Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BARAKADA YAŞADIKLARI ÇİLEDEN KURTULDULAR

BARAKADA YAŞADIKLARI ÇİLEDEN KURTULDULAR

EreÄŸli’ye baÄŸlı Ormanlı beldesinde elektriÄŸi ve suyu bulunmayan naylon barakada 9 çocuÄŸuyla hayat mücadelesi veren Neriman Kara’nın yaÅŸadığı zorlukların haber yapılmasının ardından hayırseverler aile için seferber oldu.

Sarıkaya Mahallesi’nde eÅŸinin 1,5 yıl önce hayatını kaybetmesinin ardından kirada oturduÄŸu evden ayrılarak ormanlık alanda akrabasının yaptığı naylon barakada 5 kız ve 4 erkek çocuÄŸuyla yaÅŸamak zorunda kalan Kara’nın, saÄŸlıksız koÅŸullardaki hayat mücadelesi hayırseverleri duygulandırdı.

En küçüğü 4 yaşında olan 9 çocuÄŸunun oyuncaktan kıyafete kadar ihtiyaçlarını yeterince karşılayamamanın Ã¼züntüsünü yaÅŸayan Kara, öncelikle belediye ekiplerince gerekli destek saÄŸlanarak akrabalarının yanına yerleÅŸtirildi.

Bir yakınının 700 metrekarelik arazisini Kara’ya tahsis etmesi üzerine de Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) aileye ev yapılması için gerekli hazırlıklar baÅŸlatıldı.

Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, EreÄŸli Kaymakamı Ä°brahim Çay’ın eÅŸi Nazmiye Çay ve EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın eÅŸi Sevim Uysal ile bir grup kadın, aileyi ziyaret ederek yardımda bulundu.

- "Aile, 3 ay sonra evine kavuÅŸacak"

Belediye BaÅŸkanı BaÅŸol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaymakamlıkla istiÅŸarede bulunarak ailenin yaÅŸadığı sıkıntıların çözümü için adım attıklarını söyledi.

Aileye ilk etapta destek saÄŸlayarak iki akrabasının evine yerleÅŸtirdiklerini anlatan BaÅŸol, "SYDV aracılığıyla ev yapılabilmesi için akrabalarından biri yer tahsisi saÄŸladı. Barakada yaÅŸadıkları yerin biraz ilerisindeki 700 metrekarelik arsanın ÅŸu an tapu iÅŸlemleri yapılıyor. Aile 3 ay içinde evine kavuÅŸacak" diye konuÅŸtu.

Nazmiye Çay da Anadolu Ajansının haberinin ardından ailenin dramını yakından takip ettiklerini belirterek, "Ailenin yanında olmak ve çocuklarına yardımda bulunmak istedik. Umarım onları mutlu etmiÅŸizdir. Ä°nÅŸallah bir an önce evlerine kavuÅŸurlar" dedi.

Sevim Uysal da 10 kiÅŸilik ailenin yaÅŸadığı zor koÅŸullardan kurtulacak olmasının sevincini yaÅŸadıklarını dile getirdi.

Yardımlar için teÅŸekkür eden Neriman Kara, sefaletten kurtulacak olmanın mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını kaydetti.

                

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo