Ekonomi 6 yıl 9 ay 29 gün 23 saat 5 dakika önce 1075
TOPLAM 12 MİLYON LİRA HİBE
BAKKA Uzmanı Öznur Çapraz, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının daha çok Turizm Altyapısının geliştirilmesine yönelik olduğunu söyledi. Bu kapsamda ise 12 milyon toplam bütçeye sahip hibe verdiklerini belirten Çapraz, şöyle dedi:
“Önceliklerimiz kısaca doğal, tarihi ve kültürel açıdan potansiyeli olan bölgelerde turizmin geliştirilmesine yönelik altyapı çalışmaları. İkinci önceliğimiz ise alternatif turizmin geliştirilmesi için gerekli altyapı çalışmaları olarak belirlendi. Destek tutarımız proje başına maksimum 1 milyon liradır. Alt limitimiz ise 250 binlira. Oranlarda yüzde 25 ile yüzde 75 arasında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın vermiş olduğu hibe desteği değişmektedir. Uygunluk kriterlerine baktığımızda da başvuru sahipleri ve ortakları hemen hemen aynı kriterlere sahip, tek bir fark var; ortaklarının Zonguldak, Karabük ya da Bartın’da şubesi olmasa da olabiliyor. Fakat başvuru sahiplerinin hepsi bu saydığımız İl’lerde olmalı. Bunlar kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar genel itibariyle. Projemizin süresine geldiğimizde Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programımızda hibe süremiz, yani destek ve bu işlerin tamamlanması için gereken süre; minimum 9 ay maksimumda 18 ay olarak belirlenmiş durumda. Uygulama yeri de daha önce belirttiğimiz gibi Zonguldak, Karabük ve Bartın için geçerli.”
8 MİLYON LİRA AYRILDI
Çapraz, ’Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’ hakkında da bilgiler vererek şu sözlerle konuştu:
“Bu programın amacı, yine Zonguldak, Karabük ve Bartın bölgesinde dezavantajlı kesimi de gözeterek sosyal sermayenin ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlamak, toplumun tüm kesimlerinin yaşam kalitesini ve refah düzeyini yükseltmek. Bununla birlikte yine iki alt önceliğimiz var; bunların da ilki dezavantajlı grupların (engelli, kadın, çocuk, yaşlılar vb.) sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması için eğitim yoluyla işgücü piyasasına kazandırılması. İkinci öncelik eğitim ve sosyal hizmetlerde yenilikçi yöntem ve uygulamalarla insan kaynağının geliştirilmesi ve hizmet kalitesinin arttırılması. Toplam proje bütçemiz 8 milyon liradır. Proje başına da maksimim 300 bin lira veriyoruz, minimum da 50 bin lira veriyoruz.”
Çapraz, her iki program için de son başvuru tarihinin 6 Nisan 2018 tarihi olduğunu kaydetti. Program, BAKKA Uzmanının KAYS sistemine giriş detaylarını sunu eşliğinde anlatması ve soru-cevapla devam etti.