Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ !

BASIN TOPLANTISI DÃœZENLEDÄ° !

Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş basın toplantısı düzenledi.


EreÄŸli TSO BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ düzenlediÄŸi basın toplantısında, “20 kiÅŸilik meclisimizin yüzde 65'i yenilendi. Bu durum EreÄŸli tarihinde bir ilktir. Biz EreÄŸli'mize ÅŸehrimize çok faydalı olacağımızı düşünüyoruz.” dedi. KeleÅŸ, “Amacımız bu ÅŸehre biraz daha fazla katma deÄŸer saÄŸlayabilmek. Buradaki ego sistemin geliÅŸmesine yardımcı olabilmek Bunu hep beraber yapacağız.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

Kdz. EreÄŸli TSO seçim sonuçlarının Kdz. EreÄŸli’de toplumun her kesimini mutlu ettiÄŸini görmenin kendilerini de mutlu ettiÄŸini ifade eden Kdz. EreÄŸli TSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ, birlikte çok güzel iÅŸlere imza atacaklarını söyledi. KeleÅŸ gazetecilere yaptığı açıklamada “Kdz. EreÄŸli TSO’nun organ seçimlerini 1 Ekim 2022 Cumartesi günü yaptık. Bin 650 oy kullanma hakkına sahip üyemizden bin 278 üyemiz oy kullandı. Seçimlere katılım oranı yüzde 77,5’tu. Seçime katılmayan ulusal ve kurumsal firmaları çıktığımızda yüksek bir katılım oranı olduÄŸu ortaya çıkıyor. 7 Meslek komitesinin tamamını kazanarak 20 kiÅŸilik meclisimizi oluÅŸturduk. Bu seçimin tek bir kazananı var; oda Kdz. EreÄŸli TSÃœ üyeleridir. Ãœyelerimizin destekleri ile görevimize devam etme noktasında beklediÄŸimiz netice ile gerçekleÅŸti. Ãœyelerin gerçek iradesi seçimlerin sonucu belli edecekti ve gerçekten de böyle oldu. Seçim sonuçlarının kesinleÅŸmesi ile birlikte görev dağılımını yaptık. Görev dağılımı neticesinde 2004 yılından bu yana tüm siyasi platformlarda, 2013 yılında bu yana da oda bünyesinde birlikte yol aldığımız Tasin Tanyıldız arkadaşımız meclis baÅŸkanı oldu. Ekibimizde birbirinden deÄŸerli isimler vardı. Görev dağılımı yapmak gerçekten zordu. Görev istemeyerek ama sorumluluktan kaçmayarak bizlere yardımcı olan arkadaÅŸlarımız var. BaÅŸta Yavuz Sesli, Osman hocam, Åžemsi abi, Cenk KoÅŸun, Hüseyin bey, Numan arkadaşımız, Gökman, Okan ve ÅŸu an burada olmayan Zafer Çakır arkadaşımız. Aktif bir görev istememekle birlikte bizim ortaya koyduÄŸumuz vizyon projelerimizde destek vermeye ve bunların bazılarını sahiplenmeye söz verdiler. Birlikte daha kuvvetli ve daha nitelikli bir çalışma ortamı saÄŸlayacağız. 20 kiÅŸilik meclisimizin yüzde 65’i yenilendi ve bu EreÄŸli tarihinde bir ilktir. Sadece 7 isim bir önceki meclisten devam eden arkadaşımız var. Yapmış olduÄŸu iÅŸte ve seçimde herkes baÅŸarısını ortaya koydu. SeçilmiÅŸler ve atanmışlarla çok güzel iÅŸlere imza atacağız. GeliÅŸmiÅŸlik düzeyi çok yüksek bir kentte yaÅŸamamıza raÄŸmen yapmamız gereken de birçok iÅŸ var. Biz bu ÅŸehrin yaÅŸayanları olarak bizi ilgilendirsin veya ilgilendirmesin bu ÅŸehrin sorunları ile ilgilenmek zorundayız.” dedi.

“Güzel geliÅŸmelerin yaÅŸanacağı bir haftadayız”

Kimseye hesap sormak için deÄŸil ilçeye hizmet etmek için göreve geldiklerini anlatan KeleÅŸ, bu hafta ilçede güzel geliÅŸmeler yaÅŸanacağını ifade ederken, bu geliÅŸmeleri ilgili kurumların açıklayacağını söyledi. KeleÅŸ konuÅŸmasını ÅŸu ÅŸekilde sürdürdü: “Biz hesap sormak için bu makamlara talip olmamıştık. Olmadığımızı da zaten birlikte yaÅŸayarak göreceÄŸiz. Amacımız bu ÅŸehre biraz daha katma deÄŸer saÄŸlayabilmek, istihdamı arttırabilmek, ekosistemin geliÅŸmesine yardımcı olabilmek. Kamuoyu ve gündemi gazeteci arkadaÅŸlarımız ile birlikte oluÅŸturmamız gerekiyor. Güzel geliÅŸmelerin yaÅŸandığı bir haftadayız, birkaç gün içerisinde güzel bir haber alacağız. Bunu tarafların açıklaması çok daha doÄŸru olacaktır.”

“20 kiÅŸilik yüksek istiÅŸare kurulu kuracağız”

BaÅŸkan KeleÅŸ Kdz. EreÄŸli TSO bünyesinde 4’ü TSO üyesi olmayan geri kalan kısmı TSO üyesi olmak üzere 20 kiÅŸilik yüksek istiÅŸare kurulunu kuracaklarını ifade etti. KeleÅŸ konuÅŸmasında ÅŸu ÅŸekilde konuÅŸtu: “Yüksek istiÅŸare kurulumuzu aktif bir ÅŸekilde çalıştırmak istiyoruz. Yüksek istiÅŸare Kurulu ÅŸehirdeki akil insanların bir araya geldiÄŸi akıl alabileceÄŸimiz ama seçime de sokmak istemediÄŸimiz akıl olarak, fikir olarak bu ÅŸehre faydası olan abilik yapabilecek insanlardan oluÅŸan 20 kiÅŸilik bir grup. Ayrıca kadın ve genç giriÅŸimciler olmak üzere iki tane önem verdiÄŸimiz konu var. Bugüne kadar verimli çalıştıramadık.”

“Meclis üyesi sayımızı 30’a çıkaracağız”

Kdz. EreÄŸli TSO’da 7 meslek komitesi ve 20 meclis üyesi bulunduÄŸunu ifade eden KeleÅŸ, hem meslek komitesi sayısını hemde meclis üyesi sayısını artıracaklarını belirtti. KeleÅŸ konuya iliÅŸkin olarak yaptığı açıklamada ÅŸunları söyledi: “Odamız 7 meslek grubundan oluÅŸuyor, bu 7 meslek grubu EreÄŸli için az. Bu meslek gruplarını bölerek, kendi içerisinde temsilde ve paylaşımda da adil bir sistemi mutlaka hayata geçireceÄŸiz. Åžuna inanıyorum ki ÅŸehir çıkan sonuçtan çok mutlu. Hepimiz çok mutluyuz çünkü bu güveni almak baÅŸka bir ÅŸey. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceÄŸiz. Elimizden gelenin en iyisini, daha fazlasını yapacağız. Hepimiz seçim sürecinde hırslandık ve motivasyonumuzu bu ortaya koydu ve bu hırsımız devam edecek. Hep birlikte EreÄŸli’yi daha iyi yere getireceÄŸiz. Hepsi bize oy verdi, öyle görüyoruz. Hepimize hayırlı uÄŸurlu olsun.”
Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi BaÅŸkanı (TOBB) Rifat HisarcıklıoÄŸlu’nun kadın meclis üyesi bulundurulması isteÄŸini de yerine getirdiklerini belirten KeleÅŸ, bu sayının ileride daha artacağına inandığını ifade etti. TOBB BaÅŸkanı HisarcıklıoÄŸlu’nun seçimlerin ardından daha salondan çıkmadan kendisini arayıp tebrik ettiÄŸini belirten KeleÅŸ, yakın takip edilmenin ve önemsenmenin güzel bir duygu olduÄŸunu söyledi.

“Yeni DTO BaÅŸkanı ile güzel iÅŸler yapacağız”

Hafta sonu gerçekleÅŸen Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası’nda OÄŸuz Ãœnlüer’in seçilmesinin kendilerini de çok mutlu ettiÄŸini söyleyen KeleÅŸ, birlikte uyum içerisinde çalışabileceklerini vurguladı. KeleÅŸ “Ekim ayının rengi mavi. Ä°lme ve bilme inandığımız için onunda çalışmasını yapmıştık. Tabi oÄŸuz arkadaşımız birlikte çalıştığımız bize sahadan geri bildirimlerde bulunan bir arkadaşımız. 2 defa gümrük yetkililerini artırmak için CumhurbaÅŸkanı kararnamesi çıkarttık. Buradaki arkadaÅŸlarımızın talepleri doÄŸrultusunda yapmıştık bunu başını da OÄŸuz arkadaşımız çekmiÅŸti. Biz onların odasıydık, bizle beraber çalışıyorlardı. OÄŸuz medeni cesaretini ortaya koydu ve seçime bir hafta kala aday oldu akabinde güzel bir sonuç aldı. EreÄŸli için hayırlı olsun birlikte yol yürüyebileceÄŸimiz, genç ve dinamik bir arkadaşımız. Sayın Ä°rfan Erdem çok deneyimli, müthiÅŸ iÅŸlere imza atmış bir büyüğümdür. Kendisine de yeni hayatında baÅŸarılar diliyorum.” diye konuÅŸtu.

BaÅŸkan KeleÅŸ Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi’nin yeni rektörünün Kdz. EreÄŸli’ye bakışının çok olumlu ve sıcak olduÄŸunu ifade eden KeleÅŸ, kimsenin EreÄŸli’nin hakkını yiyemeyeceÄŸini belirtti.

“Erdemir’e ve yöneticilerine karşı olumsuz bir tavrımız yok”

EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Åž. Yönetimine karşı olumsuz hiçbir tavırlarının olmadığına dikkat çeken KeleÅŸ, sokakta konuÅŸulanlara kimsenin itibar etmemesini istedi. Erdemir ile birlikte iÅŸ birliÄŸi içerisinde olmaya hazır olduklarını anlatan KeleÅŸ sözlerini ÅŸu ÅŸekilde sürdürdü: “EreÄŸli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Åž. sadece EreÄŸli’nin deÄŸil ülkemizin göz bebeÄŸi. ISO’nun açıklamalarında ilk on içerisinde. Hepimizin çok kıymetlisi. Seçimde bir takım bilgi kirlilikleri oluÅŸtu, bunlara olaÄŸan ÅŸeyler olarak bakmak lazım. Ama bizim Erdemir’e, yöneticilerine karşı olumsuz bir tavır yok. Biz iÅŸ birliÄŸimizin dünden daha iyi olacağına inanıyoruz. Kaldı ki Erdemir’in, EreÄŸli’nin eko sistemine katkı saÄŸlamak önemli görevlerinden bir tanesi. Bunu da Kdz. EreÄŸli TSO olarak yapmaya hazırız. Birlikte yol yürürken baÅŸarılı olacağımıza yürekten inanıyorum. Erdemir Genel Müdürü Niyazi AÅŸkın Peker uzun yıllar EreÄŸli Demir Çelik’te çalışmış, EreÄŸlili ve EreÄŸli’den biri ve bu kurumun genel müdürlük makamını üstlenmiÅŸ vaziyette. Kendisine de yeni görevinde baÅŸarılar diliyorum. SaÄŸda solda konuÅŸulanlara bakmayın, biz kimseye hesap sormak yada kavga etmek için buraya gelmedik. Ä°ÅŸ yapmak için geldik. KiÅŸisel hırs ve menfaatlerimiz, hiçbir zaman ÅŸehrin önüne geçemez, geçmeyecektir de.”
BaÅŸkan KeleÅŸ yeni dönemde en öncelikli projelerinin Kdz. EreÄŸli 2. OSB projesi olduÄŸunu belirterek, “En önem verdiÄŸimiz konu Türkiye’nin önünde ki bu iÅŸ fırsatını kaçırmamak için 2. OSB projesi ve sanayilere yapılacak olan yatırımlar. Yapılacak çok iÅŸ var. Çok heyecanlıyız. Åžarj olmuÅŸ durumdayız. 4 seneye 8 sene sığdırırız.” Diye konuÅŸtu.

“Çok iyi ekipler kurduk, seçimi kazandık”

Seçim baÅŸarısını iyi bir ekip olmalarına baÄŸlayan KeleÅŸ “ArkadaÅŸlarımızın hepsi yönetim kuruluna aday olabilecek kapasite ve donanımda. Bizim seçimde ki baÅŸarımızın tek bir sebebi var. Biz çok iyi ekipler kurduk. Bir araya getirdiÄŸimiz 7 meslek grubu çok kalabalık çalıştı. Koordineli çalıştık, bir olduk. Herkes birbirine yardımcı oldu. Atmasyon iÅŸleri hiç olmadı. Emin olun o gruplardan bir meclis ve meslek komitesi çıkarabilirdik. O kadar demokratik oldu ki, herkes kendi yönetimini kendi belirledi. Ve ilk defa bir artı altı temsilimiz oldu. Ve 6 meslek grubumuzda temsil ediliyor.”

“Erbirlik ile bir problemimiz yok”

BaÅŸkan KeleÅŸ gelen bir soru üzerine seçimlerde diÄŸer adayın yanında olduÄŸunu açıklayan Erbirlik Kooperatifi ve BaÅŸkanı Seçkin Turhan ile hiçbir problemlerinin olmadığını ifade etti. KeleÅŸ konuÅŸmasını ÅŸu ÅŸekilde tamamladı “Oldukça baÅŸarılı iÅŸler yapıyor Erbirlik kooperatifi. Seçimden önce diÄŸer arkadaşımıza destek açıklaması yapıyor olması onların o günkü kiÅŸisel tercihleriydi. Seçim günü de sandık başında beraberdik. Aramızda bırakın en ufak bir gerginliÄŸi, hiçbir ÅŸey olmadı. Biz güle oynaya bayram havasında bir seçim atmosferi yaÅŸadık.”

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo