Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Balık Fiyatlarında Son Durum!.

Balık Fiyatlarında Son Durum!.

Karadeniz’in önemli limanlarından Akçakoca’da havaların ısınmasıyla denize açılan balıkçılar tuttukları hamsi, mezgit ve barbunla döndü.

Fırtına ve kar yağışı nedeniyle 20 gündür balık avından elleri boş dönen balıkçılar, havaların ısınmasıyla yeniden denize açıldı.

Balıkçılar limana az da olsa hamsi, istavrit ve barbunla dönmeyi baÅŸardı. 

Akçakoca Su Ãœrünleri Kooperatifi BaÅŸkanı Mustafa KarakaÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz’deki avlanmayla tezgahlarda çeÅŸitliliÄŸin yaÅŸandığını aktardı. KarakaÅŸ, ÅŸunları söyledi:

"Havalar açmasıyla hamsi, istavrit ve barbun az da olsa tezgahlara gelmeye başladı. Az miktarlarda olduğu için fiyatlar da kendini belli ediyor. Şu an tezgahlarda 20 liradan aşağıya satılan herhangi bir balık yok. Hava açınca balık çeşitleri gelmeye başladı. Fiyatlar yüksek, böyle devam edecektir. Fiyatların ucuzlayacağını düşünmüyoruz."

- "Sezon sonuna kadar iyi av beklemek doÄŸru olmaz"

Sezonun sonuna doÄŸru yaklaşıldığını hatırlatan KarakaÅŸ, avlanmanın bu seviyede gideceÄŸini düşündüklerini belirtti. 

Havaların mevsim normallerinde seyretmesiyle diÄŸer balık türlerinin çıkmaya baÅŸlayacağını vurgulayan KarakaÅŸ, "Bundan sonra tirsi balığı, kefal, havalar ısınmaya devam ederse kalkan balığı çıkmaya baÅŸlar. Levrek azalır. Karadeniz’de çok fazla çeÅŸitli balık beklemek doÄŸru olmaz. Sezon sonuna doÄŸru yaklaşıyoruz. Sezon sonuna kadar iyi av beklemek doÄŸru olmaz. Bu günlerden sonra hamsi artık bölgemizden çıkmaz." diye konuÅŸtu. 

Tezgahlarda, hamsi ve istavritin kilosu 20, barbun 30, çiftlik balıklarından somon ve çupra 20, alabalık tane 3, levreÄŸin tanesi 12 liradan satılıyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo