Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAKIN KAÇ TL OLDU!.

BAKIN KAÇ TL OLDU!.

Dolar/TL, seçim sonuçlarının siyasi istikrara iÅŸaret etmesinin ardından 2,7743 ile son 2,5 ayın en düşük seviyesini gördü.

Cuma gününü 2,9160 seviyesinden tamamlayan dolar/TL, 1 Kasım Genel Seçimi’nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin tek başına iktidarı elde etmesiyle uluslararası piyasalarda deÄŸer kaybetmeye baÅŸladı.

Bankalararası piyasada da güne sert düşüşle baÅŸlayan dolar, bu sabah TL karşısında 2,7743 ile 13 AÄŸustos’tan bu yana en düşük seviyesine gerileyerek yaklaşık yüzde 5 kayıp verdi.

Avro/TL ise cuma günkü kapanışına göre yüzde 4’ün üzerinde azalışla 3,0621’e gerileyerek yaklaşık 3 ayın en düşük seviyesinden iÅŸlem görüyor.

Analistler, Ak Parti’nin, oyların yaklaşık yüzde 50’sine yakınını alarak tek başına iktidar kuracak çoÄŸunluÄŸa ulaÅŸtığını vurgulayarak, seçim sonuçlarının tek parti hükümeti kurulmasını saÄŸlayacak sonuca iÅŸaret etmesiyle, siyasi ve ekonomik istikrar beklentisinin TL varlıklara ilgiyi artırdığını ve buna baÄŸlı olarak döviz kurlarında geri çekilmenin devam edebileceÄŸini belirtiyor.

Pozitif havanın devam etmesiyle dolar/TL’nin 2,76 ve 2,70 seviyelerindeki orta vadeli desteklerinin takip edileceÄŸini dile getiren analistler, 2,85 seviyesinin altında kalındığı sürece kısa ve orta vadeli düşüş trendinden söz edilebileceÄŸini kaydediyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo