’den gelen kardeşlerimize gerekli desteği sağlamıştık. Geçtiğimiz yıl da Bayırbucak Türkleri’ne kömür ve diğer yardımlarda bulunmuştuk. Yardım konusunda her zaman yanımızda olan Beşir Derneği’ne de teşekkür ediyorum.

15 TEMMUZ VE SÜRECİ

Tabi ki 15 Temmuz süreci önemliydi. Karadeniz Ereğli olarak 27 gün Demokrasi nöbetlerimizi tuttuk. ’Hâkimiyet Milletindir’ dedik.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

Ereğli’nin kesinlikle Kentsel Dönüşüme ihtiyacı var. Özellikle Ören Yenimahalle Bölgesindeki Kentsel Dönüşüm konusunda ihtiyaç olduğunu biliyorum. Şehrimizdeki yapıların da eskidiğini biliyorum. Bunu da bir program haline almamız lazım. Diğer il ve ilçelerde bu çalışma daha erken başlamış olabilir. Belki de diğer sorunlarının çoğunu halletmişlerdir. Ama biz hala enerji, su, belediye hizmet binası gibi sorunlarla uğraşıyoruz. Bunun yanı sıra Kentsel Dönüşüm konusunda da ekibimizi oluşturduk, çalışmalar yapılıyor.Bir yandan, ilçemizin geçmişten kalan hizmetlerini tamamlayarak, ama bir yandan da günün şartları neyi gerektiriyorsa; yani iki koldan gidip, aynı hizada buluşturma peşindeyiz. Bundan sonra göreceksiniz; bütün bizden ileri ilçeleri yakalayacağız ve geçeceğiz.

FUTBOLDA LİG ATLAYACAĞIZ

Futbolda şu iddiayı ortaya koyalım; önümüzdeki sezon bir üst lige çıkacak takım yapacağız. Bu ligde durduğumuz yeterli. İlçemiz de henüz buna (bir üst lige) hazır değildi. Dolayısıyla bu hizmetlerimiz de gerçekleştiği zaman şehrimize gelen insanlar, Ereğli’ye maç harici de gidilebilecek bir ilçe diyebilecekler. İşte turizme de bu şekilde bakıyoruz.

ŞENLİKLER TEKLİFLERE AÇIK

Osmanlı Çileği Şenlikleri içinde yer alacak çeşitli teklifler geldiğinde değerlendiriyoruz. Biz her zaman spor ve sporcunun yanındayız.

REFERANDUM SÜRECİ

Başkan Uysal’ın 16 Nisan’da yapılacak Refarandum sürecine ilişkin açıklamalarının detayları birazdan…

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 13 saat 15 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
23 saat 27 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 11 saat 28 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
2 gün 7 saat 55 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
7 gün 2 saat 21 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 6 saat 56 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 12 saat 49 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 2 saat 3 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 21 saat 33 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 10 saat 22 dakika önce KAZA ; 2 YARALI