Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAKANLIK AÇIKLAMASINDA NEYE DİKKAT ÇEKİLDİ ?

BAKANLIK AÇIKLAMASINDA NEYE DİKKAT ÇEKİLDİ ?

Zonguldak`ın hava analizine ilişkin açıklama yapıldı.


Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı, Zonguldak’ta gösterilen verilerin teknik bir arızadan dolayı yüksek görüldüğünü açıkladı.

Yapılan açıklama şöyle ;

"Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinden alınan verilere göre dün akÅŸam saatlerinde Zonguldak Merkez’de ölçülen Gerçek Zamanlı Hava Kalitesi Endeksi (AQI) 999 oranında gösterildi. Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı, Zonguldak ValiliÄŸi’ne söz konusu yapılan incelemeler sonucunda hava kalitesi ölçüm istasyonunda kaynaklanan teknik sorunlardan dolayı yapılan ölçümlerde hatalı sonuç alındığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, ‘Ä°limiz, Merkez Ä°lçede buluna Hava Kalitesi Ä°zleme Ä°stasyonumuzda normal seyrinde devam eden partikül madde 10 konsantrasyon deÄŸerinin 29.12.2019 tarihi saat 21.00’den itibaren 1000ug/m3”ün üzerinde okumaya baÅŸlamasıyla, söz konusu istasyonda yapılan inceleme neticesinde 29.12.2019 saat 21.00’den itibaren hava kalitesi ölçüm istasyonumuzda birkaç kere elektrik kesintisi olduÄŸu, besleme ünitesinin üzerinde gerçekleÅŸen bu elektrik kesintisi sonucu Partikül Madde 10 ölçüm cihazımız arızaya girerek aynı filtre üzerinde okuma yaparak sonucu hatalı verdiÄŸi ifade edilmiÅŸtir.

Ayrıca cihazın okuduğu değer ile bu süreç içerisinde yaşanan hava koşulları arasında yapılan kıyas sonucu yağmurlu bir günde Partikül Madde 10 değerinin bu değerlere çıkma ihtimali bulunmadığı, İlimiz Partikül Madde 10 değerleri AB Hava kalitesi Sınır Değerinin altında olduğu özellikle belirtilmiştir."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo