Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Bakan Ziyaretine Erdemir’Den Açıklama

Bakan Ziyaretine Erdemir’Den Açıklama

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün, Erdemir’in otomotiv çeliÄŸi konusundaki faaliyetlerine iliÅŸkin sorusunu yanıtlayan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, grubun mevcut üretimiyle iç piyasanın yaklaşık %40’ına cevap verebildiÄŸini aktararak, çalışmaları devam eden yeni “Galvanizleme Hattı”  ve geliÅŸtirilen yeni çelik kaliteleri ile bu oranın %70 seviyesinin üzerine çıkabileceÄŸini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin en büyük çelik üreticisi Erdemir Grubu’nu ziyaret etti.

Erdemir Kurumsal Ä°letiÅŸim Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre ; Zonguldak’taki programı kapsamında EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’na gelen Bakan Özlü ve beraberindeki heyet, fabrika gezilerine ülkemiz çelik sektöründe bir ilk olma özelliÄŸi taşıyan “Erdemir Ar-Ge Merkezi”nden baÅŸladı. Bakan Özlü, ülkemiz ekonomisi için oldukça önemli olan Ar-Ge merkezini yakından inceledi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Faruk Özlü burada yaptığı konuÅŸmada günümüz rekabet dünyasında ileri teknolojilerin, katma deÄŸeri yüksek ürünlerin ve bu ürünlerin üretimine yönelik yatırımların önemine dikkat çekti.

ÇELİK VE OTOMOTİV SEKTÖRÜ KONUŞULDU

Bakan Faruk Özlü’nün, Erdemir’in otomotiv çeliÄŸi konusundaki faaliyetlerine iliÅŸkin sorusunu yanıtlayan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır da, otomotiv sektörünün en önemli müşterileri arasında yer aldığını belirterek, grubun mevcut üretimiyle iç piyasanın yaklaşık %40’ına cevap verebildiÄŸini aktardı. Pandır, çalışmaları devam eden yeni “Galvanizleme Hattı”  ve geliÅŸtirmekte olduÄŸumuz yeni çelik kaliteleri ile bu oranın %70 seviyesinin üzerine çıkabileceÄŸini söyledi. ÇeliÄŸin diÄŸer hammaddelere göre daha çevreci ve daha az maliyetli bir materyal olduÄŸunun altını çizen Ali Pandır, sektör daha hafif ve mukavemeti yüksek ürünler geliÅŸtirmeyi sürdürdükçe çeliÄŸin otomotivde her zaman ana malzeme olacağını da vurguladı.

GÜMÜŞ BARET HEDİYE EDİLDİ

 

Erdemir Ar-Ge Merkezi’ndeki görüşmelerinin ardından Faruk Özlü, ziyaretine Erdemir’in üretim tesislerinden devam etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Erdemir programı, Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır ve Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan tarafından ziyareti anısına isminin yazılı bulunduÄŸu gümüş bir baretin kendisine takdim edilmesiyle son buldu.

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo