Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAKAN ÖZLÜ EREĞLİ BELEDİYESİNDE

BAKAN ÖZLÜ EREĞLİ BELEDİYESİNDE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kdz.Ereğli Belediyesini ziyaret etti. Bakan Özlü, bakanlık ve hükümet olarak Kdz.Ereğli Belediyesinin çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kdz.Ereğli Belediyesini ziyaret etti.

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, ilçe protokolü, belediye baÅŸkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ile vatandaÅŸlar tarafından Belediye giriÅŸinde karşılanan Bakan Özlü, Kdz.EreÄŸli’de kendisine gösterilen ilgiye teÅŸekkür etti.

UYSAL, ÇALIŞMALARI ANLATTI..

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, ziyareti nedeniyle Kdz.EreÄŸli halkı adına Bakan Özlü’ye teÅŸekkür ederek, görev süresi içinde yapılan çalışmaları içeren bir sunum gerçekleÅŸtirdi. BaÅŸkan Uysal, sunumun ardından Bakan Özlü’ye, Gülüç Irmağı projesini de içeren ve bakanlık desteÄŸini gerektiren 2 ayrı dosya sundu.

ÖZLÜ: FİLYOS 12 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Zonguldak ve EreÄŸli temaslarını deÄŸerlendiren Bakan Özlü; “Uzun zamandır Zonguldak ve EreÄŸli’ye gelmeyi istiyordum. Bu bölgenin kalkınmasında önemli bir rolü olacak olan Filyos Endüstri Bölgesi ile ilgili hem incelemelerde bulunmak hem de bölgedeki arkadaÅŸlara müjde vermek için buradayım. Hukuki bir dava vardı, bu süreç 2 hafta önce olumlu sonuçlandı. Filyos bölgesinde 168 hektarlık bölgede, bir Endüstri bölgesi kuracağız. Aynı yerde bir limanımız var. Liman inÅŸaatı devam ediyor. Ä°nÅŸallah 7 Aralık’ta BaÅŸbakanımız buraya teÅŸrif edecekler. Liman ÅŸantiyesinin temel atma törenini yapacağız. Limanla birlikte Endüstri bölgesindeki faaliyetlere baÅŸlıyoruz. Bu bölgenin kalkınması için önemli bir proje.Endüstri Bölgesinin faaliyetlerini bakanlığımız yürütüyor ve bakanlığımızın öncelikli projeleri arasında. Bu endüstri bölgesi Türkiye’deki 5 endüstri bölgesinden birisi. Dünya çapındaki büyük ÅŸirketleri buraya davet edeceÄŸiz, onlar yatırımlar yapacak. Yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir yatırım. En az 12 bin kiÅŸiye istihdam saÄŸlayacak” dedi.

“ERDEMÄ°R’LE METALÃœRJÄ° FAKÃœLTESÄ°NÄ° KONUÅžTUK”

Bakan Özlü, Erdemir’de gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyarete iliÅŸkin de, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak Metalürji Fakültesi konusunu görüştükleri söyledi. Bakan Özlü; “Bugün o konuyu görüştük. Genel Müdürle ve baÅŸkanı çağırmıştık, geldi onunla da konuÅŸtuk. Sıradan bir fakülte olması deÄŸil, nitelikli bir eÄŸitim kurumu olması amaçlanıyor. Detaylarını Genel Müdürle Ankara’da konuÅŸacağız” dedi. Türk Metal Sendikası ile Erdemir arasındaki toplu sözleÅŸme görüşmelerine iliÅŸkin bir soruyu da yanıtlayan Bakan Özlü, ’Konudan haberim var, çözülür’ dedi.

’ÇALIÅžMALARINIZLA GURUR DUYDUM’

Bakan Özlü, açıklamalarının ardından Kdz:EreÄŸli Belediye BaÅŸkanlığı anı defterini imzaladı. Bakan Özlü deftere; “Çok deÄŸerli baÅŸkanım, uzun zamandır EreÄŸli’ye gelmeyi istiyordum. Nasip bugüne imiÅŸ. Çalışmalarınızla gurur duydum. BaÅŸarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Bakanlık ve hükümet olarak daima arkanızda olduÄŸumuzun bilinmesini rica ediyorum. Allah muvaffak etsin” diye yazdı.

Bakan Özlü’nün Kdz.EreÄŸli Belediyesini ziyaretine Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk ÇaturoÄŸlu, Özcan Ulupınar, EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, AK Parti Ä°l BaÅŸkanı Zeki Tosun, EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol ve çok sayıda partili katıldı. 

BAKAN ÖZLÜ EREĞLİ BELEDİYESİNDE

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo