15 o C Kdz. Ereğli

BAĞIŞLARLA ALINDI...

Şentürk: “Önceden akülü sandalye verdiğimiz ama bugün akülü sandalyesini kullanamayacak durumda olan engelliler var. Onların sandalyelerini yenilemek durumunda kalıyoruz. En büyük isteğimiz bunlar için bu bölgede bir tamir istasyonu kurulması” dedi.

Gündem 6 yıl 10 ay 10 gün 21 saat 37 dakika önce 1768

Haberi Paylaşın

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki okullarda toplanan bağışlar ile temin edilen akülü tekerlekli sandalyeler, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, kısa adı FED olan Fiziksel Engelliler Derneği’ndeki teslimde yaptığı konuşmada, ilçeyi tanıcı yanı olduğunu belirttiği FED’in, komşu ilçelerde de hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Yapılan yardımların dışında eğitici aktivitelerinde dernek çatısı altında sağlandığını ifade eden Madenoğlu, şöyle dedi:
HESAP ORTADA; 500 BİN LİRAYI BULDU!
Yaptığı hizmetlerle ilçemizde tanındığı gibi Türkiye’de de tanınan bir kuruluş. Engellilerimiz ile ilgili sadece sandalye dağıtımı değil; onlara yönelik kurslar, bilgilendirme toplantıları, gelir getirici meslek edindirme kursları gibi benzer çalışmaları yapmaktadır.
Bugün de 10 engelli vatandaşımıza ve ailelerine bayram öncesi bir sevinç yaşatmak adına bu akülü sandalyeleri dağıtmak için buradayız. Şimdiye kadar derneğimizce 130 tane akülü sandalye dağıtıldığını biliyoruz. Bunun tanesi bugün 3 bin lira civarındadır, bu da yarım milyona yakın bir rakama ulaşmaktadır. Derneğimiz sadece bu tür hizmetler yapmıyor aynı zamanda ilçemizin tanıtımına da katkıda bulunuyor.
MÜJDE VERDİ: “10 ADET DAHA HAZIR”
Bir müjde daha vermek istiyorum. Elimizde hazır bir 10 akülü tekerlekli sandalyemiz daha var. Onları da Bayramdan sonra böyle mütevazı ama anlamlı bir törenle dağıtacağız.”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da, ’Engelleri Kaldıralım Projesi’ kapsamında toplanan yardımlar için, yardımda bulananlara teşekkür etti.

ATÖLYE İSTİYORLAR
FED Başkanı İsmail Şentürk ise 10 engelli kişinin akülü tekerlekli sandalye ile kavuşturmanın sevincini yaşadığını, bugüne kadar da 130 kişiye akülü tekerlekli sandalye teslimi yapıldığını kaydetti.
En büyük isteklerinin ise ilçeye, akülü tekerlekli sandalye bakım ve onarım atölyesi kurulması olduğunu anlatan Şentürk, şu sözlerle konuştu:
“İlçemizdeki duyarlı kişilere bu konuya biraz daha eğilmelerini istiyorum. Amacımız yaz ortalarına kadar bu bölgede akülü ya da manuel tekerlekli sandalye ihtiyacı olan hiç kimseyi bırakmamak.
Şuan için 35 engelli vatandaşımızın daha akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var. Bunların içerisinde bizim önceden akülü sandalye verdiğimiz ama bugün akülü sandalyesini kullanamayacak durumda olan engelliler var. Onların sandalyelerini yenilemek durumunda kalıyoruz. En büyük isteğimiz bunlar için bu bölgede bir tamir istasyonu kurulması. Belediye başkanı bize göreve geldiğinde bu konu ile ilgili söz vermişti, 3 yıl geçti biz engelliler olarak belediyenin bu konuda adım atmasını bekliyoruz.”
Konuşmaların ardından ise akülü tekerlekli sandalye edinenlerden bazıları, deneme kullanışı yaptılar.

BAĞIŞLARLA ALINDI...

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 1 saat 58 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
12 saat 10 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 11 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 15 saat 4 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 20 saat 38 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 19 saat 39 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 1 saat 32 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 10 saat 16 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 23 saat 5 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
14 saat 46 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !