Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BALCI EREĞLİ FM’E KONUK OLDU

BALCI EREÄžLÄ° FM’E KONUK OLDU

CHP Eski Ä°lçe BaÅŸkanlarından,  Zonguldak Milletvekili aday adayı YaÅŸar Balcı, önümüzdeki süreçte partilerinde önemli deÄŸiÅŸimlerin olabileceÄŸini bildirdi.

Balcı, Fikri Kapan’ın 91.7 frekansından yayın yapan EreÄŸli FM’de hazırlayıp sunduÄŸu “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programında yaptığı konuÅŸmada, CHP’nin 7 Haziran genel seçimlerinde 2011 genel seçimlerine göre daha çok oy aldığını söyledi.

Partilerinin bir önceki genel seçimlere göre milletvekili sayısını arttıramamış olmasına raÄŸmen, AKP iktidarının bitiÅŸini saÄŸladığını iddia eden Balcı, “CHP çok önemli bir ÅŸeyi baÅŸarmış, 12 yıldır çok güçlü, herkese korku salan ve ’diktatörlüğe’ doÄŸru giden bir iktidarı yöneten insanlar topluluÄŸundan bu ülkeli kurtarmıştır.”

“HDP YÃœZDE 8’YÄ° GEÇEMEZ”

Balcı, Türk halkının Cumhuriyet ve Parlamenter rejimi özümsediğini savunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk Toplumu, yaklaşık bir asra yakındır kurulmuÅŸ Cumhuriyeti ve parlamenter rejimi özümsemiÅŸ. Her ne kadar saÄŸ partileri, muhafazakar partileri iktidar yapsa bile Atatürk’ün kurduÄŸu Türkiye Cumhuriyeti’ni benimsemiÅŸler, içselleÅŸtirmiÅŸler. Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamenter rejimle yönetildiÄŸini kabul etmiÅŸler. Dolayısıyla, Sayın CumhurbaÅŸkanı’nın baÅŸkanlık hırsını, baÅŸkanlık heveslerine dur dediler. Seçmen, Cumhuriyetin ve ülkenin geleceÄŸini ön plana alıp, AKP’yi iktidardan düşürmek için dördüncü partinin barajı aÅŸması gerektiÄŸine inanarak, sandıkta emanet oylarla HDP’ye barajı aÅŸtırmıştır. Bugün baraj yüzde 5’e düşsün, HDP’nin alacağı oy yüzde 8’i geçmez.”

MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ°MÄ°ZE DESTEK OLACAÄžIZ”

CHP’nin bu seçimlerde de bölgeden Åžerafettin Turpcu ile Ãœnal DemirtaÅŸ olmak üzere iki milletvekili çıkardığını hatırlatan balcı, “Hükümet ÅŸekillendikten sonra milletvekillerimiz bölgemiz ile ilgili ne yapılacağını düşünürler, bizimle görüşerek sorunlara çözüm arayışına girerler. Biz de onlara katkı sunacağız, baÅŸarılı olabilmeleri için de elimizden geleni yapacağız. BaÅŸarılı çalışmalar yaparlarsa milletimiz bir kez daha seçer, çalışmazlarsa da seçmezler” diye konuÅŸtu.

“DEĞİŞİM OLACAKTIR”

CHP’de kongreler ve Kurultay sürecinin Ramazan Ayı sonrasında baÅŸlayacağını tahmin etini anlatan YaÅŸar Balcı, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:

“Biz, kongrelerin seçim öncesi yapılması ve yeni kadrolarla, yeni heyecanla seçimlere gidilmesini istemiÅŸtik. Ancak genel merkezimiz böyle uygun gördü. KeÅŸke yapılsaydı. Yeni yönetimler ve yeni heyecanlarla seçime gidilseydi ülke genelinde en az 2-3 puan artacağına inanıyordum. Åžu anda CHP yönetimleri 2012’de seçilmiÅŸ ve 3 yılı aÅŸmış kadrolardır. DoÄŸrudur, insanlar yoruldular.  Aynı zamanda yaÅŸanan seçimler nedeniyle il genel ve belediye ve il genel meclis üyelikleri için yönetimlerden ayrılan insanlar oldu. Dolayısıyla yönetimler, yedeklerden çağırılan arkadaÅŸlarla takviye edildi. Tahmin ediyorum, seçimler nedeniyle ertelenen kongrelerimiz Ramazan ayından sonra baÅŸlayacak. Dolayısıyla da Türkiye genelinde örgütlerde yenileme olacaktır. EreÄŸli’de de bu deÄŸiÅŸim olacaktır.

LAYIK GÖRÃœLÃœRSEM…

Siyasete devam ediyoruz. 54 yaşındayım saÄŸlıklı olur fiziki rahatsızlığımda olmazsa kendime 60 yaşına kadar siyaset yapma sözü verdim. Bu süreye kadar yaÅŸanacak bir seçimde partililerimiz, üyelerimiz ve vatandaÅŸlarımız tekrar bir göreve layık görürlerse, bu görevlerde olurum. Siyaset okullarda öğrenilmiyor, bizzat örgütlerde çalışarak, vatandaşın ayağına giderek, toplumla diyalog kurarak birikimler oluÅŸuyor. Böyle birikimli insanlar da az. Önümüzdeki süreçte EreÄŸli siyasetinde yaÅŸar Balcı olacaktır. Milletvekili olmak istedik, olamadık. Ancak olan arkadaÅŸlarımızın arkasında da çalışmalarımızı en iyi ÅŸekilde yaptık. Önemli olan CHP’nin Türkiye’de iktidar olmasıdır. Ä°ktidar olmadıktan sonra milletvekilliÄŸin ancak bana faydası olur. Belki bu koalisyon hükümetinde iktidar olma imkanımız var. Milletvekillerimiz de inÅŸallah iktidarda topluma hizmet konusunda baÅŸarılı olurlar. Önümüzde kongreler süreci var. Partililerimizin saÄŸduyulu ve bilinçli olduÄŸunu biliyorum. Bundan sonra çalışacak ve partiyi baÅŸarıya taşıyacak kadroyu göreve getirmek lazım.

 "YOK DEME ÅžANSIN OLMAZ”

Benim ilçe baÅŸkanlığı gibi bir giriÅŸimim de düşüncem de yok. Ama siyasette konjonktürel geliÅŸmeler seni nereye götüreceÄŸini bilemezsiniz. Bazen rüzgarın etkisiyle bir yerlere gidersin. Böyle bir görev için benim tek başıma karar verme durumum yok. Burada, partililerimizin çoÄŸunluÄŸunun ne istediÄŸi önemlidir. Ben adaylığı düşünmüyorsam da saÄŸ olsun arkadaÅŸlar beni göreve yakıştırıyor, teveccüh gösteriyorlar. Ben ÅŸu anda gerek gözükmüyor. Bu görevi yapacak baÅŸka arkadaÅŸlar inÅŸallah çıkacaktır. O arkadaÅŸlara katkı sunmayı düşünüyoruz. Ama görevden de kaçmayız. Hiçbir görevden kaçmam. Partim, toplum bizi nereye taşırsa siyasette yok deme ÅŸansınız olmaz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo