Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BALIKÇILARIN KURBAN BAYRAMI ENDİŞESİ

BALIKÇILARIN KURBAN BAYRAMI ENDİŞESİ

Avlanma yasağının kalktığı 1 Eylül’de "Vira Bismillah’’ diyen balıkçılar, Kurban Bayramı’nın balık satışlarını düşüreceÄŸi konusunda endiÅŸe yaÅŸamıyor.

Akçakoca Su Ãœrünleri Kooperatifi BaÅŸkanı Musrafa KarakaÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık sezonunun iyi baÅŸladığını ve beklentileri karşıladığını söyledi. 

Ä°ki gündür havaların iyi gittiÄŸini, balıkçıların yüzünün güldüğünü belirten KarakaÅŸ, "Denize açılan balıkçıların kesinlikle boÅŸ dönmüyor. Balıkçılık hava ÅŸartlarına baÄŸlı olan bir sektör. Balıkçılarımız sezondan memnun, bu balık fiyatlarına da yansıyor. Bu sezon vatandaÅŸlarımız balığa doyacak. Åžu anda 700 gram palamudun tanesi, liman çıkış fiyatı olarak 6,5 liraya kadar düştü" diye konuÅŸtu. 

KarakaÅŸ, Kurban Bayramı’nın balık satışlarını ve fiyatlarını etkileyici endiÅŸesi yaÅŸamadıklarını vurgulayarak, "Bizler de kırmızı et yiyeceÄŸiz ama ÅŸunu unutmamak lazım ki balık mevsiminde, et ise her zaman yenir. Kurban Bayramı’nın satışları düşüreceÄŸini düşünmüyoruz" ifadesini kullandı.

Balığın yağlanma dönemi olduğunu, bu yüzden zamanında yenmesi gerektiğine işaret eden Karakaş, "Bu dönemde balık lezzetli olur. Şu anda palamut, lüfer, çinekop ve istavritin tam yeme mevsimidir. Bu yüzden vatandaşlarımız bayramda da balığı sofralarından eksik etmesin" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo