Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Bakan Talimat verdi!.

Bakan Talimat verdi!.

Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EroÄŸlu, orman ve baraj havzalarına moloz dökenler için ’Orman Kanunu’nu uygulayacaklarını söyledi. Bunun için gizli kameralı ekipler kurulduÄŸunu belirten EroÄŸlu, “Yakaladığımız zaman Orman Kanunu uygulayacağız. Kamyonuna, her ÅŸeyine el koyacağız. Bu iÅŸin ÅŸakası yok” dedi. Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EroÄŸlu, 88 milyon lira tutarındaki 12 adet yatırım ile Biga ve Çan ilçelerinde Devlet Su Ä°ÅŸleri (DSÄ°) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından inÅŸa edilecek toplam 14 adet tesisin temellerini atmak üzere Çanakkale’ye geldi. Ä°lk olarak Çanakkale ValiliÄŸini ziyaret eden Bakan EroÄŸlu, Valilik Åžeref Defteri’ni imzaladı. 

Ãœlke genelinde barajlardaki su durumu hakkında bilgi veren Bakan EroÄŸlu, “Barajlarda yeteri kadar suyumuz var. Hem içme suyu açısından bir problem yok. Zaten biliyorsunuz bu sene çok büyük kuraklık yok. Esasen biz büyük kuraklıklarda bile su sıkıntısı yaÅŸatmadık. 2007 büyük kuraklık oldu, yaÅŸatmadık. 2014 yılında büyük kuraklık oldu yaÅŸatmadık. Dolayısıyla da çiftçilerimize de, vatandaÅŸlarımıza da yeteri kadar su vereceÄŸiz. EndiÅŸe etmesinler. Bizim planlarımız her yıl nisan, mayıs aylarında bir plan hazırlanır. O plana göre A, B, C planları vardır. O uygulamaya geçer. VatandaÅŸa sıkıntı çektirmeyiz" açıklamasını yaptı.

"Hadi, hele bir döksün bakayım"

Barajlara, su havzalarına ve ormanlara dökülen moloz yığınları hakkında ise Bakan EroÄŸlu, “Mesela Ä°stanbul Belgrad Ormanı’nda yol kenarına birkaç kamyon moloz dökülmüş, hemen tespit ettik. Ayrıca Kilyos tarafına sahile dökülmüş. Bunları tespit ettik. Åžimdi ben buradan ÅŸu mesajı veriyorum; ’yakaladığınız zaman Orman Kanunu uygulayacaksınız.’ Bakın buradan herkes bütün kamyoncularda bilsin, nitekim belli ekipler ve gizli kameralar kurduk. Yakaladığımız zaman Orman Kanunu uygulayacağız. Kamyonuna, her ÅŸeyine el koyacağız. Bu iÅŸin ÅŸakası yok ve o kiÅŸiyi de ormanı tahrip ettiÄŸinden dolayı Orman Kanunu mucibince savcılığa, mahkemelere sevk edeceÄŸiz. Yani talimatım bu. Kusura bakmayın, hiç kimsenin böyle hakkı yok. Hiç kimsenin havzalara kaçak çöp döküm yapma hakkı yoktur. Dolayısıyla bunu ihlal edenler kesinlikle cezalandırılacaklardır. ’Kamyonuna, ne varsa el koyun’ diye talimat verdim yani. Hadi, hele bir döksün bakayım” diye konuÅŸtu. 

Orman Genel Müdürü Ä°smail Ãœzmez’e de tekrar talimat veren Bakan EroÄŸlu, “Ä°smail Bey, Orman Kanunu uyguluyoruz. Bütün ÅŸeyine el koyacaksınız. Ä°dari mal olarak kayda geçeceksiniz kamyonlarına” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bakan EroÄŸlu, ardından valilikten ayrılarak Yenice ilçesine hareket etti. 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo