Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAŞ AĞRISI 1. SIRADA

BAÅž AÄžRISI 1. SIRADA

Türk Nöroloji DerneÄŸi BaÅŸkanı Öztürk, "Dünyada en yaygın 50 hastalık sıralamasında baÅŸ aÄŸrıları birinci sırada yer alırken, diÄŸer nörolojik hastalıklar da ilk 20’de yer almaktadır" dedi.

Türk Nöroloji DerneÄŸi BaÅŸkanı Prof. Dr. Åžerefnur Öztürk, dünyada en yaygın 50 hastalık sıralamasında baÅŸ aÄŸrılarının birinci sırada, diÄŸer nörolojik hastalıkların da ilk 20’de yer aldığını bildirdi.

Selçuk Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini de sürdüren Öztürk,  nörolojik hastalıkların, yaÅŸlılıkla paralel artış gösterdiÄŸini ve halk saÄŸlığını ciddi düzeyde etkilediÄŸini belirtti.

"Dünyada en yaygın 50 hastalık sıralamasında baÅŸ aÄŸrıları birinci sırada yer alırken, diÄŸer nörolojik hastalıklar da ilk 20’de yer almaktadır" diyen Prof. Dr. Öztürk, ÅŸunları kaydetti:

"Nörolojik hastalıkların yıllık maliyeti Avrupa’da 2010 yılında 798 milyar avro olarak hesaplanmıştır. Türkiye’de inme hastaları için bir yılda hastanelere ödenen para 230 milyon lira civarındadır. Bu masrafa hastane sonrası rehabilitasyon masrafı, ilaç masrafı, kiÅŸinin iÅŸ gücü kaybı, hastaya bakanın iÅŸ gücü kaybı gibi maliyetler de eklendiÄŸinde, 230 milyonluk maliyet onlarca kat artmaktadır. Türkiye’de toplam saÄŸlık harcamalarının yüzde 20’si beyin hastaları için harcanmaktadır. Nörolojik hastalıkların oluÅŸturduÄŸu hastalık yükü oranlarına baktığımızda ilk sırayı beyin damar hastalıklarının aldığını görmekteyiz. Bu hastalık grubunu, demans, parkinson, baÅŸ aÄŸrıları, epilepsiler, kas-sinir hastalıkları ve diÄŸer toksik ve metabolik hastalıklar izlemektedir."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo