Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI...

 ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI...

Maliye Bakanı Mehmet ÅžimÅŸek, TRT Haber’de gündemi deÄŸerlendirerek, seçim bölgesi olan Gaziantep’teki sorunlar ve projelere iliÅŸkin bilgi verdi.

Bakan ÅžimÅŸek, 1 Kasım seçimlerine giderken AK Parti’nin, ekonomik vaatlerini ön plana çıkarmasının sorulması üzerine, bunun 7 Haziran seçimleri öncesinde de yapıldığını belirtti.

Şimşek, asgari ücret konusundaki vaatler hususunda işverenlerle temasının olup olmadığının sorulması üzerine, kendilerinin asgari ücret noktasındaki temkinli duruşlarının da bununla ilgili olduğunu bildirdi.

Devlette asgari ücretle çalışan olmadığını paylaÅŸan ÅžimÅŸek, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:

"Asgari ücreti özel sektör veriyor. Bazı düşük katma deÄŸerli sektörler var, bu sektörlerde zorlanabilir. Dünyaya açık bir ülkeyiz, bu da bir maliyet unsuru. Biz o nedenle hesabı çok iyi yaptık, bazı sektörler etkilenebilir, o sektörlere de seçim sonrası bir takım destekler var. Onları nasıl daha rafine hale getirebiliriz, bakacağız.

Ama ÅŸu bir gerçek, biz 7 Haziran öncesinde iÅŸ dünyası ile bir araya geldik ve ’Bakın sizin kesenizden bol bol millet yarışa girmiÅŸ. Bu konuda sözünüz yok mu? Bir ÅŸey söylemeyecek misiniz?’ dedik. Hiçbirinden ses çıkmadı, hiçbiri çıkıp ’Bir saniye, bunu nasıl yapacaksınız, benim kesemden niye vaatlerde bulunuyorsunuz’ demedi. Biz de ’Madem öyle, siz sesinizi çıkarmıyorsunuz, demek ki sorun yok’ dedik. O zaman daha makul, uygulanabilir düzeyde dedik."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
ERKAN HOÅž

23 Ekim 2015 - 22:37

başladınız şimdiden çark etmeye yok devlette asgari ücret alan yokmuş yok bilmem ne..başbakan dedimi 300 lira zam yapacaz diye dedi eeee sen farklı başbakan farklı ne iş bu ? yapmayacaksanız yapmayacaz diyin..chp 1500 verecek ben oyum chp ye o halde..

Yorum Yazın

Canlı Radyo