Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Balık Av Sezonu 1 Eylül’De Başlayacak

Balık Av Sezonu 1 Eylül’De Başlayacak

 Zonguldaklı balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık av sezonu için son hazırlıklarını yapıyor.

Geçen yıl bol miktarda avladıkları palamutla yüzleri gülen balıkçılar, bu sezon da balığın yine fazla olacağını tahmin ediyor.  

Kentte 25 yıldır balıkçılık yapan Turgay Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 aydır sürdürdükleri hazırlıklarını, av yasağının kalkacağı güne kadar devam edeceklerini söyledi.

Ay başından bu yana vanoz ve çingene palamudunun kendisini göstermeye başlamasının palamudun bereketli olacağının habercisi olduğunu anlatan Karadeniz, şunları kaydetti:

"1 Eylül’de balık avı yasağının kalkmasıyla ağlarımızı atacağız. Bu sezonda da büyük oranda bereketli av bekliyoruz.  1 Eylül’den önce denizde küçük balık kendini gösterdi. Hava şartları iyi olur ve denize açılabilirsek bereketten biz de payımıza düşeni inşallah alacağız. Palamudun bol olacağını tahmin etmekle birlikte çinekop ve lüferde de bolluk olacağını düşünüyoruz."

27 yıldır balıkçılık yapan Vedat Yılmaz da teknelerin boyasını ve diğer eksiklerini giderdiklerini ifade etti.

Yeni sezondan umutlu olduklarını ve özellikle olta balıkçığı yapan balıkçıların verdiği haberlerin olumlu olduğunu kaydeden Yılmaz, "Ağlarımızı onararak yeni sezona hazırlıyoruz. Hayırlısıyla 1 Eylül’de ’Vira Bismillah’ diyeceğiz. Gördüğümüz kadarıyla şu an denizde palamut bolluğu yaşanıyor ve oltacıların aldığı balığa göre balık bol görünüyor. Balıkçılık sezonu 10 gün sonra açılıyor. Bu sene bol olmasını bekliyoruz ama denize çıkmadan inanılmaz. İnşallah her şey istediğimiz şekilde olur." diye konuştu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo