14 o C Kdz. Ereğli

BALCI: “KAMUOYUNU YANILTIYORLAR”

Siyaset 9 yıl 1 ay 25 gün 19 saat 39 dakika önce 1683

Haberi Paylaşın

Gazeteci Fikri Kapan’ın radyomuz Ereğli FM’de ’Fikri Kapan’la Burada Konuşalım’ programına konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Yaşar Balcı, “kamuoyunu yanıltıyorlar. Herkes bilsin, sandıktan gelen Adil Ateş’in bile Yaşar Balcı, kontenjan adayları Ünal Demirtaş ve Halil Posbıyık kadar, 2’inci sarada Ereğli’yi temsil etme şansı var” dedi

Milletvekili Aday adayı Yaşar Balcı, gazeteci Fikri Kapan’ın radyomuz Ereğli FM’de hazırladığı ’Fikri Kapan’la Burada Konuşalım’ programına katıldı.
Balcı, geride bırakılan Ön Eğilim Yoklaması, seçim sonrası elde edilen sonuçlar, kamuoyuna yansılamaları ve daha pek çok konuda değerlendirmede bulundu.

“…BİZE OY VERDİRTMEDİLER…”
Ön Eğilim Yoklaması sonrası, bölgesinde başarıyla çıktığını savunarak mutlu olduğnu söyleyen Balcı, “bizim gücümüzü ve Ereğli’nin güçlü olduğunu gören diğer adaylar, bize, bölgelerinde oy verdirtmediler. Buda doğaldır, ön seçimin droğal sürecidir. Bunu eleştirerek söylemiyorum. Amaç liste başı olmamazıdı ve amaçlarına ulaştılar. Bu konuşla ilgili ciddi çalışma vardı. Bunun sonucundu, diğer bölgelerden beklediğimiz sözlü destek sandığa yansımadı. Çalışmamazıdan ürken kafaya oynayan insanlar, bize oy verdirtmediler” dedi.

’KAMYANYA’ İDDİASI!
İsim vermeden CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ı eleştiren Balcı, Ereğli adaylarına sahip çıkılmadığını ortaya attı. Sonuçların, Zonguldak’taki yansılamarını antalan Balcı, şunları kaydetti:
“Zonguldak’ta bir kampanya başlatılıyor. Bence bu yanlış. ’Bu ön seçim sonuçlarına dokunulmasın, olduğu gibi liste olsun’ deniliyor. Böyle saçmalık olur mu? Ereğli’nin ilk 3’te yer almadığı bir listenin Zonguldak’ta başarı elde etme şansı var mı? Bence yok.
Mevcut ilçe başkanım ve yönetimim, kontenjan adayımız ile birlikte, maalesef kendi öz evlatlarına sahip çıkmadılar. Liste başı ve 2’inci olan arkadaşlara çalıştılar. Bunu herkes biliyor. Bunun takdirini ben Ereğli kamuoyu ve partililerime bırakıyorum. Üzülmedim değil. Yıllarca bu örgütte hizmet ediyorsunuz, ’Ereğliliyim’ diyorsunuz ve çıkıp Ereğli’nin hakkını arayan insanlar olarak, önce Ereğli’de ki adaylarınaza sahip çıkacaksınız. Ben, arkamdan gelen Adil Ateş’e sahip çıktım. ’Ereğli çocuklarına oy verin’ diye nefesim tükendi. Dikkat edin ben 5, Adil 7 oldu. Ben 1 olsaydım Adil 3’te olacaktı. Elimizde fırsat varken, kontenjan adayını nşansını yükseltmek adına bu haksızlığı yaptılar. Onların değerlendirmesini zamanı geldiğinde yapacağız.”

SEÇİM GÜNÜ YAŞANAN BALCI & KARTAL TARTIŞMASI!!
Programcı Fikri Kapan, ön eğilim yoklamasının yapıldığı gün, ilçe başkanı Hayrettin Kartal ile yaşandğı öne sürülen tartışmayı sordu. Partililerden özür dileyen Yar Balcı ise şöyle konuştu:
“Ereğli’nin ilçe başkanı, ama maalesef, Ereğli adaylarına sahip çıkmayıp diğer adaylara oy istemeye kalkınca bende sigorta attı. Partililerimden özür diliyorum ama bizde insanız yani. Ereğli ilçe teşkilatının başka adaylara çalışmasını bazen tahammül edemiyorsunuz. Bende o tepki koydum orada. Üzgünüm ama yapacak bir şey yok. 1 ve 2’deki arkadaşlarımızın aldığı oyları, kendi bölgelerinden alamadılar. Özellikle seçim günü sandık başında, Ereğli’nin ilçe başkanı (Hayrettin Kartal) Ereğli adaylarına sahip çıkmadı. Şerafettin Bey’in oy istemesi kadar doğal bir şey yoktur. Ama maalesef salonda, ön seçime girme cesareti gösteremeyen kontenjan adayları, eşi, çocuğu, sülalesi salonda muhalefet yaptılar. Bunun için Ereğli bir yerlere gelemiyor.”

ANKARA, MESAJI ALDI MI?
Yoklamadan çıkan sonuçta, alıncak mesajların olduğunu ifade eden Balcı, bin 200 civarında oy beklediğini belirterek, “tatılımı biraz daha yüksek tutabilseydik bin 400 kadar oy alacaktık. Ben rüştümü ıspatladım. Üye-delege her türlü baskıya rağmen, ’Karadeniz Ereğli’de bir gerçek var, bu gerçeğin adı Yaşar Balcı’dır. Biz Yaşar Salcı’yı milletvekili görmek istiyoruz’ dediler. Bu mesaj, Ankara’ya gidecek. Ankara, gerekli değerlendirmeleri yapacaktır” dedi.

BALCI: “…7 NİSAN’A KADAR…”
Balcı, radyo konuşlasında, rekabetin başarıyı getireceğini devurgulayarak, henüz hiç bir şeyin belli olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“7 Nisan tarihine kadar kimin o sırayı alacağı belli değil. Adil arkadaşımın bile şansı, Halil Bey’lede işit, benimle de eşit. Siyasetlerde, kongrelerde, milletvekili aday adaylıklarında parti içinde birbirimize rapi olabiliriz. Bu doğaldır, siyasi partilerin iç tüzükleridir. Biz düşman değiliz. Aynı masada oturmayacak insanlar değiliz. Cumhuriyet Halk Partililerin, birbirlerine küs olma lüksü yoktur. Ülkenin geleceği tehlikede. Ben CHP’nin neferiyim, sırada olurum olmam. Partim için, görev verilen her yerde görev yapmaya hazırım. Diyelim ki Ereğli’de aday Halil Bey oldu, bana ’yanımda gel, köye gideceği’ derse, gece yarısı bile partimin başarısı için kalkar giderim. Benim için adayın ismi önemli değil. Ben çocuklarım için, mutlu bir Türkiye için siyaset yapıyorum.”

BALCI, KARTAL’A TEŞEKKÜR ETTİ!
CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın, bazı basın kuruluşlarına beyanet verdiği, berdiği beyanda ise milletvekili tarafini yaptığını anlatan Balcı, yapılan tarifin, kendi için yapıldığını idda etti. Bugüne kadar, Ereğli’nin hakkının yenildiğini de söyleyen Balcı, “dün, ilçe başkanımızın basına verdiği açıklamayı okuduğumuzda, hangi özellikte bir milletvekili istediğini yazmış. Okuyun Sayın Hayrettin başkanımın beyanatı. Çok mükemmel olmuş, çok teşekkür ediyorum kendisine. Gerçekten güzel bir profil çizmiş. O profilinin yüzde 100’ünü uyan aday çıkmayabilir.
Ama tarif edilen özelliklerin yüzde 70’ini sandıktan çıkan aday adaylarına baksınlar. Kimin adını söylemeye çalışmış halk karar versin. Ben, bu yönde, yönetim kurulumun ve başkanımın basına verdiği açıklamalardan dolayı kutluyorum.
Ereğli’nin olmazsa olmaz koşulu 2’dir. Bu, merkez yoklaması seçimidir. Hakim huzurnda yapılan ön aday seçimi değildir. Bugüne kadar Ereğli’nin hakkı yenmiştir. Bugün, Ereğli’nin hakkı 2’nci sıradır. Genel merkez, bu tabloyu değerlendirecek. 2’nci saraya Ereğli’li bir adayı koymak zorundadır. Bende bu konuda, ilçe başkanımı destekliyorum. Allah yukarıda, Hayrettin Kartal, oraya yakışan milletvekili tarifini yaparken, beni düşünerek yapmıştır” diye konuştu.

BALCI’NIN ’ÇOK ÖNEMLİ’ DEDİĞİ KONU..!
Parti tüzünün 58’inci maddesinden alıntılar yapan Balcı, muhtemel seneryolar ile kamuoyunda konuşulanların birbirinden farklı olduğunu ortaya attı. Ön Eğitim Yoklaması sonucu oluşan sılamada, 7’inci sırada yer alan Adil Ateş ve diğer aday aday ile kontenjan adaylarının 2’nci sıra milletvekilliği verilebileceğini iddia eden Balcı, şunları aktardı:
“CHP’de milletvekil aday belirlemenin 3 yöntemi var. Tüzüğümüzün 58’inci maddesinde ön seçim, aday yoklaması ve merkez yoklamasıdır. Yani ön seçim ve aday yoklaması öncelikli yöntemlerdir diyor. Yöntemin belirlenmesinde ise aday saptamada hangi seçim çevresinde hangi yöntemin uygulanacağına parti meclisi karar verir.
Parti meclisi, ön seçim yada aday yoklaması yapılan seçim yapılan aday listesinde, yeteri kadar sıra ayırabilir. Burada, Parti Meclis’i karar verir. Zonguldak’la birlikte 10 ilde merkez yoklaması belirlemiştir. Ön seçim, partiye yazılı üyelerin katılımı ile yapılır. Aday yoklaması, partide belirli görevlere seçilmiş olan delegelerdir. Merkez yoklamasında adaylar, parti meclisince saptanır. 58’nci maddenin C bendenin 4’üncü fıkrası derki; ön seçim veya aday yoklaması, yargı yönetimi ve denetiminde yapılır. Yani üç yöntemden iki tanesi ön seçim veya aday yoklaması, yargı yönetimi ve denetiminde yapılır. Karadeniz Ereğli’de yapılan ön seçim eğilim yoklaması, yargı önünde yapılmayan bir yoklama.

YARGIÇ ÖNÜNDE YAPILSAYDI…
6’ıncı farkasında ise yargı huzurunda yapılan ön seçim veya aday yoklamasına katılanlar, merkez adaylığı için baş vuramaz. Şunu anlıyoruz; Zonguldak’ta, yargıç önünde bir ön seçim yapılsaydı, katılanlar, kontenjan değerlendirmesinde merkez yoklamasında dikkate alınmayacaklardı. Bizim burası, zaten merkez yoklamasıyla oluyor.

KARARA IŞIK TUTACAK…
Tüzümümüzde de bu ne şekilde yapılacağı açıklanmış ve merkez yoklasanını en verimli şekilde uygulanabilmesini sağlamak ve parti meclisinin kararına kaynak oluşturmak üzere merkez yönetim kurulu şeklini ve zamanlamasını belirleyecek şekilde çeşitli eğilim yoklamarı uygulayabilir. Yani Zonguldak’ta yapılan, parti meclisinin vereceği karara ışık tutacakbir ankettir.

KAMUOYUNU YANILTIYORLAR..!
Şimdi biz aslanlar gibi sandığa girdik, yüzde 60 oyunu aldık ve bölgemde birinci olduk. Harın Akın, Zonguldak’ta birinci oldu. Şerafettin totalde fazla aldığı için liste başında birinci oldu. Deniz arkadaşım ikinci oldu. Harun ortamada 3 oldu, Ali İhsan genel sıralamada 4 ve Yaşar Balcı 5 oldu. Hata Adil Ateş’te, benim arkamdan geldi. Genel merkez bu sonuçları alacak. Kararını vermeden önce Ereğli’ye, Çaycuma’ya, Merkez’e bakacak. Kendi bölgelerinde kim güçülü olan adaylar var, kim toplamda ne almış.
Bu sıralamada, 2’inci sırada kontenjana ayrılmış. Kamuoyunu yanıltıyorlar, herkes bilsin sandıktan gelen Adil Ateş’in bile Yaşar Balcı, kontenjan adayları Ünel Demirtaş ve Halil Posbıyık kadar, 2’inci sarada Ereğli’yi temsil etme şansı var. Bunu herkes bilsin.”

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 9 saat 18 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
6 gün 21 saat 19 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
4 gün 17 saat 46 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
6 gün 16 saat 47 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 11 saat 54 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 7 saat 24 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 8 saat 49 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 12 saat 24 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
6 gün 20 saat 13 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
3 gün 20 saat 37 dakika önce AYRINTILAR BELLİ OLDU!