Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Zonguldak Madenci Anıtı önünde Zonguldaklılara seslendi. OlaÄŸanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı kentte Zonguldaklıların karşısına saat 15.00’de çıkan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, madenci bareti takarak, halkı selamladı.  

CANDAN, YURT DIŞINDA GÖREVLİ

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Ali Åžahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Grup BaÅŸkan Vekili Mustafa ElitaÅŸ, Zonguldak Milletvekili ve milletvekili adayları katılırken Parti Genel Merkezi tarafından yurt dışında seçim çalışmaları için görevlendirilen Prof.Dr.Ercan Candan katılamadı.  

 

YILDIZ’DAN TEÅžEKKÃœR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tükettiÄŸinden daha fazla ödeyen alın terini ortaya koyan gönlü, kalbi, zihni, beyni ile saÄŸduyu ve sezgileri ile birlikte BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’na kucak açan Zonguldaklılara teÅŸekkür etti.  

 

BİNLERCE İŞÇİ ALINDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeÄŸin ve alın terinin baÅŸkenti Zonguldaklıları selamladığı konuÅŸmasında (işçi alınsın üretim artsın sloganları) “CumhurbaÅŸkanımız ile Zonguldak’a gelmiÅŸ 500 metre madenin derinliÄŸine girmiÅŸ sizlere baÅŸvuru saÄŸlamış, binlerce kiÅŸinin iÅŸe alınmasını saÄŸlamıştık. (Madenci sizinle gurur duyuyor sloganları) 13 Yıldır laf üretmedik iÅŸ ürettik, Türkiye’yi bir baÅŸtan bir baÅŸa ayaÄŸa kaldırabilen bir iktidar olduk. Ä°ÅŸte ÅŸimdi 7 Haziran’a doÄŸru giderken laf üretenler ile iÅŸ üretenleri en iyi ayırt edecek olan Zonguldaklılardır” dedi.

 

SÄ°YASETÄ°N SON GÃœNLERÄ°

Siyaset hayatımın son günlerinde söylediklerinin dikkate alınmasını isteyen Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, “Zonguldak madenleri ve diÄŸer varlıkları ile ama her zaman inancı, demokrası, kültürü ile doÄŸru yolu bulmuÅŸ, doÄŸru karar vermiÅŸtir. Onun seçtikleri onun iktidar yaptıkları da Zonguldak’ın bu inançlı sesine kulak vermiÅŸ, bu yerin bu memleketin sorunlarını, kendi birinci sorunu görmüştür. Ä°ÅŸte o anlamda son yıllarda Zonguldak’ımıza yapılan yatırımlar bunun net bir kanıtıdır. GeliÅŸen üniversitemiz, karayollarımız, maden ve maden ile ilgili yapılan düzenlemeler en son baÅŸbakanımızın üzerinde duracaklardır çıkarılan bir kanun ile Zonguldak’ın mülkiyet sorununu çözen geliÅŸmeler yakın iliÅŸkilerin sonucudur. (işçi alınsın, üretim artsın sloganları) Bu seçimlerde yardım istiyoruz vatandaÅŸa giderek onun elini tutarak kalbi kazanılarak baÅŸarılır. Bu seçimde de bunu çok iyi yapacağınıza inanıyoruz. Sizden ricam bir kardeÅŸ olarak aÄŸabey olarak eski bir siyaseti geride bırakan kiÅŸi olarak BaÅŸbakanımız dürüstlük çalışkanlık örneÄŸi BaÅŸbakanımızın arkasında daÄŸ gibi bir Zonguldak koymanızı rica ediyorum" sözleri ile konuÅŸtu.

 

"ZONGULDAK’A SELAM OLSUN"

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, “Karaelmas kentine selam olsun, emeÄŸin baÅŸkenti Zonguldak ile gurur duyuyoruz” sözleri ile baÅŸladığı konuÅŸmasını, “Helal rızkın ÅŸehri” dedi. Yerin altında ve üstünde büyük bir gayret ile çalışan emekçi kardeÅŸlerime ve arkadaÅŸlarıma helal olsun. Ä°nsan onurunun en büyük simgesi Zonguldaklılara selam olsun. Her bir Zonguldak’lıya her bir Zonguldak’ın köşesine selam olsun” dedi. Zonguldak ile ilgili anlatacak paylaÅŸacak çok ortak duygusu bulunduÄŸu belirten BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, 19 Mayıs Ä°stiklal meÅŸalesinin bir Karadeniz ÅŸehri olan Samsun’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından atıldığını hatırlattı. 

 

 “ÃœNÄ°VERSÄ°TELERÄ° TÃœRKÄ°YE’YE YAYILIYOR”

Bugün sabah gençlerimiz ile buluÅŸtuk bundan 13 yıl önce bir çoÄŸunuz ilkokul çağındaydınız, 13 yıl da edindiÄŸimiz kazanımları gördünüz, 13 yıl önce Türkiye öyle bir durumda idi ki IMF’den borç alıyorduk esnaf yazar kasa atıyordu ÅŸimdi o günlere gitmemeye var mısınız?  991 Gencimiz kredi alıyor 375 bin gencimiz burs alıyor. Taki geleceÄŸe onurla baksınlar biz iktidara geldiÄŸimizde 76 üniversite vardı ÅŸimdi 193 üniversite var. Nereye gitsem orada yeni üniversiteleri görüyorum, 81 vilayetimizde üniversite var. Bu hizmetleri Türkiye’nin her yerine yaydık Zonguldak’ın Bülent Ecevit Ãœniversitesine 6 fakülte ve meslek okulları açtık. Bu Zonguldak alın terinin ÅŸehri bilimin, ilmin, kültürün de merkezi olsun. Gelelim emekçi haklarına Türkiye 12 yıl önce ÅŸimdi buraya gelip emekçilerden bahsedenler çok olur onlara sorun 12 yıl önce Kemal DerviÅŸ’in çaÄŸrıldığı o üçlü koalisyon döneminde var ya yazılar gidiyordu yazılar. Deniliyordu ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderilen yazı 2002 Türkiye’de bu ay maaÅŸları ödeyemeyebiliriz, başınızın çaresine bakın utanç yazısı olarak duruyor bu. Åžimdi o DerviÅŸ, KılıçdaroÄŸlu’nun akıl danışmanı. Eski Türkiye’ye dönmek ister misiniz? Bir IMF memurunun gelip ekonomisinin idare ettiÄŸi bir ülkenin vatandaşı olmak ister misiniz. Bırakın IMF’den borç içmeyi IMF’ye kredi açabilecek durumdayız. 2013 Mayıs’ın da 14 Mayıs’da son borcumuzu da IMF’ye ödedik, başımız dik borç isteyen ülke durumundan çıktı. IMF’ye borcu kim ödedi. Türkiye’nin izzetini onurunu kim korudu? Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde yükselen bir dev olmasını kim saÄŸladı?  

 

“GÃœVENLÄ°K REFORMU YAPTIK”

Bir piyade tüfeÄŸi yapamayan Türkiye’den bugün kendi helikopterini yapan Türkiye’yi kim kurdu. Onlar konuÅŸur, AK Parti yapar. Emekçi haklarına baktığımızda hiç kimsenin cesaret edemediÄŸi sosyal güvenlik reformunu yaptık. Sendikalar ve toplu sözleÅŸmeler kanununu çıkardık o kanunun çıkarılmasının ardından 375 bin kardeÅŸimiz sendikalı oldu. Genel SaÄŸlık Sigortasını çıkarttık. (Madenci seninle gurur duyuyoruz sloganları) Biz vatandaÅŸlarımız ile konuÅŸtuÄŸumuz zaman dışarıdan konuÅŸmayız içeriden konuÅŸuruz. Sizin sizin ile birlikte biz emekçiyiz, işçiyiz. Siz huzurlu uyuyor iseniz biz de huzurlu uyuruz. Sizin alınterini ile bir sıkıntı var ise bize uyku haramdır, haramdır. OlaÄŸanüstü imkanlar saÄŸladık. Son 2008 yılından bu yana takip ediyorsunuzdur Yunanistan, Ä°spanya, Ä°talya, Fransa’da işçiler iÅŸlerini kaybediyorlar Türkiye’de 6 milyon istihdam çıkardık, 2008 Yılından. Son 1 yıl içinde 1.5 milyon istihdam yaptık. Muhalefet buradan gelip bol keseden attığında hemen sınava çekin, bakın Avrupa’da ne oluyor diyin?  

 

“TTK ÖZELLEÅžMEYECEK”

Türkiye TaÅŸkömürleri Kurumu’nun özelleÅŸtirileceÄŸine dönük bir planımız yok olmadı, olmayacakta. Buradan bir BaÅŸbakan olarak sesleniyorum. Ayrıca son yaptığımız düzenlemeler ile BaÅŸbakan olduktan sonra inÅŸallah bir gün madene girip bareti beraber taşıyacağız. BaÅŸbakan olduktan sonra yaptığım ilk toplantı iÅŸ güvenliÄŸi üzerine idi. Åžu talimatı verdim Bir tek kardeÅŸimizin dahi iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi konusunda sıkıntı yaÅŸamasını istemiyoruz ve o yasayı iÅŸ güvenliÄŸi yasasını çıkardık. Madenciler ile ilgili büyük imkanlar saÄŸlayan yasayı çıkardık. Hiçbir madencinin ücreti 2 asgari ücretten fazla olmayacak. Emekli yaşını 43’e kim çekti? Maaşı en az 2 asgari ücret ÅŸartını kim getirdi? Yine haftada 2 gün tatili kim getirdi? Günde 7.5 haftada 5 gün çalışma ÅŸartını ne getirdi. Biz meseleyi görünce meselenin üzerine üzerine yürür ve çözeriz.

  

İŞÇİLER GERİ ALINACAK

Baktık ki bu getirdiÄŸimiz kurallar bu getirdiÄŸimiz sistem bazen iÅŸverenlerimiz için zorluklar getiriyor ve bunu getirdikleri zorluklar nedeniyle bazı iÅŸyerleri kapandı takriben 4 bine yakın madenci iÅŸini kaybetme riski ile karşı karşıya kaldı. Bakanlar kurulunda imzaya attım rödevansların ve iÅŸverenlerin fiyat farkını düzenlemeyi yapıyoruz ve bu işçilerin geri alınması için hiçbir sorun kalmayacak. Bu düzenleme ile birlikte inÅŸallah bütün işçilerimiz işçilerine geri döneceklerdir. Ä°ÅŸverenimizin de zorluklarını aÅŸtık, iÅŸverenimizin önünü açtık, iÅŸveren de bizim, iÅŸ anlayışımız budur. Zonguldak bizim için karaelmas akla gelir. Seçimden sonra daha verimli üretim için ne gerekiyorsa yapacağız, hem madenleri modernize edeceÄŸiz ve hem de daha çok madenciye iÅŸ imkanı aÅŸacağız.  

 

FÄ°LYOS’UN DURUMU

Filyos Limanının üzerinden uçarak geldik Türkiye’nin üçüncü büyük limanını Zonguldak’a inÅŸallah kuruyoruz. Buradan Karadeniz’den Akdeniz’e gidecek olan bütün yollar Kuzey ve Güney hattında Zonguldak’ı merkez kılacak. Filyos ile ilgili ne kadar aksaklık var ise hukuksal olarak aÅŸacağız. Filyos’u öyle ya da böyle hizmete açacağız, hızlandıracağız. Biz geldiÄŸimizde Zonguldak’ta 22 kilometre yol vardı ÅŸimdi 178 kilometre bölünmüş yol var. Kim yaptı? Biz geldiÄŸimizde Zonguldak’ta sadece 6 tane ambulans vardı düşünün emekçilerimiz, işçilerimiz, bir yerde bir sıkıntı ile karşılaÅŸsa 6 ambulans ile nerelere yetiÅŸeceÄŸi belli deÄŸildi ÅŸimdi 36 ambulans var, ambulans helikopter, uçaklarla tüm ülkemizin hizmetindeyiz. Zonguldak’ın özellikle madenden kaynaklanan mülkiyet sorunlarını çözdük, çözmeye de devam edeceÄŸiz. Bülent Ecevit Ãœniversitesi’ne EreÄŸli’deki Milli Emlak arazisi de olmak üzere bütün sorunları çözeceÄŸiz inÅŸallah. Karaelmas diyarı Ak gelecek diyarı olacak. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo