Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Başkan Uysal’dan Çağrı!.

Başkan Uysal’dan Çağrı!.

“EVET DEMEK İÇİN ÇOK SEBEBİMİZ VAR”


 

Mahalle mahalle gezen, çarşı-pazar dolaşıp vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal; “Evet demek için çok sebebimiz var. Barış ve refah dolu bir ülke için, yeniden diriliş, yeniden şahlanış için 16 Nisan’da bir kez daha ayağa kalkıp; ülkemizi bölmek, parçalamak isteyenlere, Türkiye’de kaos isteyenlere karşı, güçlü bir Türkiye için Evet’te birleşelim” dedi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, propaganda döneminde ilçedeki 31 mahalleyi gezip, çarşı-pazar dolaşarak vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlattı ve Evet için destek istedi.

Başkan Hüseyin Uysal, gezilerinde yaptığı açıklamalarda özetle şunları söyledi;

“KOALİSYON DÖNEMLERİ BİTİYOR”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle şuna kavuşacağız. Sandığa gittiğimiz zaman hem ülkemizi yönetecek, ülkemizin başı olan Cumhurbaşkanını seçmiş olacağız, hem de meclisin vekillerini seçmiş olacağız. Aynı gün ikisi de seçileceği için ertesi gün hükümet kurulmuş olacak. Yani koalisyon dönemleri bu sistemde artık bitiyor, tek başına iktidara gelen bir hükümet oluşuyor. Bundan dolayı da siyasi bir istikrar geleceği için ben sizlerden Evet demenizi istiyorum. Bugün 50 yaşına gelen, bu ülkede yaşayan koalisyonları görmüş, darbeleri görmüş olan zaten hiç düşünmeden bu sisteme evet der.

 “EVET ÇIKMASIN DİYE UĞRAŞANLARA BİR BAKIN”

Bu ülkeyi parçalamak isteyenler, Evet çıkmasın diye karşısında duruyorlar. Evet çıkmasın diye uğraşanlara bir bakın. Kandil,PKK-PYD, Fetö, Deaş hep bir ağızdan Evet çıkmasın diye uğraşıyorlar. Batı, Türkiye’nin bir adım ileri gitmemesi için Evet’in karşısında duruyor. Parçalanmamak için, ülkemizin bütünlüğü için, birlik ve beraberliğimiz için daha güçlü bir ülke için bu coğrafyada güçlü irade, güçlü hükümetlerin olabilmesi için bu sisteme ihtiyacımız var. Eski sistem iyiydi diyenlere söylüyorum. 60’da niye darbe oldu, 80’de niye oldu, bir gecede Cumhurbaşkanı bir anayasa kitapçığı attı, sabah kalktın 10 bin dolar borcun 20 bin dolar olmuş. Çok geçmişe gitmeyelim, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın kişisel uyumları olmasaydı bugün burada konuşabiliyor muyduk. Onun için ’Evet’ dememiz lazım.

“GENÇLERE ’VATANI KORU’ DİYORSUN, SEÇİLMESİNE NİYE KARŞI ÇIKIYORSUN”

18 yaşında gencimize ’vatanı koru’ diyorsun da, niye seçilmesine karşı çıkıyorsun. Dünya ülkelerine imrenerek bakıyoruz, gencecik başkanlar, bakanlar var. Peki, bizim ülkemizde niye olmasın? 18 yaşındaki genç hayal kurar, kendine hedef koyar. Milletvekili olmayı arzu ederken dürüst, temiz, çalışkan, ahlaklı olacak. Daha çok çalışacak daha üretken olacak. 22-23 yaşında doktorumuz var, mühendisimiz var. Onlara kendimizi emanet ediyoruz, köprü, ev yaptırıyorsun ama milletvekili olmaz diyorsun. 18 yaşın kazanımları çok fazla. Seçebilirsin dediğine, seçilebilirsin denmesinde ne zarar var. 18 yaş, bu milletin gençlerine onların anne babalarına güven demektir. İşte onun için sadece bu düzenleme için bile ben Evet derim.

“SEÇİM YORGUNU TEK ÜLKEYİZ, KURTULMAMIZ LAZIM”

Seçim yorgunu tek ülkeyiz, artık bundan kurtulmamız lazım. Seçimlerin 5 yılda bir yapılmalı. Birileri hep ’halk doğru karar veremez’ dedi. Vesayet odakları bu ülkeyi koalisyonlara, darbelere açık etti. Rahmetli Türkeş zamanından başlayan, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Muhsin Yazıcıoğlu, hepsi bu sistemi dillendirdi. Şimdi 16 Nisan önümüzde bir şans var. 15 Temmuz’da gördünüz, ’Halk bilmez’ diyenler evinde oturdu, bizim vatandaşımız tanka tokat attı, eliyle durdurdu, mermilere göğsünü siper etti. Bu halk her şeyi seziyor ve biliyor. 10. Büyük ekonomiye kavuşmak için, barış ve refah dolu bir ülke için, yeniden diriliş, yeniden şahlanış için 16 Nisan’da bir kez daha ayağa kalkıp, ülkemizi bölmek, parçalamak isteyenlere, Türkiye’de kaos isteyenlere karşı, güçlü bir Türkiye için Evet’te birleşelim.

 “EVET’LE, TEK OYUN KURUCU MİLLET OLACAK”

Sistem değişikliğinin vatandaşa yansıması nasıl olacak? Millete ne faydası var diyenler var. Öncelikle Millet tek oyun kurucu olacak. Yürütmenin şekillenmesi, bir kısım güç ve vesayet odaklarının isteği ile değil direkt milletin isteğiyle gerçekleşecek. 16 Nisan’da Evet’le kriz, kaos ve belirsizlikler geride kalacak. Durmadan kurulan-yıkılan hükümetlerle zaman kaybedilmeyecek, karar alma süreçleri hızlanacak ve dolayısıyla ülkemizin önüne çıkmış fırsatlar heba edilmemiş olacak. Bütün bunlar, bir anlamda imkan demek, iş demek, aş demek ve özgürlük demek olacak.

“KUTUPLAŞMALAR AZALACAK”

16 Nisan’da Ülkemizin geleceği için partililiği, parti görüşünü bir kenara bırakalım, renk, desen bir kenara bırakalım, hangi görüşe sahip olursak olalım, gelin vatanımız için, ülkemiz için Evet diyelim. Bu ülkenin şahlanışını, dirilişini, ayağa kalkmasını isteyen büyük-küçük herkes hep birlikte Evet dememiz lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle 5 yılda bir seçim olacak ve 2 seçimi bir arada yapacağız. Cumhurbaşkanını ve Milletvekillerini aynı anda seçeceğiz. Bu akıl, uyum, uyumlu olmak ve kutuplaşmamayı gerektirecek. Çok önemli elimizde bir fırsat. Bu sistem kutuplaşmaları azaltacak. Çünkü eğer hükümetin başında olmak yüzde 50+1 oy almak istiyorsan, benim değişik görüş, inanç, kültür her kesimi kucaklamam gerekecek. Herkesten oy almam gerekecek. Bu sistem böylece siyasetin dilini de yumuşatacak. Tek adam eleştirisi yapanlar var. Bir kere milletin yüzde 50+1 oyunu alarak iktidar olana tek adam denmez. Evet derseniz, bu sistem milletin gönlünü kazanamayarak başarısız olanları tasfiye edecek, siyasete yeni yüzler gelecek.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN DERDİ GELECEK NESİLLER”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, mevcut sistemle seçime girse kaybeder mi, her zaman seçilir. Peki o zaman neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olsun istiyor, çünkü onun deyimiyle damdan düşen anlar. Cumhurbaşkanımızın derdi, gelecek nesillerin bugünkü dertleri yaşamaması. Güçlü bir Türkiye ve gelecek nesillerimiz için Evet’lerimizi artırmalıyız.

EVET DERSEK BAKIN NE OLACAK..

İSTİKRAR: Yeni sistemle kalıcı istikrara kurumsal garanti verilecek. Son 15 yılda ülkemizde istikrar sağlandı ama bu kalıcı değil, bu partiye ve kişiye bağlı bir istikrardı. Yeni sistemle bu garanti altına alınıyor, kalıcı hale geliyor.  

ETKİLİ İDARE: Vatandaşımız hızlı işleyen bir idareye, bürokrasiye ’evet’ diyecek. Daha az bürokrasi, daha hızlı büyümeye ’evet’ diyecek. Kararnamelerle hızlı düzenleme imkânı olacak.

VESAYETE SON VERİLECEK: Vesayetin tasfiye süreci tamamlanacak. Meclis’in doğrudan belirlenmesi ile milli irade güç kazanacak. Cumhurbaşkanlığı milletin makamı olarak tescillenmiş olacak. Vatandaşımız yüzde 69’la "ben seçeceğim cumhurbaşkanını" dedi. Eksik kaldı. Eksik unsurlar tamamlanıp bu süreç bitmiş olacak. Güçlü yasama, güçlü icraat olacak.

 REFAH: Ekonomide olduğu gibi güvenlik politikalarında da hız katacak. Terörle mücadele, huzura güç verecek. Kurumsal yenilenmeyle bu sürece katkıda bulunacak. Refah seviyesi yükselecek.

 MECLİS: Meclisimizin ve milletvekillerimizin güç kazandığı bir sistem olacak. Yasama yetkisi artık Meclis’te. Hükümetler tasarı gönderemeyecek. Kanunlarla ilgili her şey Meclis kontrolünde olacak. Meclis ilk defa HSKY’ya üye seçecek. Hem Cumhurbaşkanı hem de Meclis’e seçimleri yenileme imkânı verilecek. Halkın temsil gücü artacak.

 BİRLİK-HUZUR: Birlik ve huzur pekişecek. Seçimi kazanmak için yüzde 50’nin oyu gerekiyor. Merkez siyaset güçlenecek. Devlet değil milletin merkezi güçlenecek. Siyasetçiler kendilerini farklı kesimlere açılmak zorunda hissedecek. Siyasette uzlaşma, diyalog kültürü gelişecek.

GÜÇ KATACAK: Sadece içerde değil, dışarıda da Türkiye’ye güç katacak. Fırtınalı bir dönemden geçiyoruz. Bölgemizde sınırların yeniden masaya koyulduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu fırtınalı dönemden en az hasarla çıkmamız için güçlü bir devlete sahip olmamız gerekiyor. Bugün  Türkiye karşıtı olan ülkeler hepsi neden ’Hayır’ kampanyasına destek veriyor, hiç düşündünüz mü? Çünkü güçlü  Türkiye onlara bağımlı kalmaz. Güçlü  Türkiye onlar ne derse kabul etmez. Bundan korkuyorlar.

( Haber Merkezi )

 

Başkan Uysal’dan Çağrı!.

“EVET DEMEK İÇİN ÇOK SEBEBİMİZ VAR”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo