Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Bakış Açısıyla Güzel Şeyler Yapılabilir’

’Bakış Açısıyla Güzel Şeyler Yapılabilir’

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki maden işçisi Cevdet Özdemir, doğadan topladığı ağaç kabuklarını sanat eserine dönüştürüyor.

Hiçbir eğitim almadan 4 yıldır ağaç kabuklarını sanat eserine dönüştüren Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğünde görevli Özdemir, mesai saatlerinden kalan zamanını atölyeye çevirdiği evinin balkonunda, kabukları, yapıştırıcı ve boyayla tuvallere işleyerek geçiriyor.

Özellikle çam ve çınar ağaçlarının kabuklarını kullanan Özdemir, tarihi binaların yanı sıra uzun süren uğraşlar sonucu ortaya çıkarttığı Kabe, İstanbul Ortaköy Cami ve Galata Kulesi’ni resmettiği 11 tabloyu evinin bir köşesinde sergiliyor.

Maden işçisi Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaç kabuklarıyla çalışmalar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

- Ortaköy Camisi iki buçuk ay sürdü

Kabukları materyal olarak kullanma fikrinin, doğada gezerken aklına geldiği anlatan Özdemir, şunları söyledi:

"Arazide gezerken ağaçlardaki kurumuş kabukları kesip kırdığımda, bazılarının ters dönüp değişik renklerde tuğla gibi yan yana geldiğini gördüm. Daha sonra bu durum, kabuklardan tarihi binalar yapılabileceğini zihnimde çağrıştırdı. Kabukları toplayıp eve getirdim. Önce ne yapacağıma karar verdim ve ilk olarak Galata Kulesi ile bu işe başladım." 

Özdemir, bugüne kadar 11 tablo ürettiğini ve yakın zamanda sergi açmayı planladığını kaydederek, "Kullandığım rengi bulmakta zorlanıyorum. Özellikle beyaz ve siyah renkteki kabukları bulmakta. Bazı arkadaşlar bu renkleri elde etmek için boya kullanmamı söylüyor ama öncelikli tercihim kabukları doğal kullanmak. Çünkü doğal olduğu zaman göze daha hoş görünüyor." diye konuştu.

İnternette ve televizyonda gördüğü tarihi eserlerin çıktısını alarak işleme başladığını aktaran Özdemir, "Daha sonra bunlara bakarak çalışmalarımı sürdürüyorum. En çok Ortaköy Camisi’ni yaparken zorlandım. Çizimi ayrıntılı olduğu için iki buçuk ayımı aldı. Kabe’yi yaparken de 4 binin üzerinde ağaç kabuğu parçası kullandım." ifadesini kullandı. 

- "Bakış açısıyla güzel şeyler yapılabilir"

Özdemir, ağaç kabuklarını toplarken biraz utandığını çünkü çevresindekilerin "ilaç mı yapacaksın?" gibi değişik sorular sorduğunu ve çeşitli tepkiler verdiğini anlattı. 

Kabukları toplarken, resimde kullanabileceği ebatlarda olmalarına dikkat ettiğini belirten Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Doğada bulunan, Allah’ın yarattığı her şeyin insanlara lüzumlu olduğuna ve sadece bakış açısıyla çok güzel şeyler yapabileceğine inanıyorum. Ağaç kabuklarını evde yakmak veya çöpe atmak yerine bu tip resimler yapıyorum. Yaptığım resimleri eve astığım zaman ’Bunu ben alacağım’ diye olumlu tepkilerle de karşılaşıyorum." 

 
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo