Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BALIK FİYATLARINDA SON DURUM!.

BALIK FÄ°YATLARINDA SON DURUM!.

Akçakoca Su Ãœrünleri Kooperatifi BaÅŸkanı Mustafa KarakaÅŸ, Karadeniz’de balık popülasyonunda azalma olduÄŸunu belirterek, balıkçıların istenen düzeyde avcılık yapamadığını belirtti. 

KarakaÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz’in balıkçıları kısmen üzdüğünü söyledi.

Akçakoca Limanı’ndan denize açılan balıkçıların, aÄŸları boÅŸ geri döndüğünü vurgulayan KarakaÅŸ, "GeçtiÄŸimiz sezonlarda ocak-ÅŸubat aylarında zaten az avcılık yapıyorduk. Åžimdi ise bu avcılık ciddi oranda deÄŸer kaybetti. Kimi balıkçılar Karadeniz’den boÅŸ dönüyor, kimi arkadaÅŸlarımız da masraf olmasın diye denize bile çıkmıyor." diye konuÅŸtu. 

Karadeniz’deki balık popülasyonunun azaldığını kaydeden KarakaÅŸ, "Balık durumuna bakacak olursak Karadeniz’de balık kalmadı diyebilirim. Elimiz boÅŸ dönüyoruz. Karadeniz’de ne zaman ne olacağı belli olmaz ama sezon sonuna kadar avcılık varla yok arası devam edecektir." ifadesini kullandı.

- "Limana erken dönüyoruz"

Balıkçılardan Çağdaş Özer (30) de Karadenizli balıkçıların durumlarının kötü olduğunu dile getirdi.

"Az önce geldik denizden. Bu sezon özellikle trolcülük çok zayıf. Avcılık olmasa da her gün denize çıkıp balık durumunu kontrol etmek ve nasibimizi aramak zorundayız." diyen Özer, şu günlerde avcılık olmadığı için erkenden limana döndüklerini aktardı.

Sıkıntılı günler yaÅŸadıklarına dikkati çeken Ã–zer, "Çok az balık yakaladığımız için pahalıya tezgaha gidiyor. Bu da vatandaşı memnun etmiyor. Yakaladıklarımız balık teknesinin mazotunu zor karşılıyor. Sezon sonuna kadar biz denize çıkmaya devam edeceÄŸiz. Elbet bir gün yüzümüz gülecek." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Bu arada, Akçakoca Limanı’nda bazı balıkçılar denize açılmayarak teknelerinin bakımlarını yapıyor. 

Kentteki tezgahlarda hamsinin kilogramı 13, istavrit, mezgit ve barbunun kilogramı 20 lira, çiftlik balıkları olan levrek ve çupranın da tanesi 10 liradan satılıyor.

 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo