Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAKTIR, DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU!.

BAKTIR, DEÄžERLENDÄ°RMEDE BULUNDU!.

EreÄŸli’de kurulu EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) 3 milyar 900 milyon dolar satış geliri elde edildiÄŸi bildirildi.


Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Erdemir’in, küresel çelik sektöründe 2016’da yaÅŸanan dalgalanmalara raÄŸmen baÅŸarılı performansını sürdürdüğü, dünyanın birçok ülkesine Türk çeliÄŸini taşıyarak ihracatını arttırdığı belirtildi.
Bünyesindeki ÅŸirketler ile birlikte 2016 yılında 9 milyon 400 bin ton ton sıvı çelik ürettiÄŸi ifade edilen Erdemir’de, aynı yıl toplam 8 milyon 600 bin ton nihai ürünün, 7 milyon tonu yassı ve 1 milyon 600 bin tonu uzun ürün olduÄŸu açıklandı. Bu dönemde 8 milyon 800 bin ton nihai mamul satışı gerçekleÅŸtirdi kaydedilen Erdemir’in, toplam 3 milyar 900 milyon doları satış geliri elde ettiÄŸi duyuruldu.


Ä°hracatta ise önemli baÅŸarılara imza attığı ifade edilen Erdemir’in, 2016 yılında, Güney Amerika’dan Uzak DoÄŸu’ya uzanan geniÅŸ bir coÄŸrafyada toplam 42 ülkeye ihracat yaptığı, yassı çelik ihracatının 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 29 arttığı, uzun ürün ihracatında da bir önceki yıla göre yüzde 22 artış gözlendiÄŸi belirtildi.

 

502 MÄ°LYON…


Operasyonel baÅŸarıların finansal performans ile perçinlendiÄŸi vurgulanan açıklamada, küresel rakipler arasında öne çıkan Erdemir’in 2016 yılı net dönem karı 502 milyon ABD doları, net kar marjının ise yüzde 13 olduÄŸu bildirildi.  
Şirketin FAVÖK değeri yüzde 16 artışla 895 milyon ABD doları seviyesine yükselirken, FAVÖK marjının ise yüzde 23,2 olarak gerçekleştiğinin altı çizildi.

 

BAKTIR, DEÄžERLENDÄ°RMEDE BULUNDU:


Açıklamaya göre, Erdemir Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ömer Baktır, Erdemir’in 2016 yılı sonuçlarını deÄŸerlendi.
Baktır, 2017 yılına olumlu beklentilerle başladıklarını ifade ederek şöyle dedi:
“Yerli üreticiyi korumaya yönelik adımları memnuniyetle karşılıyor, yatırıma güvenle devam ediyoruz. Erdemir olarak ürettiÄŸimiz ürünlerin kullanımı ile cari açığın kapatılmasında önemli rol üstleniyoruz. Bakanlığımızın haksız ithalata karşı aldığı önlemler ile ülkemiz ekonomisinin kalkınmasına daha fazla destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ãœlkemize güvenimiz tam, 2017 yılında da cari açığı kapatmaya yönelik yatırımlarımızı arttırarak sürdüreceÄŸiz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo